Galatasaray – Olympique Marseille: Fogadási Tippek és Európa-liga Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 24.
Galatasaray
Teljesítmény:
V D D N V
  • Türk Telekom Stadyumu
  • November 25. 18:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Olympique Marseille
Teljesítmény:
D D N D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A kedd és a szerda után – amikor a Bajnokok Ligájával foglalkoztunk bővebben – jöhet az Európa-liga. Kiválasztottunk pár olyan mérkőzést, amelyek sportfogadási és egyéb szempontokból érdekesek lehetnek, ma ezekről olvashattok. Kezdésnek máris itt van a Galatasaray – Olympique Marseille az E csoportból, ahol még semmi sem dőlt el. Az élen álló Galata még veretlen, két győzelemmel és két döntetlennel trónol a kvartett élén, közben a franciák csak úgy szórják a döntetleneket, más eredményt még nem is értek el.

Gólok tekintetében sem villognak a csoport résztvevői, a legtöbb gólt a Lazio érte el, szám szerint négyet. Négy forduló alatt. Nem túl acélos. És nem túl acélos főszereplőink teljesítménye sem a kapu előtt, a törökök és a franciák is összesen 3-3 gólt rúgtak, tehát még a meccsenkénti egyes átlagot sem érik el.

A főpróba egyik együttesnek sem sikerült jól, a Galata hazai pályán kapott ki a hosszabbításban a tíz emberrel játszó Fenerbahcétól, míg az Olympique Marseille soros mérkőzése kemény négy percig tartott, ekkor dobták fejbe egy vizes palackkal Dimitri Payetet. A Ligue 1 igazi vadnyugattá változott, folyamatosak a stadionon belüli balhék, Payet egy ősz alatt már másodszor volt az áldozata ezeknek a dobálózásoknak…

Itt az idő, hogy belekezdjünk a találkozóba…

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző EL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Galatasaray – Lokomotiv Moszkva: 1-1

G.: Feghouli ill. Kamano

A mérkőzésre nem készültünk tippel, azt gondoltuk, hogy az élen álló törökök gond nélkül lehozzák majd a meccset, végtére is, Moszkvában nyerni tudtak. Az oroszok azonban nem hagyták magukat, az 1-1-es eredmény azt jelentette, hogy megszerezték második pontjukat. Kevés esély akad még a továbbjutásukra, a mezőny nem szakadt el, az E jelű csoportban még bárki tovább tud jutni.

A kezdők:

Galatasaray:

Muslera – Yedlin, Nelsson, Marcao, van Aanholt – Kutlu – Feghouli, Morutan, Cicaldau, Aktürkoglu – Dervisoglu

Lokomotiv Moszkva:

Guilherme – Nenakhov, Barinov, Jedvaj, Rybus – Kerk, Maradishvili, Beka Beka, Rybchinskiy – Zhemaletdinov, Lisakovich

Hát, rosszul gondoltuk, hogy Fatih Terim együttese simán fog nyerni, igazság szerint a meccs képét, illetve a statisztikát látva még az egy pontnak is örülhetnek Aktürkogluék. Merthogy Marko Nikolic ex-csapata nagyon belekezdett, sorra vezették az első félidőben a támadásokat. Egy alkalommal Marcaonak a gólvonalról kellett kifejelnie egy labdát, itt volt talán a legközelebb a vezetés megszerzéséhez a Lokomotiv.

Később a fehérorosz válogatott támadója, az egykori Soligorsk támadó, Vitali Lisakovich fejelhetett, a labda a jobb felső sarok felett húzott el, Muslerára nem volt szükség.

A félidő lefújása előtt aztán megrázták magukat a törökök, és egy kontra végén Sofiane Feghouli tökéletes csavarásával vezetést szereztek. Az oroszok túlságosan előre szaladtak egy támadáshoz, Yedlint a jobb szélen lerántani sem lehetett, ő passzolt van Aanholthoz, aki a gólszerzőt játszotta meg. Feghouli passzolhatott is volna, ám a kint álló Guilherme mellett a bal felsőbe csavart.

Az egygólos előny nem lehetett megnyugtató Musleráék számára, mert a Moszkva nagyon hajtott, többször kerültek át az ellenfél térfelére, és ilyenkor bizony a török tizenhatos környékén is feltűntek. Állták a sarat a hazaiak, egészen a hajráig, ekkor Maradishvili az alapvonal közeléből, a tizenhatoson belülről lőtt középre egy labdát, Smolov előtt elment, viszont a hosszún teljesen üresen ott állt Francois Kamano, és egyenlített.

Az utolsó tíz percben felborult a pálya, mind a Galatasaray, mind a Lokomotiv Moszkva megnyerhette volna a találkozót, ám előbb Guilherme, majd Muslera fogott egy óriásit. Az orosz portás Mohamed Aktürkoglu megpattanó lövését tolta kapufára, míg az uruguayi kétszer is bravúrt mutatott be, először Zhemaletdinov, majd a csereként beálló brazil, Murilo Cerqueira tette őt próbára.

A vége 1-1, az egy ponttal a vendégek nincsenek kisegítve, a Galata viszont továbbra is az élen maradt, köszönhetően a Marseille és a Lazio döntetlenjének.

Előző meccs eredménye
2021.09.30.Európa-liga
marseille
0:0
galatasaray
Európa-liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Olympique Marseille – Lazio: 2-2

G.: Milik, Payet ill. Felipe Anderson, Immobile

Izgalmakban és sárga lapokban bővelkedő, parázs meccset vívott egymással a francia, valamint az olasz csapat. A Galata mögött elhelyezkedő két, nagy múlttal rendelkező együttes 90 perc alatt nem bírt egymással, de ez a találkozó egy semleges szurkoló számára maga volt a kánaán, hiszen szabályosan elkényeztettek bennünket a futballisták.

A kezdők:

Olympique Marseille:

Lopez – Rongier, Saliba, Caleta-Car, Peres – Lirola, Guendouzi, Kamara, Ünder – Payet, Milik

Lazio:

Strakosha – Lazzari, Luiz Felipe, Acerbi, Hysaj – Luiz Alberto, Lucas Leiva, Basic – Felipe Anderson, Immobile, Pedro

Játékvezetői szempontból nem volt ez egy könnyű találkozó, José Maria Sáncheznek sokszor kellett a VAR segítségét kérni, emellett pedig a srácokat is nehéz volt féken tartani, a találkozó egésze alatt a sípmester kiosztott hét sárga lapot.

Az első komoly bírói ítélet a 29. percben esett, ekkor egy baloldali beadás után Francesco Acerbi rántotta vissza az ötösnél feltűnő Arkadiusz Miliket. Először a játékvezető nem fújt a sípjába, majd a videófelvételek megtekintése után büntetőt ítélt a hazaiaknak. A labda mögé a sértett, Milik állt, és nagy erővel lőtt a bal alsóba. Thomas Strakosha a sarkot eltalálta, hárítani viszont nem tudott.

A Lazio egyenlítő góljához is az új technológiára volt szükség. Sánchez ötperces hosszabbítást rendelt el az első félidőben, annak legvégén, közelről egyenlített Felipe Anderson. A brazil azután lőtt a kapuba, hogy Luiz Felipe egy szöglet után gyenge lövést eresztett meg. A labda egy marseille-i lábról került a támadó elé. Az asszisztens emelte a zászlaját, a VAR kiderítette aztán – pár perccel később -, hogy szabályos körülmények között született a gól.

Góllal zárta az első félidőt Maurizio Sarri gárdája, és góllal nyitotta a másodikat. Az 50. percben Ciro Immobile használta ki, hogy Rongier passzát nem tudta átvenni William Saliba. A csatár nem tétlenkedett, nem gondolkodott, kapásból eltekerte a játékszert a hosszú sarokba.

Tíz perccel később a franciák egyenlíthettek volna, ha egy kicsivel több szerencséjük van, Valentin Rongier beadása csúszott le, Strakosha aggódó tekintettel figyelte, ahogy a labda a jobb kapufáról kivágódik a mezőnybe.

Végül azért egy pont összejött a Marseille-nek, a 82. percben egy jobboldali beadás után a Lazio védői képtelenek voltak felszabadítani, Dimitri Payet pedig közelről Strakosha kapujába lőtt.

Izgalmas meccs volt, ahol igazából egyik csapat sem érdemelt vereséget…

Összefoglalás

Három sérültje van a Galatasaray csapatának, közülük egy mondható alapembernek, Sacha Boey, a jobbhátvéd. Mellette Omar Elabdellaoui, valamint Arda Turan nincs bevethető állapotban.

A múltkor látott kezdőjükben nem várható váltás, talán egy Mbaye Diagne és Halil Dervisoglu csere képzelhető el.

A törökök a hétvégén nagyot csatáztak a Fenerbahce ellen, a Szalai Attila nélkül felálló vendégek végül úgy győztek, hogy a mindent eldöntő gólt a hosszabbításban szerezték, tíz emberrel. A Galata a Süper Ligban csak a középmezőnyben foglal helyet, de egyébként a tavalyi dobogósok mindegyike mélyen tudása alatt szerepel, a bajnok Besiktas csak a 9., az ezüstérmes Galata a 8., míg Szalai Attila Fenerje áll a legjobban, ők ötödikek…

A Marseille-nél szintén három játékos esett ki, Dimitri Payet és Valentin Rongier sárga lapjaik miatt fognak hiányozni, míg Cengiz Ünder egy hátsérülés miatt.

Mint említettem, a Marseille mérkőzését össze lehet foglalni egy szóban is: Elmaradt. A vizespalack-gate után a játékvezető beküldte az öltözőbe a csapatokat, és már nem is tértek vissza.

Hogy ez a pihenés jót tesz-e a franciáknak? Valószínűleg, habár lelkileg megterhelő lehet, hogy a szezonban már másodszor nem tudnak lejátszani egy meccset a szurkolói rendbontások miatt.

Rongier-t egyébként majd a visszahúzódó Pol Lirola pótolhatja, míg Payet helyére Amine Harit kerülhet be.

Amennyiben a hazaiak nyernek, úgy mindenképp megvan a továbbjutás, függetlenül a másik eredménytől. A Marseille számára viszont mindenképp szükség volna a három egységre, eddig csak négy döntetlent tudtak kiharcolni, ez egyelőre a harmadik helyhez elég.

Két tippünk van erre a találkozóra: Egyik csapat sem vitte túlzásba a gólszerzést, így adja magát a két és fél gól alatti eredmény, a másik pedig az, hogy a Marseille együttese egy kicsivel jobb lesz, és az a kicsi pont elég lesz egy győzelemhez…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső