Genoa – Atalanta: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 20.
Genoa
Teljesítmény:
V N V V V
  • Luigi Ferraris
  • December 21. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Atalanta
Teljesítmény:
V N V N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Kellemetlen pofonba futott bele hazai pályán Gian Piero Gasperini együttese. Az AS Roma meglehetősen simán, 4-1-re nyert a Gewissben, nem kis szomorúságot okozva a kék-feketék szurkolóinak. Meg nekünk. Nekünk is eléggé fájt a farkasok sikere, hiszen hazai győzelemre fogadtunk. Úgy látszik, a Bajnokok Ligájából való kiesés fejben megfogta a csapatot, egyáltalán nem azt a játékot nyújtották, amit általában megszokhattunk tőlük.

Szerencséjükre most egy könnyebb terep, egy könnyebb ellenfél következik: A Genoa.

Amely Andriy Shevchenkoval is szenved, most Rómában, a Lazio ellen buktak, pont ahogy mi is reméltük. Az ukrán klubmenedzseri karrierje eddig abszolút negatív, egyetlen győzelme sincs, de nem irigyeljük, egy rendkívül gyengén muzsikáló Genoával kéne csodát tennie.

Ahogy az előző tippnél említettem, a Salernitana búcsúja borítékolható. És akármennyire is szimpi a Goran Pandev nevével fémjelzett Genoa, biztosak vagyunk az ő búcsújukban is. No meg abban, hogy sok türelmet már nem kap az EB-n nagy sikert elérő egykori szövetségi kapitány.

Az Atalanta elleni vereséggel azért nagyjából a klubvezetés is számolhat, bár a Roma elleni játékot látva talán bennük is felcsillan a remény, hogy kihasználhatják Zapatáék gödörbe kerülését.

Nem árulok el nagy meglepetést, hogy a bukik a vendégek győzelmét favorizálják. Mi azért belevetjük magunkat a közelmúlt eseményeibe, és meglátjuk, hogy igazuk van-e?! Jöjjön a Genoa – Atalanta mérkőzés!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Lazio – Genoa: 3-1

G.: Pedro, Acerbi, Zaccagni

Az előzetes információkkal szemben Pedro, Luis Alberto és Mattia Zaccagni végül tudta vállalni a játékot, viszont a kezdőbe várt Ciro Immobile nem, a csatár gyomorproblémákkal küzdött, ezért még csak a kispadra sem ülhetett le. A Lazio az elvárásoknak megfelelően hozta a mérkőzést, továbbra is várat magára Andriy Shevchenko első bajnoki győzelme a Genoa kispadján.

A kezdők:

Lazio:

Strakosha – Hysaj, Luiz Felipe, Acerbi, Marusic – Milinkovic-Savic, Cataldi, Basic – Pedro, Anderson, Zaccagni

Genoa:

Sirigu – Vanheusden, Vasquez, Criscito – Ghiglione, Sturaro, Badelj, Portanova, Cambiaso – Pandev, Destro

Nem kezdték jól a vendégek a mérkőzést, folyamatosan az ő térfelükön pattogott a labda, és ami rosszabb, hogy a Lazio többször kapura is tudott lőni. Pedro volt az, aki nagyon élt, az elején az ő és a védők, valamint Salvatore Sirigu párharcaitól zengett a Stadio Olimpico. A spanyol szélső első lövését a tizenhatos sarkáról eresztette meg, ballal csavart a jobb felső irányába, a veterán hálóőr azt még gond nélkül kiütötte.

Ezt követően már belül a tizenhatoson belül vitézkedett az egykori Barca-játékos, egy lövőcsel után ismét a hosszút vette célba, most azonban Vanheusden feje jelentette a végállomást, az Intertől kölcsönvett védő blokkolta a lövést.

Harmadszorra viszont már nem volt kegyelem. Hátul labdázgatott a Genoa, egy rövidre szabott passzt Felipe Anderson lopott el, betört a tizenhatoson belülre, majd Pedro felé passzolt, aki meg a hálóba lőtt. Egyetlen kis hiba egy ilyen sima gólhoz vezetett…

Talán nem túlzás, hogy a vendégeknek az első félidőben semmi esélyük nem volt gólt szerezni, kapu felé sem lőttek 45 perc alatt.

És a második félidőben folytatódott a hazai attak: Megint Sirigunak akadt dolga a félidő elején, Toma Basic helyezett lövését kellett oldalra ütnie. Aztán eljött a mérkőzés hajrája, és a házigazda gyorsan pontot tett minden folyamatban levő kérdésre. A csereként beállt Luis Alberto ívelt be jobbról egy szögletet, a röviden emelkedő Francesco Acerbi pedig a hosszúba csúsztatott, 2-0.

Hat perccel később Luis Alberto még egy gólpasszt jegyzett, ezúttal Mattia Zaccagni kapott tőle mesteri indítást. Dicsérjük meg a gólszerzőt is, aki Sabelli mellett húzott el, majd higgadtan értékesítette a ziccert.

A Genoa számára csak a szépítés maradt, öt perccel a rendes játékidő vége előtt az a Filippo Melegoni talált be, aki Andriy Shevchenko utolsó cseréje volt a mérkőzésen. A fiatal középpályás gyönyörűen pörgette fel saját magának a Cambiasotól kapott passzt, majd a jobb alsóba továbbított.

Elég szomorú statisztikával zárom le ezt az összefoglalót: Melegoni találata volt a Shevchenko-éra második lőtt gólja… Pedig az ukrán már jó ideje Genovában tartózkodik…

Előző 5 meccs eredménye
2021.05.15.Serie A
genoa
3:4
atalanta
Serie A
2021.01.17.Serie A
atalanta
0:0
genoa
Serie A
2020.02.02.Serie A
atalanta
2:2
genoa
Serie A
2019.09.15.Serie A
genoa
1:2
atalanta
Serie A
2019.05.11.Serie A
atalanta
2:1
genoa
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Atalanta – AS Roma: 1-4

G.: Cristante (ög) ill. Abraham (2), Zaniolo, Smalling

Nem sok esélyt adtunk a farkasoknak Bergamóban, de be kell látnunk, hiba volt őket leírni. Az Atalanta gyenge napot fogott ki, a Romának pedig nagyjából minden összejött, amit szerettek volna. José Mourinho együttese nagy dolgot ért el, megszakították Gasperiniék tíz mérkőzésből álló veretlenségi sorozatát. A beharangozóban azt mondtam, a BL-ben nem nagyon ment a csapatnak, de a bajnokságban megállíthatatlanok. Hát, most mégis megállították őket.

A kezdők:

Atalanta:

Musso – Toloi, Palomino, Djimsiti – Hateboer, de Roon, Freuler, Pezzella – Ilicic, Pasalic – Zapata

AS Roma:

R. Patricio – Mancini, Smalling, Ibanez – Karsdorp, Veretout, Cristante, Mkhitaryan, Vina – Zaniolo, Abraham

Nagyon meg tud fogni egy csapatot, ha már a mérkőzés elején hátrányba kerülnek. Pontosan ez történt a hazaiakkal, a felépített, kidolgozott taktikát egy perc alatt dobhatták ki a kukába. Ennyi időre volt szüksége az AS Romának az első góljához, Tammy Abraham egy felettébb szerencsés és gyanús góllal szerzett vezetést. Remo Freuler reklamált a találat után, hogy a Chelsea-től érkező támadó lerántotta őt, és valljuk be, le lehetett volna fújni. Az meg már a hab a tortánt, hogy Abraham lövése egy védő lábán felperdülve hullott át Musso feje felett.

Nem várt helyről érkezett majdnem az egyenlítés, Berat Djimsiti 17 méteres csavarása a felsőlécről pattant a pályán túlra.

Aztán a 27. percben a támadó Atalanta egy labdavesztés után fent ragadt, Jordan Veretout és Nicoló Zaniolo pedig kapu felé iramodott. Az egy szem védőt – aki maradt hátul biztosítani – kijátszották, és a súlyos sérüléséből felépülő Zaniolo megszerezte a Roma második találatát. Ez volt a támadó első gólja a bajnokságban a 2019/2020-as szezon óta…

Gasperininek lépnie kellett, és lépett is. Lehozta Djimsitit, és felküldte a pályára Luis Murielt, vagyis védő helyett csatárt küldött a pályára. De nem ketten maradtak természetesen a bergamói védők, Marten de Roon vonult egy sorral hátrébb.

A csere pedig bejött, a kolumbiai támadó az első félidő hosszabbításában szépített, bár a gólt hivatalosan Bryan Cristante jegyezte, az ő testén irányt változtatva jutott a laszti a hálóba.

A második félidőre további cserékkel élt a hazai mester, jött Malinovsky és Miranchuk is. A 68. percben Duván Zapata révén össze is jött az egyenlítés, de az öröm nagyon rövid ideig tartott, a gólt les miatt elvették.

És ettől összeesett az Atalanta. Négy perccel később Chris Smalling egy szabadrúgás után közelről vette be Juan Musso hálóját, majd a hajrában Tammy Abraham duplázta meg góljai számát.

Ezen az estén az Atalanta lényegében magát verte meg, de nem lehet elvitatni: Megérdemelt győzelem volt ez a farkasok részéről.

Összefoglalás

A Genoa jövőképe nem lehet túl derűs, a 2021-es évet minden bizonnyal kiesőhelyen zárják. Nem lefutott még a kiesésük, a Spezia szintén ott lehet a végelszámolásnál az utolsó háromban, de azért nagy javuláson kell keresztülmennie a csapatnak, ha akarnak valamit tavasszal.

Három sérültje van Shevának, nem számíthat Nicoló Rovella, Mohamed Fares és Felipe Caicedo játékára, illetve Nikola Maksimovic szereplése szintén kérdéses.

Az elmúlt hetek sikertelensége ellenére az ukrán mester kitart a 3-5-2 mellett, a kezdő pedig nagyjából adott. Elől Ekuban, Destro és Pandev csatázik a kezdő helyekért, ott érzem azt, hogy verseny lehet, minden más posztra megvan az ember.

Az Atalantánál csak egyetlen hiányzó lesz: Robin Gosens. A Roma ellen Hans Hateboer és Giuseppe Pezzella játszott wing backet, ez bizonyára holnap este változni fog, visszatér majd Joakim Maehle és Davide Zappacosta.

A védelemben Palomino, Djimsiti, Demiral és Rafael Toloi küzd majd meg a helyekért, mi úgy gondoljuk, hogy ezúttal Djimsiti eshet ki, őt cserélte le Gasperini a Roma ellen.

A Genoa utoljára 2018. decemberében, vagyis három éve tudott nyerni a bergamóiak ellen, azóta született három Atalanta siker, és két döntetlen.

A tavalyi meccsük parádés volt, akkor a Luigi Ferrarisban 4-3-ra nyertek a vendégek.

Gian Piero Gasperini visszatér korábbi állomáshelyére, mielőtt elvállalta volna a munkát a kék-feketéknél ő volt a Genoa vezetőedzője. Az érzelgősségnek meg a nosztalgiának itt most nem lesz helye, mindenképp nyerni kell Zapatáéknak, ha tartani akarják a lépést a többiekkel… Száz szónak is egy a vége: Vendégsikert várunk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső