Genoa – Sassuolo: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 15.
Genoa
Teljesítmény:
V D D V N
  • Luigi Ferraris
  • Október 17. 15:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Sassuolo
Teljesítmény:
V N V V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A napot két olasz mérkőzéssel folytatjuk, és egyben le is zárjuk. A Genoa – Sassuolo találkozót néztük ki vasárnapról. Akik régóta olvasnak tudják, hogy a zöld-feketékkel szimpatizálok, de nem azt kell gondolni, hogy bármilyen szempontból elfogult vagyok velük kapcsolatban, szimplán ez annyit jelent, hogy élvezem nézni a meccseiket. Idén viszont nem, Roberto De Zerbi távozása után ez a csapat már nem az a csapat. Nem tudni, hogy mi történt. Hogy esetleg az edző személye jelentett ennyit? Vagy Marlon és Manuel Locatelli távozása? Nem hinném… Valami mégis félresiklott, Alessio Dionisi pedig nagyon vékony jégen táncol.

A Sassuolo tavaly és tavalyelőtt is csak egy kevéssel maradt le Európáról, most viszont csak a 14. helyet foglalják el, utolsó öt meccsükből négyet elbuktak.

A Genoa ellen lehet javítani, akik idén is a kiesés elől fognak menekülni, ez eldőlni látszik. Hét forduló alatt egyszer, az utolsó Cagliari ellen voltak képesek három pontot begyűjteni, a legutóbb épp attól a Salernitanától kaptak ki 1-0-ra, akiket eddig tönkrevert a mezőny.

Nem túl biztató kép ez, nagy csatát fognak vívni a Cagliarival, a Speziával és a Salernitanával a bent maradásért. Szerintünk ők lehetnek azok, akiknek a legnagyobb esélyük van a kiesésre. És a hétvégén még lejjebb süllyedhetnek, amennyiben Defrelék a jobbik arcukat mutatják…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Salernitana – Genoa: 1-0

G.: Djuric

A Salernitana kis túlzással boxzsáknak ment a Serie A-ba, futottak már bele csúnya verésekbe, néhol pedig igazán tudtuk őket sajnálni, mert a jó játék ellenére szenvedtek vereséget. Most viszont végre megtört a jég, hét forduló után két vállra tudtak fektetni egy csapatot… A Genoát. Davide Ballardiniéknek idén sem megy, a kevés erősítés nem segített a csapaton, így ismét kőkemény tavasz elé nézhetnek Pandevék.

A kezdők:

Salernitana:

Belec – Gyömbér, Strandberg, Gagliolo, Ranieri – M. Coulibaly, L. Coulibaly, Kastanos – Ribery, Gondo, Simy

Genoa:

Sirigu – Maksimovic, Bani, Criscito – Sabelli, Touré, Badelj, Rovella, Cambiaso – Kallon, Bianchi

Kifejezetten élvezetes, ám helyzetekben nem igazán bővelkedő mérkőzést játszottak egymás ellen a csapatok, ahol a kevés lehetőségből egyet gólra tudott váltani Castori mester csapata. Gól az első játékrészben nem született, egy-egy komolyabb lehetőséget tudunk kiemelni. Először a hazaiak veszélyeztettek, a belső védő, Riccardo Gagliolo kapáslövésénél ugrott fel a tömeg – de a lövés fölé ment -, majd a lefújás előtt a túloldalon villant egyet Flavio Bianchi, 18 méteres lövése szintén elkerülte a kaput, de ez is kifejezetten egy jó próbálkozás volt.

Az első félidő végén beállt a Salernitanába Francesco Di Tacchio, az ő bombája nyitotta a második játékrészt. Izmos kis löket volt, Sirigura végül nem volt szükség.

Az egyetlen gólra a 66. percben került sor, ekkor a Simy helyett pályára lépő Milan Djuric talált be, Kastanos szögletét fejelte a hálóba.

A másik oldalon jött Goran Pandev, hátha a rutinjával össze tud hozni egy gólt, de Ballardini terve nem jött be, sem ő, sem a társak nem tudták bevenni Belec kapuját.

A hazai gólt egy újabb követhette volna, Di Tacchio forgácsolta szét a kapufát, a Genoa pedig Andrea Cambiaso révén egyenlíthetett volna. De nem tette…

A meccs végén Nicoló Rovella még egy nagyon szép mozdulattal, szabadrúgásból veszélyeztetett, de Belec emberfeletti bravúrja itt is közbeszólt.

Nagyon akart a Genoa, de próbálkozásaik mind-mind sikertelenül jártak. A Salernitana első győzelmével elmozdult az utolsó helyről, már csak egyetlen nyeretlen csapat maradt a Serie A-ban…

Előző 5 meccs eredménye
2021.05.09.Serie A
genoa
1:2
sassuolo
Serie A
2021.01.06.Serie A
sassuolo
2:1
genoa
Serie A
2020.07.29.Serie A
sassuolo
5:0
genoa
Serie A
2020.01.05.Serie A
genoa
2:1
sassuolo
Serie A
2019.02.03.Serie A
genoa
1:1
sassuolo
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Sassuolo – Inter: 1-2

G.: Berardi ill. Dzeko, Martinez

A zöld-feketékre nagyon rájár a rúd. Sokszor játszottak az idényben jól, a győzelem a legtöbbször mégsem jött össze. Most a címvédő Inter ellen is remekül kezdtek, gólokat szerezhettek volna, majd pont nélkül, szomorúan kullogtak le a Mapei gyepéről… Ilyen az, ha az ellenfélnek van egy olyan klasszisa, aki a padról beállva képes szállítani a győzelmet.

A kezdők:

Sassuolo:

Consigli – Müldür, Chiriches, Ferrari, Rogerio – Frattesi, Lopez – Berardi, Djuricic, Boga – Defrel

Inter:

Handanovic – Skriniar, de Vrij, Bastoni – Dumfries, Barella, Brozovic, Calhanoglu, Perisic – Correa, Martinez

Ahogy említettem, a Sassuolo jobban kezdett, de Vrij eladott labdájával Berardi roboghatott kapura, de inkább a mellette érkező Gregoire Defrelt játszotta meg. A francia támadó időben is lőtte a labdát, de Handanovic védett.

A 22. percben Jeremie Boga cselei lelkesítették fel a hazaiakat, főleg, hogy Milan Skriniar végül az ötöstől nem messze akasztotta az elefántcsontpartit, amiért a játékvezető tizenegyest adott. Amit a csapatkapitány, Domenico Berardi vállalt magára, a lövése pedig utat talált a kapuba.

Jelentkezett két helyzettel az Inter is, Nicoló Barella bombáját Andrea Consigli hárította, ezt köveőten Denzel Dumfries középre adott labdáját vágta ki a kapu torkából Defrel.

A Sassuolonak még a második félidőben is volt egy meccslabdája, Jeremie Boga lőhetett, Handanovic viszont védett. Ezt követően Simone Inzaghi bevetette a csodafegyvert: Edin Dzekot. A bosnyák támadó egy perccel pályára lépését követően fejjel kiegyenlített, majd negyedórával később kiharcolt egy büntetőt is, amit Lautaro Martinez értékesített.

Az Inter vezetése szétzilálta a Sassuolot, akik kaptak még egy gólt Dzekotól, de azt megúszták, les miatt érvénytelenítették a találatot.

Viszont így is kikaptak, ez pedig azt jelenti, hogy öt bajnokijukból négyet elvesztettek, Dionisi talán már elővette a bőröndöt a szekrényből…

Összefoglalás

Alessio Dionisi napjai lehetséges, hogy meg vannak számlálva. Egyszerűen nem látom magam előtt, hogy egy esetleges Genoa elleni bukás után is kispadon maradhatna, így is már vékony jégen táncol. Nem rossz edző ő, csak feljuttatta az élvonalba az Empolit, de talán ez a kabát még nagy rá.

Mindenesetre az esélyt meg kell adni. A csapat nagyjából ugyanazokból a játékosokból áll, bár egy Ciccio Caputo kaliberű befejező csatár azért kellene, mert bár Giacomo Raspadori tehetséges srác, de rutintalansága okán nem olyan hatékony, mint a nyáron távozó egykori csapattárs.

Komoly hiányzó most sincs, csak azok a srácok, akik már korábban sem álltak Dionisi rendelkezésére. Filippo Romagna, Pedro Obiang és Nicolás Schiappacasse.

A Genoa edzőjének állása szintén nem bombabiztos, bár a csapatnál már hozzászoktak a gyengébb szerepléshez. A cél minden bizonnyal most is csak annyi volt, hogy elkerüljék a kiesést, szóval, lehet, hogy Ballardinit egy vereség ellenére is megtartják.

A sérültek listája itt hosszabb, Nikola Maksimovic és Mattia Destro a legújabb sérültek, de Davide Biraschi, Zinho Vanheusden, Stefano Sturaro, Felipe Caicedo és Francesco Cassata sem áll az edző rendelkezésére.

Lassan elfogy a keret, ez pedig a zöld-feketék malmára hajtja a vizet. Ha most nem sikerül nyerni, akkor soha. Na jó, nem, de annyira a vendégeknek áll a zászló, hogy azt elmondani nem lehet.

A korábbi meccseikből is ez olvasható ki, zsinórban háromszor nyert a Sassuolo, mi pedig várjuk a negyedik győzelmet…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső