Genoa – Verona: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 24.
Genoa
Teljesítmény:
D V N V V
  • Luigi Ferraris
  • Szeptember 25. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Verona
Teljesítmény:
D N V V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Két, a tabella hátsó részében szereplő együttessel folytatjuk a pénteket, ez lesz a mai utolsó Serie A-s mérkőzésünk: Genoa – Verona. A vendégek két fordulóval ezelőtt váltottak edzőt, Eusebio Di Francesco helyett Igor Tudor ült le a padra, azóta pedig az együttes veretlen. No, ez még csak két mérkőzést jelent, valamint négy pontot. Nem tudni, mit csinál máshogy az új edző, de az biztos, hogy Di Francescoval egyetlen egységet sem tudtak összehozni.

A házigazda Genoa szintén nem remekelt ez idáig, ők is három vereséget szenvedtek már a szezonban, igaz, nagyon kemény ellenfeleket sodort az útjukba a szél.

Közös a két csapatban, hogy négy pontjuk van, a lőtt/kapott gólok száma is majdnem ugyanaz, valamint az is, hogy a hét közben mindketten 2-2-es döntetlent értek el.

Az összecsapással kapcsolatban a bukik is gondban vannak, közel azonos oddsot adnak egyik vagy másik csapat győzelmére. Itt az ideje mélyebben is belemerülni a szombat esti találkozó rejtelmeibe.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Bologna – Genoa: 2-2

G.: Hickey, Arnautovic ill. Destro, Criscito

Háromból két tippünk jött be ezen a meccsen, a Bologna győzelmét Criscito kései gólja akadályozta meg, viszont a BTTS és az over 2,5 szépen be is jött. Parázs kis összecsapás kerekedett ebből a meccsből, aminek a végén a játékvezető is főszerepet vállalt. Az utolsó öt percben befújt két tizenegyest meg kiosztott egy piros lapot, szóval lesz miről beszélni…

A kezdők:

Bologna:

Skorupski – De Silvestri, Medel, Bonifazi, Hickey – Dominguez, Svanberg – Orsolini, Soriano, Barrow – Arnautovic

Genoa:

Sirigu – Cambiaso, Bani, Maksimovic, Criscito – Badelj, Rovella – Kallon, Hernani, Fares – Destro

Lesz miről beszélni, csak épp nem az első félidőről. Kevés helyzet volt, egy-egy kaput eltaláló lövés, és nagyjából ennyi. Veszélyes lehetett volna az első percben Fares és Yayah Kallon kísérlete, de előbbit Skorupski védte, utóbbi meg valamelyik stadion mellett parkoló autót találta el.

A Bolognának feltétlenül szüksége lett volna egy jó eredményre, hiszen az ezt megelőző körben egy hatost vágott nekik az Inter, ennek ellenére a hazai szurkolók szép számmal látogattak ki a Renato Dall’Arába.

Ahogy említettem, sok izgalmat az első játékrész nem tartogatott, ugorjunk is a másodikra, ahol Matthew Hickey lövésével kezdünk. A balhátvéd követte a hazai támadást, a tizenhatos előterében sertepertélt, és pont kapóra jött neki, hogy Marko Arnautovic lövését a védők blokkolták. Hickey ismételt, a labda pedig a lábak erdején keresztülsuhanva a bal alsóban kötött ki.

Nem lehetett sokáig felhőtlen a hazaiak öröme, mert Mattia Destro öt perccel később okosan csúsztatta kapuba Criscito beadását. Nem lehet nem megemlíteni Orsolini labdavesztését, aki gyakorlatilag Criscitot játszotta meg…

Ezután a kapusoké volt a főszerep, gólt szerezhetett volna újra Destro és Hickey, valamint De Silvestri is, mindhárom esetben a kapusok állták útját a próbálkozásoknak.

Eljött a hajrá, és jött egy tizenegyes a 85. percben. A csereként beállt belga Vanhausden rántotta le ellenfelét a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Marko Arnautovic váltotta gólra, de négy perc múlva megint jött a válasz, Yayah Kallont Bonifazi öklelte fel. Véleményes volt, de a bíró ezért is tizit adott, amit Domenico Criscito váltott gólra.

Maradtak izgalmak a hosszabbításra is, Sinisa Mihajlovicot szövegért elküldték a kispadtól, majd Salvatore Sirigu mennybe ment, az utolsó utáni pillanatban fölé tolta Roberto Soriano közeli fejesét.

Jó kis meccs volt ez…

Előző 5 meccs eredménye
2021.02.20.Serie A
genoa
2:2
verona
Serie A
2020.10.19.Serie A
verona
0:0
genoa
Serie A
2020.08.02.Serie A
genoa
3:0
verona
Serie A
2020.01.12.Serie A
verona
2:1
genoa
Serie A
2018.04.23.Serie A
genoa
3:1
verona
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Salernitana – Verona: 2-2

G.: Gondo, M. Coulibaly ill. Kalinic (2)

Legyünk őszinték, ezt a Verona elszúrta. Fél óra elteltével már két góllal vezettek, a nullapontos Salernitana otthonában, a vége mégis 2-2 lett. Ez az egy pont is több, mint a semmi, de bánhatják, hogy nem tudták lezárni a meccset Magnaniék.

A kezdők:

Salernitana:

Belec – Gyömbér, Strandberg – Gagliolo – Kechrida, M. Coulibaly, L. Coulibaly, Ranieri – Ribery – Simy, Gondo

Verona:

Montipo – Dawidowicz, Günter, Magnani – Faraoni, Hongla, Ilic, Lazovic – Barak, Caprari – Kalinic

Nikola Kalinic gólja az első, amiről megemlékeznék. A támadó a hetedik percben közelről talált be, miután Caprari a lábára varázsolta a labdát. Hamar hátrányba került hát a salernói együttes, a szurkolóknak nem is tetszett, amit látnak.

A 29. percben ismét a horvát támadó talált be, a szellősen védekező hazaiakat játszi könnyedséggel passzolták ki Barakék, a végén Kalinic gyönyörűen alányúlt a labdának, ami a felsőlécről hullott a gólvonal mögé.

Úgy tűnt, ebből is kiütés lesz, de Cedric Gondo tett róla, hogy a második félidő is izgalmas legyen. A hosszabbításban egy lefejelt labdát továbbított Montipo lábai között a kapuba. Egyébként a visszajátszások alapján azt láttam, hogy a támadó kézzel szelidítette meg a labdát, de… Biztos optikai csalódás, mert a bíró nem fújt a sípjába, a VAR nem jelzett, a veronaiak meg nem reklamáltak.

A második félidőben Nikola Kalinic közel járt a mesterhármashoz, lövése a baloldali kapufáról jött ki. Ez lehet, hogy eldöntötte volna a három pont sorsát, de így még mindig nyitott maradt a találkozó.

És eljött a 76. perc és eljött a Salernitana egyenlítése. Riccardo Gagliolo távoli lövése nagyon kapu mellé ment volna, de Mamadou Coulibaly belebotlott – ez volt lényegében az átvétel – és estében a rövidbe továbbított.

Nem volt szerencséje a Veronának, a legvégén Antonin Barak szabadrúgásból a két kapufa találkozási pontját találta el, így nem sikerült Tudornak a második meccsén is nyerni. A Salernitana pedig megszerezte első pontját az élvonalban…

Összefoglalás

A vendégek sérültjei nem épültek fel, továbbra is Frabottát, Ruegget, Sutalot és Miguel Velosot lesz kénytelen nélkülözni a horvát mester. A Genoánál Felipe Caicedo, Francesco Cassata, Calbe Ekuban és Stefano Sturaro nem játszhat holnap.

Érdekes lenne, ha a duplája után Nikola Kalinic kispadra szorulna, ez természetesen Giovanni Simeone számára rossz hír, mert így neki kell majd padoznia.

A Genoánál Mattia Destro maradhat az egyetlen ék, és ahogy a legutóbb, úgy most is csereként pályára küldik majd a veterán Goran Pandevet. És akár még Kevin Lasagnát is pályán láthatjuk.

Korábban jó kis gólgazdag meccseket játszottak, igaz, volt 2020. októberében egy 0-0-s döntetlen, de nagyon meg lennénk lepődve, ha ezen a meccsen nem születne gól. A Verona egy kivételével mindegyik meccsén rúgott gólt, ugyanez a helyzet a Genoával is. Ami a kapott gólokat illeti: Egyik csapat sem úszta meg egyik meccsén sem.

Nálunk játszik egy BTTS erre a meccsre, ezt gondolnánk fő tippünknek. Emellett pedig a döntetlen eredményt céloznánk meg óvatosan, a két csapat játékerejében számottevő különbség nincs, így apróságok fognak dönteni.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső