Glasgow Rangers – Alashkert FC: Fogadási Tippek és Európa-liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 17.
Glasgow Rangers
Teljesítmény:
N V V V N
  • Ibrox Stadium
  • Augusztus 19. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Alashkert FC
Teljesítmény:
V N D V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A Bajnokok Ligája a Glasgow Rangers számára véget ért, ezt pedig a szurkolók rettenetesen nehezen emésztik meg. Nem is az a legfőbb probléma, hogy ki ellen estek ki, hanem az, hogy milyen körülmények között. Tavaly Steven Gerrard ünnepelt hős volt, most viszont ő az a fickó, aki a tíz emberrel játszó Malmöt nem tudta elverni. Ez nyilván nem az ex-liverpooli játékos hibája, a vörösök legendája nem léphetett pályára, hogy megfordítsa a meccset. Pedig, ha a pályán van… Lehet, hogy sikerült volna.

Vigasztalja őket a tudat, hogy a Celtic is kiesett, nekik is csak az Európa-liga maradt, ők holnap este az AZ Alkmaar ellen lépnek pályára.

A Rangers az elmúlt tíz évben megjárta a pokol legmélyebb bugyrait, illő visszatérés lett volna egy Bajnokok Ligája szereplés, pláne, hogy tavaly is csak az EL jött össze. Ott, akkor a Slavia Praha ejtette ki őket.

Az ellenfél egy igazi kakukktojás, senki nem számított arra, hogy az Alashkert FC eddig el tud jutni. Mi úgy gondoltuk, hogy a Kairat Almaty hozza majd el a vesztüket, de az örmények ránk cáfoltak.

Mondhatnánk, hogy a Sturm Graz mellett a skótoké a legkönnyebb feladat. De nem mondjuk, a Malmö meccs után mi már ilyet nem jelentünk ki.

A mai napot a Glasgow Rangers – Alashkert FC mérkőzéssel zárjuk.

A csapatokról

Megvizsgáljuk, hogyan jutottak el idáig, milyen akadályokat kellett leküzdeniük, illetve kitérünk a csapataink formájára is és aktuális híreire is.

Glasgow Rangers

Ha olvastok minket, akkor tudjátok, hogy kiemelt figyelmet fordítunk a Bajnokok Ligájára – és az Európa-ligára egyaránt, sajnos az Európa Konferencia-ligára már nincs kapacitás -, így a Rangers együttesével már találkozhattatok. Igazából csak két tippünkben szerepeltek, mert előtte ők nem vettek részt a sorozatban, a harmadik, utolsó előtti körben szálltak be. És szálltak ki azon nyomban. Érthetetlen volt, ahogy a tavaly még az Európa-liga egyenes kieséses szakaszába jutó együttes simán kikap a svéd Malmötől az első meccsen. De semmi gond, a reményeket a végén visszahozták, majd otthon – gondolták a szurkolók.

Remekül is alakult az Ibrox Stadionban a visszavágó, Alfredo Morelos közeli góljával már korán vezetést szereztek, ráadásul Innocent Bonke a vendégektől még ki is állíttatta magát a félidő előtt.

Minden adott volt a sikerhez, ám ezzel az elképesztő lehetőséggel sem tudtak élni a skótok. A Malmö kölcsöncsatára, a horvát Antonio-Mirko Colak annak ellenére tudta megfordítani a meccset, hogy a csapat egy fontos tagja esett ki a középpályáról.

Ahogy az első meccsen, úgy most is nyugodtan lehet a védők nyakába varrni a gólokat, hihetetlen kihagyások okozták a Rangers vesztét.

A szurkolókat kárpótolná egy Európa-liga csoportkör? Aligha… De azért szépségtapasznak tökéletes lenne.

A bajnokságban amúgy két forduló után az ötödik a Rangers, a Livingston elleni 3-0-t egy Dundee FC elleni 1-0-s vereség követte.

Az utolsó meccsüket pedig a Ligakupában játszották, a másodosztályú Dunfermline 5 kapott góllal utazott haza…

Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Alashkert FC

Nem sokat adtunk volna arra, hogy a Kairat Almaty végül vereséggel távozik majd Örményországból. Arra sem, hogy kiesnek az Alashkert FC-vel szemben, aztán tessék, szedhettük fel az állunkat a padlóról. Lehetne fogni arra, hogy két játékost is kiállítottak a kazahoktól, és kétségtelen, hogy Polyakov piros lapja – egy perccel az egyenlítő gól megszerzése után – nagy érvágás volt. Aztán a hosszabbításban még Abiken is elvesztette a fejét, így Glisic a 104. percben belőtte a győztes gólt.

Egyébként panasz nem lehetett a meccsre, volt öt gól, két piros… Mi kell még? Mondjuk nekünk jól jött volna egy Kairat győzelem, mert rájuk fogadtunk…

Az örmények továbbra sincsenek egyébként jó formában. Ha szigorúan nézzük, akkor a Kairat elleni meccset sem nyerték meg, így kijelenthetjük, hogy zsinórban hatodik meccse nem tudnak győzni.

Kezdődött minden a Sheriff Tiraspol elleni meccsel, ott 1-0-ra kaptak ki, a visszavágón meg 3-1-re. A bajnokságban az Ararat-Armenia simán, 3-0-ra intézte el őket, az EL-ben pedig 0-0-t játszottak az Almatyval idegenben. Ezt a hazai 3-2 követte, most hétvégén – két napja – ismét otthon kaptak ki, az örmény bajnokság hetedik helyezettjétől, a két vereséggel indító Vantól.

Nem egy rózsás helyzet ez, akármekkora siker küszöbén állnak Embaloék.

A portugál egyébként remekül beilleszkedett, már most a szurkolók kedvence, és ez a rajongás egyenesen arányosan növekedni fog a lőtt gólok számával.

Összefoglalás

Furcsa felállásban lépett pályára az Alashkert a Kairat ellen, viszont ez a 4-1-2-3-as felállás aranyat ért. Tudott érvényesülni Embalo, Grigoryannak visszasegített Kurtshidze és Hovsepyan… Bár azért csak kaptak ám két gólt…

Cancarevic visszavette helyét a kapuban, most már meccsek óta ő véd és nem Yurchenko (pedig nem volt vele semmi gond…), ahogy a védelem is összeállt.

Sérültről nem tudunk, eltiltott nincs.

A Rangersnél viszont van, a 21 esztendős Nnamdi Ofoborh biztosan kihagyja a meccset. Novemberig esélytelen, hogy a pályán lássuk. Illetve van két eltiltottja a hazaiaknak. Kemar Roofe még tavaly, a Slavia Praha ellen rúgta le majdnem Ondrej Kolar fejét, aki azóta is védősapkában védhet csak. Rendkívül csúnya jelenet volt, stoplival, egyenesen a kapus arcát találta el. Szörnyű látvány, és a rúgásnál csak az volt felháborítóbb, hogy a 28 éves csatár teljesen fel volt háborodva, miután a bíró piros lapot mutatott fel neki.

A másik eltiltott a finn motor, Glen Kamara, akit szintén a Slavia ellen szórtak ki. Volt azon a meccsen minden, balhé, verekedés a folyosón, rasszista odaszólogatások… Nem volt egy békés mérkőzés.

A három hiányzó nélkül is kötelező hozni ezt a meccset a hazaiaknak, méghozzá olyan elánnal kell játszaniuk, mint a Crvena zvezdának a Kairat ellen, amikor öt-nullra gyepálták el szegény kazahokat. Alfredo Morelos a pályán, a gól így félig-meddig garantált, mellette Kent és Sakala segíthet, a középpályán Lundstram és Ianis Hagi mozgathatja a társakat.

Fölényes, gólokban gazdag Rangers-győzelmet várunk. Ha nem így lesz, hatalmasat csalódunk. Szimpi csapat az Alashkert, és folyamatosan meglepnek minket, de ennek itt és most vége kell, hogy szakadjon. Mehet a hendikep győzelem részünkről, valamint az, hogy McGregor kapott gól nélkül hozza le a találkozót.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső