Glasgow Rangers – Bayer Leverkusen: Fogadási Tippek és Európa Liga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 március 10.
Glasgow Rangers
Teljesítmény:
N V V N D
  • Ibrox Stadion
  • Március 12. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Bayer Leverkusen
Teljesítmény:
N N D N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A nyolcaddöntővel folytatódnak a második számú európai kupa, Az Európa Liga küzdelmei. Ezúttal a Glasgow Rangers – Bayer Leverkusen meccset vesszük górcső alá . Megvizsgáljuk, melyek azok a tényezők, amik által a legtöbbet ki tudjuk hozni ebből a mérkőzésből. Megnézzük, mi történt a csapatok háza táján, milyen formában várják a meccset, kik nem állhatnak az edzők rendelkezésére, és megtippeljük a végeredményt.

Az előző fordulóban történt

A Glasgow Rangers útja a negyeddöntőig Portugálián át, pontosabban a Bragán át vezetett. 4-2-es összesítéssel, kettős győzelemmel jutottak túl rajtuk. Odahaza 3-2-re nyertek, míg idegenben 1-0-s győzelmet sikerült kiharcolniuk.

A Bayer Leverkusen is portugál csapatot fektetett két vállra, szintúgy kettős győzelemmel. Ők az FC Porto ellen játszottak, a BayArenaban 2-1-re nyertek, a Dragãoi-ban pedig 3-1-re.

Glasgow Rangers

A skótok zsinórban háromszor végeztek a Celtic mögött, mióta visszakerültek a Premiershipbe. Anno 2012-ben súlyos büntetést szabtak ki a csapatra: 30-ból 25 klub szavazott arra, hogy a csődöt jelentő és újjáépített gárda a negyedosztályban kezdje meg a következő szezonját. A 2015-16-os szezonban már a másodosztályban szerepeltek, sőt, meg is nyerték azt. Azóta viszont nem sikerült bajnoki címet szerezniük, egyszer harmadikként, kétszer pedig másodikként végeztek ősi riválisuk mögött.

Az idei szezonban is ugyanaz a forgatókönyv, mint az elmúlt három esztendőben: A Celtic vezet, lemaradva mögötte a Rangers. Jelen pillanatban 13 pont a lemaradásuk (egy meccsel kevesebbet játszottak, mint a Celtic).

A vezetőedző a liverpooli legenda, Steven Gerrard. 2018 óta irányítja a Rangerst, ez az első edzői munkája. Elődjéhez hasonlóan Gerrardnak sem sikerült a nyolc éve tartó Celtic uralmat megtörni, ez minden bizonnyal idén sem fog sikerülni, de a riválissal ellentétben a Rangersnek még van esélye az Európa Liga győzelemre.

A csoportjukból a második helyen léptek tovább, a Porto mögött, de megelőzve a Young Boys és a Feyenoord csapatát. A továbbjutás az utolsó fordulóban dőlt el, ekkor 1-1-et játszottak a mögöttük álló svájciakkal, ez az eredmény pedig nekik kedvezett.

Előző meccs eredménye
2011.07.13.Barátságos Mérkőzés
bayer leverkusen
2:0
rangers
Barátságos Mérkőzés
1998.11.05.Europa League
rangers
1:1
bayer leverkusen
Europa League
1998.10.22.Europa League
bayer leverkusen
1:2
rangers
Europa League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

A góllövőlistát holtversenyben vezeti a Rangers kolumbiai csatára, Alfredo Morelos. A Finnországból vásárolt csatár jó igazolásnak bizonyult, ez a harmadik éve Skóciában, ez idő alatt 44 gólt szerzett. Ráadásul a Braga elleni visszavágón letöltötte eltiltását, így Gerrard számolhat a csatárral.

A kolumbiain kívül érdemes lesz még odafigyelni Ryan Kentre és a veterán Jermain Defoe-ra. Kent a Liverpooltól érkezett a szezon elején, a Braga elleni visszavágó egyetlen találatát ő szerezte. Defoe pedig még 37 évesen is megvillantja zsenijét. Az angol csatár fénye már talán megkopni látszik, de így sikerült berámolnia 16 gólt az idényben.

Érdekesség egyébként, hogy a Rangers csapatát erősíti (kölcsönben) a románok 125-szörös válogatott legendájának fia, Ianis Hagi. A Kárpátok Maradonájának becézett futballista fia a legutóbbi körben azzal vétette észre magát, hogy a Braga ellen megítélt tizenegyesnél hibázott.

Bayer Leverkusen

A Leverkusenről elég sokszor írtam mostanság, a hétvégi Eintracht Frankfurt elleni meccsüket meg is tippeltem. Bejöttek a számításaim, a gyógyszergyáriak simán léptek túl EL résztvevő ellenfelükön. Bár a gólokkal egy kicsit alálőttem, ugyanis nagyon simán 4-0-ra nyertek Hutterék ellen. Ezzel továbbra is menetelnek a Bundesligában, immáron öt meccse veretlenek, ha pedig megnézzük a Német Kupa és az EL küzdelmeit, kilenc meccse nem találtak legyőzőre.

Továbbra is látótávon belül van a harmadik, sőt, a második hely is, hiszen csak négy pontra van tőlük a Borussia Dortmund.

Nagyon nagy esélyük nyílt arra, hogy kupadöntőt játszanak, ugyanis az elődöntőben a harmadosztályú Saarbrücken lesz az ellenfelük. Nem árt azonban vigyázni velük, jó néhány skalpot begyűjtött már a harmadosztály listavezetője.

A szezont még a Bajnokok Ligájában kezdték Havertzék, azonban a Juventus és az Atletico Madrid fémjelezte csoport nagy falatnak bizonyult, így a harmadik helyen végeztek. Egy bravúr azért összejött a BL-ben: Hazai pályán 2-1-re verték Diego Simeone együttesét.

Havertz továbbra is jó formában játszik, a csapat csatárai megosztoznak a gólokon, így a hosszú ideje sérült házi gólkirály, Volland sem hiányzik annyira.

A Rangers pályáján nem könnyű nyerni (idén még senkinek sem sikerült ez az EL-ben), és ez sem lesz egy könnyű mérkőzés, de kiindulva a Leverkusen előző idegenbeli meccséből, minden esélyük megvan a győzelemre. Ezúttal azt gondolom, hogy a vendégek fognak nyerni. Tippem: 1-2.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső