Glasgow Rangers – Olympique Lyon: Fogadási Tippek és Európa-liga Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 15.
Glasgow Rangers
Teljesítmény:
N N D N N
  • Ibrox Stadium
  • Szeptember 16. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Lyon
Teljesítmény:
N N D V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Még két meccset terveztünk mára, az utolsó előtti a Glasgow Rangers – Olympique Lyon találkozó lesz. A skótok a nyár végén vágtak bele a Bajnokok Ligája küzdelmeibe, bíztunk is bennük, kétszer is rájuk fogadtunk a Malmö ellen, és kétszer csaptak be bennünket. Meg magukat. Meg a szurkolóikat. Aminek a vége aztán kiesés lett. Nem volt könnyű mostanság Rangers szurkolónak lenni, pedig végre a klub visszakerült oda, ahova való, vagyis Skócia trónjára. A negyedosztályba való száműzetésük után most először tudtak bajnoki címet nyerni, hosszú, rögös út volt, de megcsinálták.

Az Olympique Lyont fogadják az Ibrox stadionban, és nem számíthatnak könnyű meccsre, noha Peter Bosz együttese nem parádézik az elmúlt hetekben, de attól még baromi kemény és kellemetlen ellenfélnek ígérkezik.

Magunk részéről már magát a meccset is nagyon várjuk, azt meg pláne, hogy az itt leírt tippjeink bejöjjenek, és a bankrollunkhoz vándoroljanak. Kezdjünk!

A csapatokról

Ismerjük meg csapatainkat egy kicsit közelebbről, szóba kerül többek között a keretek erőssége, illetve az eddig mutatott forma is.

Glasgow Rangers

A mai napon egy skót csapatról már szót ejtettünk, abban a cikkben egy kicsit a Rangers együttese is szóba került, a Celtic és a Rangers szinte elválaszthatatlanok. Riválisok, de egyik sem tud létezni a másik nélkül. Mondjuk ennek ellentmond, hogy a Celtic nagyon jól megvolt, amíg az ősi rivális az alacsonyabb ligákban sínylődött. De visszatértek, és bár öt év kellett hozzá, de tavaly újra a csúcsra jutottak Steven Gerrard, az egykori liverpooli ikon vezérletével.

Ráadásul idén is ők vezetik a bajnokságot, és a 2021/22-es év első Old Firmjét 1-0-ra megnyerték augusztus végén, a válogatott szünet előtt. A találkozó egyetlen gólját Filip Helander szerezte.

Már ők sem veretlenek, hatalmas meglepetésre a második fordulóban a Dundee United otthonában szenvedtek vereséget, de többi négy meccsüket nyerték. Például a hétvégit, ahol a St. Johnstone pályáján arattak 2-1-es győzelmet Roofe és Tavernier góljainak köszönhetően.

Egyáltalán nem volt nagy játékosmozgás náluk, nem is fizettek új játékosért, hárman csatlakoztak Gerrardékhoz ingyen: Fashion Sakala, Nnamdi Ofoborh és John Lundstram, aki tavaly még a Sheffield United színeiben harcolt a PL-ben való bent maradásért. Sikertelenül.

A csapatot elhagyta George Edmundson, Jamie Murphy, Jamie Barjonas, Greg Stewart, néhányan pedig kölcsönbe távoztak, mint például Cedric Itten.

A csapat legjobbjai tehát maradtak, pedig többször pedzegették például Alfredo Morelos vagy Ryan Kent távozását. De mindketten itt vannak. Még.

Előző meccs eredménye
2020.07.16.Barátságos Mérkőzés
lyon
0:2
rangers
Barátságos Mérkőzés
2007.12.12.Bajnokok Ligája
rangers
0:3
lyon
Bajnokok Ligája
2007.10.02.Bajnokok Ligája
lyon
0:3
rangers
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Olympique Lyon

Muszáj a változásokkal kezdenem a francia bajnokság negyedik helyezettjénél, mert volt nagy jövés-menés a nyáron. Egyrészt Rudi Garcia lelépett, a francia mester két év után távozott a Lyontól, a helyére pedig az a Peter Bosz érkezett, akit a Bayer Leverkusenből ismerhettünk meg. A holland nagyon jó kis csapatot kovácsolt, de egy hullámvölgy után menesztették.

Az együttes több nagy igazolást is végrehajtott úgy, hogy nem hajtott végre igazolást. Magyarul a gárda legjobbjait meg tudták védeni, így Houssem Aouar, Lucas Paqueta, Moussa Dembelé, Léo Dubois és Karl Toko Ekambi is a gárdánál maradt, kölcsönből visszatért Jeff Reine-Adélaide, aki most már nagy erőssége lehet az együttesnek, valamint azért vásárolni is sikerült. Például Xherdan Shaqirit, az alpesi Messit, akinek Liverpoolban nem jutott elég játéklehetőség, de képességei alapján megérdemelte, hogy egy jó csapathoz kerüljön, és ott alapemberré váljon. Szerintünk a Lyon ehhez tökéletes lesz.

Ingyen szerezték még meg Jerome Boatenget, aki hosszú éveket töltött el a Bayern Münchenben, de Hasan Salihamidzic úgy gondolta, nincs már rá szükség.

Kölcsönkapták a Chelsea-től Emerson Palmerit, aki a nyári EB-n tökéletesen pótolta a súlyos sérülést szenvedő Leonardo Spinazzolát az olasz csapatban, illetve Damien Da Silva és Henrique is azért csatlakoztak, hogy a védelmet erősítsék.

Bár sokakat sikerült marasztalni, egyvalakit nem, mégpedig a csapatkapitányt. Memphis Depay már egy ideje mondogatta, hogy új kihívásokra vágyik, így szerződését nem volt hajlandó megújítani, ingyen csatlakozott a Barcelona csapatához.

Rajta kívül távozott még Joachim Andersen (Crystal Palace), Maxwel Cornet (Burnley), Jean Lucas (Monaco), Melvin Bard (Nice), illetve kölcsönadtak pár fiatalt és nem annyira fiatalt.

A bajnokságot nem kezdték jól, három fordulón át nyeretlenek voltak, viszont a válogatott szünet előtti fordulóban megverték a Nantes csapatát, most hétvégén pedig hazai pályán intézték el a Strasbourgot.

Úgy tűnik, Bosz legénysége kezd belelendülni, ami nem túl jó hír a Rangers számára.

Összefoglalás

Az sem jó a skótok számára, hogy Ianis Hagi elkapta a koronavírust, így a román játékos nem léphet pályára, ahogy Nnamdi Ofoborh sem.

Több mint valószínű, hogy Gerrard nem azt a kezdőt küldi pályára, akik a St. Johnstone ellen is diadalmaskodtak. Pár változtatásra számíthatunk, mint például Borna Barisic játékára, aki nagyot csatázik Calvin Basseyvel a balbekk pozícióért, de a horvát rutinja ezúttal sokat nyomhat a latba, így ő fog kezdeni. Középre visszatér Balogun, valamint John Lundstram is játékra kész, akinek az Alashkert FC elleni visszavágót eltiltás miatt ki kellett hagynia.

Hagi kiesésével minden bizonnyal Kemar Roofe kap szerepet jobbszélsőként, akinek egy tavalyi eset miatt kellett rengeteget kihagynia, emlékezhettek, hogy elbánt Ondrej Kolar kapussal, szó szerint fejbe talpalta, majd még ő volt felháborodva, amiért piros lapot kapott… Jó sokat gondolkozhatott, hogy megérte-e ekkora butaságot csinálni.

Rendbe jött Alfredo Morelos is, aki nélkül nem volt az igazi a Rangers támadó játéka, de egyelőre még várat magára az igazi Morelos. Tőle azért többre számítunk, mint amit mostanság mutatott.

Nincs könnyű helyzetben egyébként Peter Bosz sem. Léo Dubois megsérült, őt már a hétvégén is Gusto pótolta, most is ő fogja. Könnyen lehet, hogy a szigorú skót szabályozások miatt nem engedik be az országba Lucas Paquetát, Bruno Guimarest, valamint Tino Kadeweret, akik olyan országban jártak, akik a válogatott szünetben utaztak oda, ami Skóciában vörös zóna.

Valószínűleg nemleges választ fognak kapni, Paquetát a fiatal Rayan Cherki pótolhatja, Guimarest pedig Maxence Caqueret.

A védelem közepén összeállhat a Da Silva – Boateng páros, a Strasbourg ellen Diomande és Denayer játszott.

Nem mellesleg a Lyonnak valahogy jó lenne tartalékolnia, mivel a hétvégén a Paris Saint-Germain ellen lépnek pályára…

Magunk részéről gólokban reménykedünk, bár tettük azt már korábban a Rangers meccsein, és egy kivételtől eltekintve mindig ráfaragtunk. Amennyiben a fentebb említett játékosok játszhatnak, akkor részünkről nincs kérdés, vendég győzelmet várunk, de érdekes lesz a helyzet, ha nem lehetnek ott a pályán…

Szóval megpróbálunk biztos(abb)ra menni: Úgy gondoljuk, hogy egy gólba bele fogja hajszolni a Rangerst a közel 50.000 fanatikus szurkoló, a Lyon pedig szintén okozhat problémákat. Megtartjuk B-tervként a vendégek győzelmét, a fő tippünk pedig az lesz, hogy mindkét fél betalál.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső