Granada – Alaves: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 02.
Granada
Teljesítmény:
N D V V N
  • Nuevo Los Cármenes
  • December 03. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Alaves
Teljesítmény:
N V D N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A bajnokság harmadánál lehet már azt mondani, hogy kiesési rangadót rendeznek a La Ligában? Szerintem lehet. Szóval kiesési rangadót rendeznek péntek este a La Ligában, a Granada fogadja hazai pályán a Deportivo Alaves együttesét.

Előbbi együttes a tabella 16. helyén áll, utóbbi közvetlenül előtte helyezkedik el, ők a 15.-ek. Ami a problémás – mindkét részről -, hogy a már kiesőhelyen levő Cadiz, valamint a 17. (azaz legrosszabb bent maradó helyen levő) Elche is ott a sarkukban, egy rossz eredmény után a Granada hátrébb csúszhat.

Erre minden esély megvan, mert forma tekintetében Javi Calleja csapata jobb, két győzelmet és két döntetlent értek el az utolsó öt meccsükön, pedig játszottak a Sevillával, illetve a Barcelonával is. Mindkettőtől sikerült egy pontot elcsípni, ráadásul idegenben, ami hatalmas szó még akkor is, ha a Barca idén látványosan szenved.

A Granada nemrég még az Európa-ligában küzdött, az egyenes kieséses szakaszig vitték, idén pedig ezt kell látni a szurkolóknak, ez megterhelő mind nekik, mind a játékosoknak.

Kedden mindketten a Király Kupában léptek pályára, hozták a kötelezőt, a Granada a Laguna együttesét ütötte ki 7-0-ra, míg az Alaves az Unami CP otthonában nyert három góllal.

Főpróbának azért nem lehet nevezni ezeket a kupameccseket, hiszen alacsonyabb ligás ellenfelet sodort eléjük a szél. A bukik sem biztosak a dolgukban, elegendő ránézni az oddsokra.

Vegyük górcső alá a két gárdát, hogy egy jó tippet tudjunk adni a Granada – Alaves mérkőzésre!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Athletic Bilbao – Granada: 2-2

G.: R. Garcia, Maximiano (ög) ill. Machis, Molina

Az Athletic Bilbao gödörbe került, a Granada elleni mérkőzésen viszont számítottunk a győzelmükre. Azóta már tudjuk, látjuk, hogy ez nem sikerült, sőt tovább folytatódott a vesszőfutásuk, hiába szorították be a Bernabeuban a Real Madridot egy teljes félidőn keresztül, a királyi gárda hősies védekezést bemutatva kihúzta kapott gól nélkül. A Granada ellen az egy pontnak is örülhettek, mert két olyan gólt kaptak Maximianoék, amiről sokáig fognak beszélni Andalúziában…

A kezdők:

Athletic Bilbao:

U. Simon – Lekue, Alvarez, Martinez, Balenziaga – N. Williams, Vencedor, D. Garcia, Muniain – Sancet, R. Garcia

Granada:

Maximiano – Quini, Sánchez, Torrente, Escudero – Rochina, Gonalons, Montoro, Machis – Suárez, Molina

Rögtön a tizedik percben vezetést szerzett a hazai pályán játszó Athletic Bilbao, és ahogy említettem, mindkét kapott góljuk elég furcsa körülmények között született. Itt egy nagy Ángel Montoro hiba vezetett hozzá, a középpályás a saját tizenhatosánál passzolt rosszul, a labdát elcsípte a szemfüles Iker Muniain, beszaladt a tizenhatoson belülre, majd Raúl Garciát választotta, a rutinos középpályás pedig könnyedén passzolt a hálóba.

A Granada tudta rendezni a sorokat, és még az első félidőben sikerült megfordítani a meccset. A 25. percben Darwin Machis egyenlített, a balszélső hihetetlen gyorsasággal szaladt el a szélen, a tizenhatoson belülre érve pedig a bal sarokba bombázott laposan. Lekue nagyon lemaradt a Granada játékosáról.

Lendületben maradtak a vendégek, és hamarosan újra gólnak örülhettek. Nyolc perccel az egyenlítést követően egy hazai szöglet után iramodtak meg a Granada játékosai egy kontrával, Gonalons lövése lecsúszott, azonban egy védőről pont Jorge Molina elé pattant, a sokat megélt támadó pedig azonnali helyzetfelismerésének köszönhetően Unai Simon mellett a hálóba lőtt.

Feszült hangulatú találkozó volt, a baszkok pedig egyre frusztráltabbak lettek. A második félidőben sokáig nem tudták bevenni a kaput, ekkor sietett a segítségükre Iván Maximiano. A Granada portása öngólt vétett, bár igazából baromi nagy pechre volt ehhez szükség. Inaki Williams ugrott ki ziccerben, 11 méterről valahogy kapura is szenvedte a labdát, de azt még a gólvonal előtt becsúszva megállították. Azonban a kapu nem szabadult fel, Iker Muniain lövése a kapufán csattant, a visszafelé siető Maximiano pedig besodorta a játékszert a saját kapujába. Hihetetlen pech – vagy épp hihetetlen szerencse, nézőpont kérdése.

Gól már nem esett a találkozón, maradt a 2-2, ez az eredmény pedig egyik csapatnak sem felelt meg, mindkettejüknek szüksége lett volna mindháromra…

Előző 5 meccs eredménye
2021.05.16.La Liga
alaves
4:2
granada
La Liga
2020.09.20.La Liga
granada
2:1
alaves
La Liga
2020.07.01.La Liga
alaves
0:2
granada
La Liga
2019.12.07.La Liga
granada
3:0
alaves
La Liga
2017.03.01.La Liga
granada
2:1
alaves
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Deportivo Alaves – Celta Vigo: 1-2

G.: Joselu ill. S. Mina, I. Aspas

A tavalyi remek szereplés után most ismét kissé döcög a gépezet Galíciában, a Celta Vigo a fordulót megelőzően a kiesőzóna szélén lebegett. Győzelmének köszönhetően kissé biztonságosabb vidékre menekülhetett, de azért lesz még feladat bőven számukra. Az Alaves öt veretlenül megvívott mérkőzés után szenvedett vereséget…

A kezdők:

Deportivo Alaves:

Pacheco – Aguirregabiria, Laguardia, Lejeune, Duarte – Pons, Ndiaye, Moya – E. Mendez, Joselu, Rioja

Celta Vigo:

Dituro – Vazquez, Aidoo, Araujo, Galan – Beltran – B. Mendez, Suárez, Nolito – I. Aspas, S. Mina

Ahogy a Granada, úgy a Deportivo Alaves is hamar hátrányba került, ők is a tizedik percben kapták első góljukat. A fehér-piros mezben pályára lépő Celta Vigo Santi Mina révén jutott előnyhöz, a támadó lövése megpattant egy védő lábán, ez tréfálta meg Pachecot. Ettől függetlenül a kapus bele tudott ütni, sőt úgy tűnt, megmenekülhet a góltól a hazai csapat, mert Lejeune végül kivágta a labdát, de mint kiderült, ekkor az már teljes terjedelmével áthaladt a gólvonalon. A kétkedőknek a szituációt megmutatták később, egyértelmű gólról beszélhetünk.

Ahogy a Granada, úgy a Deportivo Alaves sem adta fel, és 10 perc múlva kiegyenlített. Egy baloldali beadást Luis Rioja csúsztatott meg, az üresen érkező Joselu pedig Dituroval összecsapva végül a hálóba lőtt. A csatár lába, és a kapus keze egyszerre érték el a labdát, Dituro fájdalmas arccal, üvöltve esett össze remélve, hogy a játékvezető majd megállítja a játékot emiatt. Nem így lett, Dituro pedig hamar rendbe is jött.

A lefújás előtt még a Iago Aspas – Santi Mina kettős összehozott majdnem egy újabb gólt, előbbi beadását utóbbi lőtte kapu fölé.

Tíz perccel a második félidő kezdése után közel került a vezetéshez az Alaves, egy szögletet Mamadou Ndiaye fejelt a jobboldali kapufára.

Közben a hó is nekiállt szakadni, ez azonban a játékosokat semmiben nem hátráltatta. Maximum fáztak egy kicsit. De vitte őket előre a győzelmi vágy vagy valami olyasmi.

A 70. percben újabb fordulat jött a meccsen, Javi Galán beadásába kézzel ért bele Martin Aguirregabiria, jöhetett egy büntető. Iago Aspas rendkívül gyenge tizenegyest rúgott, laposan, erő nélkül, középre gurított, Pacheco pedig a helyén maradt. Azonban nem tudta megfogni a labdát a kapus, Aspas pedig berúgta a kipattanót. Igazán szürreális gól volt…

Szürreális volt, de győzelmet ért, Joselunak még a meccs végén volt egy jó távoli bombája, amit az egészséges kezű Dituri ütött oldalra, maradt az 1-2.

Összefoglalás

Neyder Lozano, Domingos Duarte, Luis Milla, illetve Ángel Montoro, Isma Ruiz és Germán Sánchez nem lesz bevethető az Alaves elleni meccsen, Maxime Gonalonsnak és Quininek pedig oda kell figyelnie, egy lapra vannak az eltiltástól.

Visszatérhet a pályára Monchu, akit a Real Madrid ellen szórtak ki, miután Vinicius Jr. cseleivel eléggé kihozta őt a sodrából. Szerintünk kapásból a kezdőben kap majd helyet.

Az Alavesnél október végén sérült meg súlyosan Ximo Navarro, a csapat jobbhátvédje, valamikor a következő év második negyedévében láthatjuk pályán őt. Itt is van egy játékos, akinek figyelnie kell a lapokra, Florian Lejeune-ről van szó. És van itt is egy Duarte, aki nem léphet pályára, Rubén azonban nem sérülés, hanem eltiltás miatt lesz távol.

Szoros összecsapásra számítunk, olyanra, ahol az egy ponttal egyik csapat sem elégszik majd meg. Ez pedig szülhet egy remek, támadó futballal átitatott mérkőzést. A korábbi meccseiken sem fogták vissza magukat a srácok, ötből négy meccsük ért véget két és fél gól feletti eredménnyel. A mostani szezonban a Granada meccseinek gólátlaga 2.57, míg az Alavesnek 2.14, ez viszonylag biztató számunkra.

Szerintünk a Granada kezd majd bátrabban, de az Alavest sem kell félteni, Joselu vezérletével bízunk abban, hogy legalább egyszer hálóba találnak. Ugyanezt gondoljuk a Granadáról is, ott leginkább Jorge Molina tapasztalatára számítunk.

A meccs kimenetelét ezúttal kihagynánk inkább. Elég lesz ez a két tipp nekünk erre a mérkőzésre. Tehát még egyszer, összefoglalva: Legalább két és fél gól, illetve mindkét fél gólt szerez a találkozón.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső