Granada – Eibar: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 21.
Granada
Teljesítmény:
V N V V V
  • Nuevo Los Cármenes
  • április 22. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Eibar
Teljesítmény:
V V V D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Trükkös meccs lesz a Granada – Eibar. Ha csak a tabella alapján ítélnénk meg, akkor azt gondolhatnánk, hogy országos, bődületes hazairól beszélünk. Csakhogy egy valamit nem szabad elfelejteni: A Granada számára a mérkőzésnek már nincs nagyon tétje (esélytelen, hogy nyolcadiknál jobb helyen végezzenek), míg az Eibar jelenleg a sereghajtó, és nagy szüksége van a három pontra.

Még a szezon legelején azt mondtam, hogy az Eibar az egyik leggyengébb csapat a ligában. Eleinte úgy tűnt, rám cáfolnak, de a hajrára kirajzolódott, hogy nem állok messze az igazságtól. Nagyon nem…

Az elmúlt két szezonban csak a szerencse és a Jóisten mentette meg őket a kieséstől, most viszont nagyon nagy esély mutatkozik arra, hogy búcsúzzanak a legjobbak mezőnyétől.

Persze – és nézzetek rá ti is a tabellára -, ebből még AKÁRMI lehet. Öt csapat is közel áll a tűzhöz, de a Getafe is veszélyben lehet. Hét forduló alatt sok pontot lehet begyűjteni. Főleg, ha az ellenfél motiválatlan. És most ez a helyzet…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Valladolid – Granada

Jó, az talán túlzás, hogy motiválatlanok, de van abban valami, hogy ennél feljebb ők már kevés eséllyel juthatnak. A mostani hétvégén a spanyol kupa fináléja miatt ők nem léptek pályára, így az egy héttel korábbi, Valladolid elleni mérkőzésről írunk most.

Amit megnyert a Granada, és ezzel pontot tett egy négy meccses vereségsorozatnak. A Valladolid szintén a kiesés elől menekül, így hát nem adták könnyen magukat Ronaldo fiai. Igen, Ronaldo, a brazil Ronaldo, aki nem edzője, hanem elnöke a klubnak. Ezt csak úgy mellékesen jegyeztem meg.

Az első félidő rögtön egy nagy vendéghelyzettel indult: Jordi Masip az ötös sarkán álló Brice Eteki lövését tolta szögletre. Kicsivel később Darwin Machis csavart kapura, de a lövés egy picit széles lett, maradt a 0-0.

A hazaiaknak egy nagy helyzetük volt, egy távoli lövés után Rui Silva védett.

Aztán a 42. percben tizenegyeshez jutott a Valladolid, miután Jesus Vallejo szabálytalanul állította meg a tizenhatoson belülre törő Kenan Kodrot. A büntetőt Fabian Orellana végezte el, a bal alsót választotta, míg Rui Silva jobbra vetődött, 1-0.

A második félidőben sokáig nem láthattunk gólt, helyzet is csak elvétve volt. Kenan Kodro egy kapufával vétette észre magát a 73. percben, öt perccel később pedig megszületett a Granada gólja, Jorge Molina közelről mattolta Masipot.

A győztes gólt végül a vendégek szerezték meg, Quini Marín nagy erővel lőtt a jobb felsőbe. Bombagól volt ez a javából.

És megtört a jég, a Granada újra nyert, de ezt követően sima vereséget szenvedtek a Manchestertől, így az EL álom véget ért.

Előző 5 meccs eredménye
2021.01.03.La Liga
eibar
2:0
granada
La Liga
2020.06.28.La Liga
granada
1:2
eibar
La Liga
2019.12.20.La Liga
eibar
3:0
granada
La Liga
2017.02.13.La Liga
eibar
4:0
granada
La Liga
2016.09.11.La Liga
granada
1:2
eibar
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Atletico Madrid – Eibar

Mivel az Atletico láthatóan elfáradt, így az Eibar is reménykedhetett egy jó eredményben. Helyette egy kijózanító vereség lett a vége. A matracosok meg sem álltak öt gólig, közben a vendégeknek fikarcnyi esélyük sem volt.

Olyannyira nem, hogy az egész mérkőzést lehozták kapura lövés nélkül. Nem, nem arról van szó, hogy körbelőtték a kaput, nem találták el azt, hanem egyáltalán. Nulla. Semmi. Nada, nista, nichts, cet nihil.

Ettől függetlenül az első gólra sokáig, majd egy egész félidőn át kellett várni. Végül aztán a 42. percben Ángel Correa szemfüles találatának köszönhetően 1-0-ra elment a hazai csapat. Sőt a támadó két perc múlva ismét villant, ezúttal egy szép lefordulás után, öt méterről gurított Dmitrovic kapujába.

A második félidő ott folytatódott, ahol az elsőnek vége lett. A 49. percben jött a harmadik matracos-gól: Yannick Carrasco lépett ki a védők között, a kifutó Dmitrovic mellett elpöckölte a labdát, a becsúszó védő mellett elhúzta, majd az üres kapuba passzolt. Teljesen szét volt már esve ekkor az Eibar, és félő volt, hogy ha nem állnak le a hazaiak, akkor ennek csúnya vége lesz. Nem álltak le…

Az 53. perc újabb gólt hozott, most Marcos Llorrente iratkozott fel a gólszerzők közé, a pontot az I-re szintén ő tette fel, a védőként és középpályásként is bevethető egykori Real-játékos a hajrában is betalált, ezzel kialakította az 5-0-s végeredményt.

Nem sok simább meccs volt ezen a hétvégén… A világon…

Összefoglalás

Egy mentálisan összetört együttes utazik a Granadához, akiknek még megvan az esélyük, hogy végül bent maradjanak. De piszok nehéz feladatuk lesz. Idén sok gyenge teljesítmény volt a La Ligában, több a negatív, mint a pozitív csalódás. De közülük is kiemelkedik az Eibar…

Akik kifejezetten jól – önmagukhoz képest jól… – szerepelnek idegenben! Míg saját stadionjukban egyszer tudtak három pontot szerezni, addig idegenben ez háromszor sikerült. Hogy ez garancia-e a sikerre? Dehogy…

Ami ebben az egészben érdekes, az az, hogy az elmúlt hét (!) meccset mindig, minden esetben az Eibar nyerte. Ha esett, ha fújt. Így hát kijelenthető, hogy az életben két dolog biztos: A Reszkessetek, betörők karácsonykor, és az, hogy az Eibar legyőzi a Granadát.

Látszik is az oddsokon, hogy a bukik is figyelték ezt a statisztikát… Többek között ezt is, hiszen ők mindenre kiterjedően nézegetnek, amikor egy odds megállapításra kerül.

Úgyhogy látták a hiányzókat is: Kenedy Gonalons, Alberto Soro – ők esetleg pályára léphetnek, de sanszos, hogy nem fognak. Luis Suárez – nem, nem az a Suárez – eltiltott, Lozano, Duarte és Luis Milla biztosan kimarad a Granadából.

Az Eibarnál Bryan Gil, Pedro Bigas, Edu Exposito, Muto és Correa nem játszhatnak. Elvileg…

Lehet, hogy akik megnézik a mérkőzést egy történelmi pillanatnak lesznek tanúi: Hogy a Granada először győzi le az Eibart. Viszont a vendégeknek csipkedni kell magukat, szóval, lehet, hogy inkább a sorminta folytatódik. És szerintem így lesz. Az Eibarnak sokkal, de sokkal jobban kell a pont…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső