Granada – Getafe: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 27.
Granada
Teljesítmény:
D N V V D
  • Nuevo Los Cármenes
  • Október 28. 20:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Getafe
Teljesítmény:
V D D V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Nagyon szomorú, ami most a Getafe csapatával történik. Ránézünk a tabellára, és azt látjuk, hogy a csapat, amelyik tavalyelőtt még az európai kupákért harcolt, tavaly meg a kiesés ellen, most elkeseredett küzdelmet folytat az első győzelmük megszerzése érdekében. Eltelt tíz forduló, és ez nem jött még össze Quique Flores csapatának. Nem is olyan régen még Michelnek hívták a madridi vezetőedzőt, de a Real Sociedad elleni 1-1-et követően ajtót mutattak a mesternek, aki már jó ideje irányította a Getafét. Nem a baszkok elleni iksz volt a baj, az csak az utolsó csepp volt, az előtt hét vereséget (!) gyűjtött be a csapat…

Flores sem tudott egyelőre csodát tenni, egy újabb döntetlent egy újabb vereség követett. Kétségbeejtő és szomorú.

A Granada otthonában sem számíthatnak sok jóra, még akkor sem, ha ők ugyanúgy kiesőhelyen állnak, de elmondhatják magukról azt, hogy legalább már nyertek meccset idén. A pszichológiai előny náluk, a Getafénál most olyan szinten lehet a morál, hogy azt egy olajfúróval kéne megtalálni valahol a föld magja környékén.

Egyszer azonban minden rossz sorozat megszakad, ez törvényszerű. Hogy mikor? Nem biztos, hogy most, nagyon nem. Jöjjön a Granada – Getafe találkozó beharangozója!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Osasuna – Granada: 1-1

G.: Avila ill. Montoro

Mindkét csapat volt a közelmúltban fent is és lent is. Nem is olyan régen – tavaly -a Granada még az Európa-ligában vitézkedett, most viszont a bajnokság közel harmadánál a kiesés ellen küzdenek. Az Osasuna sokszor liftezett az első-, és másodosztály között, idénre viszont szabályosan megtáltosodtak. Közel jártak az újabb 3 ponthoz, a meccs végén viszont ez kicsúszott a kezeik közül.

A kezdők:

Osasuna:

Herrera – Vidal, U. Garcia, D. Garcia, Cote – Torro – Torres, Oier, Brasanac, R. Garcia – Avila

Granada:

Maximiano – Quini, Diaz, Abram, Neva – Rochina, Milla, Gonalons – Machis, Bacca, Suárez

Egy gyönyörű jelenetet elevenítenénk fel először, a 24. percben Rubén Rochina talált be majdnem a félpályáról. Történt, hogy Herrera, a pamplonaiak kapusa kifutott saját kapujából, hogy egy hosszú indítást lefüleljen. Megtette, fejjel bedobásra mentett, amit a Granada gyorsan elvégzett, ekkor lőtt Rochina kapura. A csavarodó labdát a visszafutó Herrera még fogni tudta. Szép gól lett volna. Nem ez volt az egyetlen alkalom, hogy az Osasuna hálóőre elkószált, de erről majd később.

A következő jelenet a 34. percben van, ekkor Chimy Avila lőtt 18 méterről a kapura. A labdát magabiztosan védte Maximiano, viszont a 44. percben ezt már nem mondhatta el. Ekkor Cote próbálkozott távolról, lövése megpattant egy védőn, pont Avila elé, aki közelről a kapus szeme közé lőtt, 1-0.

A második félidőben két nagy mentésnek lehettünk szemtanúi. Mindkettőt Unai Garcia mutatta be, ráadásul a két létfontosságú mentés között alig telt el 2-3 másodperc. Először egy baloldali beadást fülelt le, a mellette érkező Suárez minden bizonnyal gólt szerzett volna, majd Roberto Torres bombáját fejjel hatástalanította.

Egészen jól ment a játék az Osasunának, ám egy védelmi hibát kihasználva Luis Suárez roboghatott kapura. Cote nagy butaságot követett el, métereken át ráncigálta a támadó mezét, aki előtt egyébként le a kalappal, hogy nem akart mindenáron elesni. Végül nagy nehezen megállították, villant a piros lap, szűk húsz percen keresztül kellett 10 emberrel játszania a hazaiaknak.

A nyomást nem bírták, Ángel Montoro – aki csereként lépett pályára – a 93. percben remekül vette észre, hogy Sergio Herrera megint távol van a kapujától. Szép mozdulattal alányúlt a labdának, ami tökéletes ívet írt le, és a kapus feje felett a hálóba hullott.

Szerintünk igazságos eredmény született, mivel a Granada már akkor is veszélyeztetett, amikor a pamplonaiak tizenegyen voltak. A kiállítás után pedig szinte törvényszerű volt a gól…

Előző 5 meccs eredménye
2021.05.23.La Liga
granada
0:0
getafe
La Liga
2020.10.25.La Liga
getafe
0:1
granada
La Liga
2020.06.12.La Liga
granada
2:1
getafe
La Liga
2019.10.31.La Liga
getafe
3:1
granada
La Liga
2016.01.23.La Liga
granada
3:2
getafe
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Getafe – Celta Vigo: 0-3

G.: S. Mina (2), I. Aspas

Furcsa, de a fogadóirodák valamivel esélyesebbnek tartották a Getafe együttesét a Celta Vigo ellen. Ennek több oka is lehet, az edzőváltás, a hazai környezet, valamint az, hogy a galíciai csapat zsinórban két mérkőzést veszített el ez előtt. Végül aztán viszonylag simán sikerült elhozni a három pontot a Coliseum Alfonso Perezből.

A kezdők:

Getafe:

Soria – Suárez, Djene, Cuenca, Olivera Miramontes – Arambarri, Florentino, Timor, Alena – Maksimovic – Ramirez

Celta Vigo:

Dituro – Mallo, Aidoo, Murillo, Galan – Beltran – Mendez, Suárez, Nolito – S. Mina, I. Aspas

Az első félidőben egy gól esett, azt megelőzően pedig három kisebb-nagyobb lehetőséget jegyezhettünk fel. Rögtön a meccs elején mindkét csapat veszélyeztetett, mindkét esetben akár gól is születhetett volna, ha a befejezések jobbak. A hatodik percben Brais Mendezt ugratták ki, a támadó középpályás gurítását simán tudta fogni Soria, egy perccel később a másik oldalon Mauro Arambarri fejelhetett kapura, de pont középre, így Dituronak nem okozott gondot.

Ezt követően sajnos a csapatok erősen visszavettek, a félidő legvégén volt még két helyzet, amit ki lehet emelni. Az első Nolité, aki egy remek keresztlabdát kapott a társtól, a labdaátvétel is remekül sikerült, a lövés viszont rendkívül gyengére.

A másik Sandro Ramirezé, a támadó a tizenhatos sarkáról csavart rá egy szabadrúgást, ami kevéssel szállt a kapu fölé.

A szünetről úgy tért vissza a Celta, hogy el akarják dönteni a meccset. Meg is tették negyedóra alatt. Az 53. percben Iago Aspas szögletét Brais Mendez csúsztatta meg, középen kiugrott Santi Mina és közelről bólintott Soria kapujába.

Két perccel később újabb gólt szereztek a vendégek, most is Brais Mendezt lehet dicsérni, aki nagyszerűen találta meg Iago Aspast két védő között, a csatár pedig a bal alsóba lőtt.

A 63. percben szállt el a hazaiak minden reménye, Djene taposott rá ellenfele bokájára, amiért piros lapot kapott. A megfogyatkozott fővárosiak a 73. percben kaptak még egyet, Santi Mina tudott duplázni, aztán már a Celta sem erőltette a dolgokat, a találkozó szépen lepörgött.

Nem tudni, hogy Quique Sánchez Flores össze tudja-e kapni a legényeit, de hogy nehéz dolga lesz, az biztos.

Összefoglalás

Mindkét csapatban akadnak hiányzók, akikre számítana a vezetőedző. A vendégeknél eltiltott Chema Rodriguez, valamint Djené, mellettük négy sérült van még a keretben, Jakub Jankto, Sabit Abdulai, Vitolo, valamint Jaime Mata.

A hazaiaknál Neyder Lozano, Yan Eteki, Maxime Gonalons és Isma Ruiz biztosan hiányozni fog, Domingos Duarte az utolsó sérült, aki az egész novembert ki fogja hagyni.

Gonalons sérülése kapóra jön Ángel Montoronak, aki azt a csodagólt szerezte az Osasuna ellen, így a kezdőbe kerülhet. Más változtatásra nem számítunk.

A vendégeknél sem igazán, Enes Ünal csak a padról szállt be a Celta ellen, el tudnánk képzelni a kezdőben Sandro helyett.

Rossz formában a Getafe, ráadásul a korábbi meccseket is inkább a Granada nyerte, most sem látunk sok esélyt arra, hogy a madridiak három ponttal távozzanak a Los Cármenesből.

Szerintünk adja magát a hazai győzelem, ami rendkívül szenvedős is lehet, hiszen a Granada sincs top formában. A hazai győzelem mellett a két és fél gól alatti eredményt tesszük még meg, az előre játékát egyik csapat sem teheti ki a vitrinbe, a hazaiak hétszer, a vendégek háromszor (!) találtak kapuba eddig.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső