Granada – Manchester United: Fogadási Tippek és Európa Liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 06.
Granada
Teljesítmény:
V V V N N
  • Nuevo Los Cármenes
  • április 08. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Manchester Utd.
Teljesítmény:
N V N N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Már megint egy spanyol csapat! – mondhatják a Manchester szurkolói, nehéz ellenfél után nehéz ellenfél… – mondhatják a granadaiak. Tény, a Granada kicsit kilóg ebből a mezőnyből (a Dinamo Zagrebbel együtt), de hát mégiscsak egy Napolit ütöttek el a folytatástól, szóval nem érdemtelenül vannak itt.

A Manchester United már tavaly is a sorozat nagy esélyesének számított, végül az elődöntőben a Sevilla – a későbbi győztes – állította meg őket. Idén sem Európa Liga döntőt akartak játszani, inkább Bajnokok Ligája döntőt, de az őrült csoportjukban szinte végig vezetve sikerült kipottyanniuk. Ha nincs ló, jó a szamár is?

Nem, az Európa Ligának még mindig megvan a szépsége, a bája, a presztízse, kevés olyan csapat van, akiknek egy esetleges EL győzelem nem érne semmit.

A találkozót a Nuevo Los Cármenes stadionban rendezik, dacára, hogy a spanyolok vannak otthon, a bukik szerint nincs esélyük. De ők a Napoli ellen is ezt gondolták…

Kezdjük el a Granada – Manchester United meccset!

Mi történt korábban?

Kitérünk részletesen az előző körre, valamint a hétvégi bajnoki meccsüket is közelebbről megvizsgáljuk, ezáltal pontosabb képet kapunk a csapatok formájáról.

Granada

Hát, elég sanszos, hogy jövőre nem lesz sem Európa Liga, sem Európa Konferencia Liga a csapat számára, mert jelen pillanatban csak a 9. helyen tanyáznak a La Ligában, 10 ponttal vannak lemaradva valamelyik kupaindulást érő helytől.

A hétvégén ráadásul fontos mérkőzést veszítettek el, a Villarreal látogatott el hozzájuk, és a vesztüket a remek formában levő Gerard Moreno okozta, aki mesterhármast ért el. Igaz, a három gólból kettő tizenegyesből született, de ez a kutyát nem érdekli a végén, igaz?

Hozzátartozik a mérkőzés krónikájához, hogy Molina révén a Granada is tizenegyest rúghatott, de Morenoval ellentétben neki nem sikerült a büntetőt gólra váltani.

Ami még szintén nem az ő malmukra hajtja a vizet az az, hogy utolsó három meccsüket egyaránt elveszítették. Most a Villarreal, előtte a Valencia, és meg is érkeztünk az Európa Liga meccsükhöz, a harmadik (vagy az első) vereséget a Molde ellen szenvedték el.

Belefért, mert az odavágón a Granada mérföldekkel jobb futballt játszott, és ez gólokban is megmutatkozott. No, meg az sem volt elhanyagolható, hogy a norvégok részéről kiállítottak egy játékost. Az első meccs 2-0-ra végződött, az idegenbeli találkozón pedig a Molde nyert 2-1-re. Azért az talán túlzás, hogy „belefért”, nagyon kellett Soldado gólja, mert a hazai csapat ment, mint a meszes, és nem sokon múlt, hogy végül most nem róluk írunk tippet…

Egymás elleni meccseik

Na, erről nem tudok beszámolni, ez lesz a világtörténelem első Granada – Manchester United találkozója. A válasz ott keresendő, hogy ez az első alkalom, az első idény, hogy a spanyolok kiléphettek a nemzetközi porondra.

Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Manchester United

Úgy néz ki, hogy idén az angol bajnokságot nem Liverpool, hanem Manchester városa uralja. A City bajnoki címe már eléggé biztosnak tűnik, mögöttük viszont ott a Manchester United. Ole Gunnar Solskjaer együttesének a városi rivális tett szívességet a hétvégén, ugyanis az őket üldöző Leicester ellen nyert 2-0-ra, és mivel a MU a Brightont – nehezen, de – megverte, így egy kicsit fellélegezhetnek, haladnak az ezüstérem felé. Hogy ez jó-e számukra? Vagy úgy vannak vele, mint Antonio Conte, aki azt mondta az Inter vezetőedzőjeként, hogy igazából az ezüstérmes a sorrendben az első vesztes?

Azt gondolom, hogy a bajnokság előtt mindegyikük belement volna ebbe a – várhatóan – második helybe. És különben is, ez a Manchester City döbbenetesen jó idén…

A Brighton elleni találkozó – mint mondtam – nagyon nehézkes volt, a kiesés ellen küzdő kiscsapat már a meccs elején vezetést szerzett (épp a Manchester United egykori játékosa, Danny Welbeck rúgott gólt), de aztán véres-verítékes küzdés árán sikerült fordítani. A 62. percben Marcus Rashford, a 83.-ban Mason Greenwood talált be Sáncheznek.

Az EL-ben elsőként a Real Sociedaddal kerültek szembe, az első meccsen négyet vágtak az Oyarzabal vezette baszkoknak, így a visszavágó egy lagymatag 0-0 lett.

Következett egy neccesebb meccs, egy keményebb ellenfél: Az AC Milan. Stefano Pioli együttese az Old Traffordon lejátszott első meccsen sokkal jobban játszott, Amad Diarra góljával mégis az angolok szereztek vezetést, és ezt az utolsó pillanatban tudta Simon Kjaer kiegyenlíteni.

Sokan gondolták, hogy a San Siroban elvérzik a MU, de… Itt meg inkább ők játszottak jobban, és Paul Labile Pogba góljával kiejtették a Rossonerit.

Összefoglalás

A Brighton elleni meccs első góljának szerzője, Marcus Rashford nem tudta végigjátszani a bajnokit, és lehetséges, hogy a Granada ellen sem tud pályára lépni. Az is probléma, hogy Anthony Martial a válogatott szünetben sérült meg, így egyedül Edinson Cavani áll rendelkezésre. No, meg üres a bal szél, amit minden valószínűség szerint majd Pogba fog bejátszani.

Aki még nem játszhat, az Eric Bailly, ő a koronavírust kapta el, Juan Mata pedig már jó ideje sérült.

Érdekes, hogy De Gea a visszatérését követően a kispadra szorult, Dean Henderson átvette az elsőszámú kapus szerepét. És mivel Solskjaer általában a kupákban a tartalékkapust játszatja, a spanyol újra a kezdőben kaphat helyet.

A spanyoloknál is nagy gondok vannak sérültek terén, hárman biztosan kimaradnak (Neyder Lozano, Luis Suárez és Luis Milla), három játékos szereplése pedig kérdéses (Foulquier, Neva, Soro).

Foulquier – ha nem tudja vállalni a játékot – helyett az egykori Real Madrid védőnek, Jesús Vallejonak kell majd jobbhátvédet játszania, Duarte és Sánchez várhatók középen.

Roberto Soldado számára nem ismeretlen a Manchester, egykoron a Tottenham játékosaként került szembe velük… Utolsó három ilyen alkalommal nem tudott hálóba találni.

Stramm csapat a Granada, de a rengeteg hiányzó, illetve a Manchester United erőssége miatt én az angolok mellett teszem le a voksom…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső