Granada – Real Madrid: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 május 12.
Granada
Teljesítmény:
V V N V N
  • Nuevo Los Cármenes
  • Május 13. 22:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Real Madrid
Teljesítmény:
D V N D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A Barcelona tegnap esti döntetlenje után (3-3-at játszottak a Levantéval) a különböző sportújságok, és maga Sergio Busquets is egyöntetűen állítják: A gránátvörös-kékek kiszálltak a bajnoki viadalból. Nézzük, hogy csütörtök este a királyiak is kiszállnak-e. Egy újabb pontvesztés azt jelentené, és bár jó emlékeik vannak a Real Madrid szurkolóinak a Nuevo Los Cármenesből, alaposan megtépázták Zinedine Zidane csapatát.

62 sérülés. Egy nem teljes szezonban. Ennyinél tart a számláló, 62 alkalommal sérült meg a blancók valamelyik játékosa. Egyszerűen hihetetlen szám, felfoghatatlan és tényleg nem érti az egyszerű, földi halandó, hogy milyen munka folyik Valdabebasban, mitől sérülnek meg ennyire a játékosok. A rövidebb keret miatt túlhajszoltak, és emiatt könnyebben sérülnek azok a fáradt tagok? Vagy szimplán amatőrökből áll a fővárosiak orvosi stábja? Ezt mi nem láthatjuk és nem tudhatjuk, de az tuti, hogy valami nem kerek.

Épp ezért, nem annyira egyértelmű, hogy a Granada – Real Madrid találkozót a vendégek nyerik…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Real Betis – Granada

Zsinórban hat döntetlen után tudott újra nyerni Manuel Pellegrini együttese. A sevillaiak ráadásul drámai körülmények között tartották otthon a három pontot, közel volt a hetedik iksz.

A meccset a Granada kezdte jobban, Claudio Bravonak nem egyszer kellett mentenie. Először saját védője, Marc Bartra tréfálta meg majdnem, egy rossz felszabadítás után kellett vetődnie a chileinek, majd még a kipattanót is szögletre mentette a kapus.

Később meg csak centiken múlt a granadai gól, Luis Suárez lövését követően Darwin Machis talált be az üres kapuba, de mindezt tette lesről. Borja Iglesias a túloldalon viszont nem volt lesen. A spanyol támadó egy beadást vett le védőjével a nyakán, egy kicsit forgolódott és kereste a társakat, majd kapura fordult és hiába fogta őt egy vendég védő, túl lassan reagált…

Alig több mint egy óra elteltével jött a válasz. Megint Marc Bartra volt a bonyodalmak kiváltója, az egykori Barca-védő most röviden passzolta haza a labdát, Darwin Machis kis szerencsével túljutott Bravon és az üres kapuba lőtt.

Izgalmas végjátékra lehetett számítani, na, de ennyire?!

A 87. percben egy ártalmatlan szituációból meccset befolyásoló, eldöntő tényező lett. Egy kapu előtti kavarodás végén Escandell vetődött rá a labdára, Grado ezt szándékos hazaadásnak ítélte meg, így rendkívül közelről kaptak szabadrúgást a hazaiak. Az első lövést még egy védő hassal blokkolta – nem lehetett kellemes -, de a zöld-fehérek ismétlése már a kapuban kötött ki, ismét Borja Iglesias volt a gólszerző.

A vendégek a 10. helyről várják a maradék három fordulót, igazi tét nélkül…

Előző 5 meccs eredménye
2020.12.23.La Liga
real madrid
2:0
granada
La Liga
2020.07.13.La Liga
granada
1:2
real madrid
La Liga
2019.10.05.La Liga
real madrid
4:2
granada
La Liga
2017.05.06.La Liga
granada
0:4
real madrid
La Liga
2017.01.07.La Liga
real madrid
5:0
granada
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Real Madrid – Sevilla

Nem szoktunk unatkozni, ha ez a két csapat egymás ellen lép pályára, általában az indulatok is a tető fokára hágnak, most is volt miért izgulni, most is volt fordulat, dráma, balhé… Ez a két csapat nem tud rossz meccset játszani.

Csak tizenkét perc kellett az első gólhoz, Alvaro Odriozola beadásából Karim Benzema bólintott a kapuba, ámde a másodikszámú jobbhátvéd lesen kapta a labdát… A többit kitalálhatjátok.

Fernando, a Sevilla brazil középpályása viszont szabályos gólt szerzett. A 22. percben Ivan Rakitic fejjel készítette le a társ elé a labdát, Fernandonak volt ideje átvenni, húzni egy lövőcselt, majd laposan Courtois mellett a hálóba lőni.

A blancók egyébként fölényben játszottak, de ez veszélyes helyzetekben nem igazán manifesztálódott, így a szünetre 0-1-gyel vonultak a csapatok.

A második félidőben egy agilisebb Real Madridot láthattunk, természetesen számukra a győzelmen kívül minden eredmény csalódás volt. Luka Modric tüzelt távolról, majd Vinicius Jr. hozta szokásos kapu előtti formáját (32 bajnokin három gól egy általában kezdő szélsőtől elég karcsú, nem igaz?), aztán Zidane kockáztatott: Lekapta a vízhordót, a középpályát a csatársorral összekötő hidat, és Marco Asensio futott ki a gyepre.

Ő sem dicsekedhet egy jó szezonnal – bár ő sokkal kevesebb lehetőséget kapott, mint Vinicius -, de első labdaérintésével kiegyenlített. Toni Kroos vette észre a tizenhatos előterében, hogy a spanyol szélső üresen áll, Asensio nem habozott, kapásból lőtt.

A 79. percben pedig egy olyan esemény borzolta a kedélyeket, ami a mai napig nagy visszhangot vált ki Spanyolországban. Eder Militao kezezését szabálytalannak gondolta Munuera játékvezető, így mindenki megdöbbenésére tizenegyest ítélt, amit Ivan Rakitic belőtt.

Szorította az idő a hazaiakat, és hosszú perceken keresztül semmi nem történt, a Sevilla jól védekezett. Ám Toni Kroos megpattanó lövése végül csak bement, a gólt hivatalosan Eden Hazard könyvelhette el, az ő lábán pattant meg a német lövése.

Egy újabb esély, amit nem tudtak kihasználni Zidane-ék. Ki tudja, lesz-e még több?

Összefoglalás

Úgy kezdtem a bevezetőt, hogy a héten a 62. sérülés is „összejött” a királyiaknak. Csak és kizárólag a védelmet sújtják a sérülések, így kérdéses, hogy milyen kezdőt tud Zidane összerakni. Alvaro Odriozola játékára nem sok esély mutatkozik, így Fede Valverde várható ott, de Marcelonál is akadnak problémák. Ha ő nem tud játszani, akkor Nacho foglalhatja itt el a helyét, középen pedig Militao mellett Chust vagy Miguel szerepelhet.

Hiányzója van a Granadának is, Roberto Soldado nem tud pályára lépni egykori csapata ellen eltiltás miatt, a sérülések pedig Lozanot, Millát, Nevát, Montorot biztosan, míg Jesús Vallejot, Kenedyt és Duartét valószínűleg megakadályozzák abban, hogy játsszanak.

A mérleg nagyon elbillen: 14 meccsből 13-at nyert a Madrid, 1-et a Granada…

Sok fog a védelmen múlni, lehet, hogy Thibaut Courtois bravúrjaira is szükség lesz, de a rengeteg hiányzó miatt nem féltem a tartalékos Real Madridot. Győzelmet várok tőlük, akkor pláne, ha az Atletico Madrid ma este bukik a Real Sociedad ellen.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső