Granada – Real Madrid: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 19.
Granada
Teljesítmény:
V N D D N
  • Nuevo Los Cármenes
  • November 21. 16:15
Nézd élőben itt:
Joker8
Real Madrid
Teljesítmény:
N N N D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Bőszen üldözi a Real Madrid az élen álló Real Sociedad együttesét. A királyi gárda egy ponttal van lemaradva a baszkok mögött, viszont egy meccsel kevesebbet játszott, így jó eséllyel hamarosan átveszik majd a vezetést. Idén a Barcelonától úgy tűnik, nem kell félni, viszont az Atletico Madrid idén is nagy ellenfél lesz. És ha kitart a Real Sociedad meg a Sevilla lendülete, akkor ők is.

A Granadának az élmezőnnyel nem igazán kell foglalkoznia, ők a tabella hátsó fertályán helyezkednek el, ugyanannyi pontot gyűjtöttek, mint az Elche, akik viszont már kieső pozícióban tartózkodnak.

Tavaly még az Európa-ligában vitézkedtek, így ez a visszaesés annyira nem volt egyértelmű, nem láttuk, hogy ez lesz a csapattal. A nyáron edzőt váltottak egyébként, Roberto Moreno csatlakozott a csapathoz, de ha így folytatja, akkor sokáig nem mondhatja majd el magáról, hogy ő a Granada vezetőedzője.

Mindösszesen kétszer nyertek az eddig lejátszott 12 mérkőzés alatt, emellett 5 döntetlent szedtek össze és 5-ször kaptak ki.

Az oddsok egyértelműek, viszont a Real Madrid játékosainak jó része részt vett a válogatott meccseken is, emiatt a frissességet tekintve előnyben vannak a hazaiak.

Jöjjön a Granada – Real Madrid mérkőzés előzetese!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Espanyol – Granada: 2-0

G.: Pedrosa, de Tomás

Az eredmény ellenére azt mondom, a Granadának lett volna lehetősége akár még nyerni is ezen a találkozón, két elkerülhető gólt kaptak, emellett pedig egy zsák helyzetet hagytak ki. Elképesztő formában játszott a hazaiak kapusa, Diego Lopez, aki már nem mai gyerek, mégis úgy ugrált a kapuban, mint egy párduc. Ő az oka, hogy az Espanyol otthon tudta tartani a három pontot.

A kezdők:

Espanyol:

Lopez – Vidal, Gomez, Cabrera, Pedrosa – Bare – Embarba, Herrera, Darder, Puado – de Tomás

Granada:

Maximiano – Quini, Diaz, Sánchez, Neva – Rochina, Monchu, Montoro, Soro – Suárez, Molina

A Granada mostani szezonja tehát nem alakul jól, jól jött volna egy győzelem még a válogatott szünet előtt, a csapat úgy vonulhatott volna pihenőre, hogy egy kicsit eltávoldnak a kieső zónától. Nem így történt, mert az Espanyol veszett jó hazai környezetben, az RCDE Stadionban.

Rubén Rochina lövésénél harsant fel először a taps, de nem a középpályást tapsolták, hanem Diego Lopezt, aki a középre tartó, nem túl erős lövést magához ölelte. Ezután jó ideig nem láthattunk helyzetet, a mezőnyben folyt a csata leginkább.

A huszonhetedik percben villantak a hazaiak először, Raúl de Tomás fejesét jobb kézzel ütötte ki Maximiano. Nagy bravúr volt, mert a fejes közelről jött, ráadásul erő is volt benne.

Az ezután következő szögletnél viszont – lehet bármilyen jó kapus Maximiano – tehetetlen volt a portás. Sergi Darder a kornert nem középre ívelte, ahol a társak többsége volt, hanem felkínálta lövésre a tizenhatos vonalán álló Adria Pedrosának. A balbekk lendített, lövése pedig a bal alsóban tűnt fel. Hatalmas gól volt, gyönyörű volt az ívelés, nagyszerű a lövés.

Nem úszta meg egy kapott góllal a Granada, a 42. percben Sergi Darder újra assziszttal jelentkezett, Raúl de Tomás fejelte be 11 méterről a középpályás beadását. Nem is csoda, hogy Luis Enrique behívta őt a válogatottba, remek formában játszik, talán élete formájában.

A második félidőben jobban játszott a Granada, de ahogy említettem, Diego Lopez eszén ezúttal nem lehetett túljárni. Egyszerűen mindent fogott a kapus, aki anno megjárta a Real Madridot és az AC Milant is. Jorge Molina volt az a vendégek részéről, akinek a legtöbb baja gyűlt meg a portással, kétszer is az utolsó pillanatban tudta megakadályozni a támadót a gólszerzésben.

Tegyük hozzá, a sok vendég lehetőség közepette RDT még rúgott egy kapufát, az eredmény viszont már nem változott. Nem volt ez egy sima mérkőzés, de ez a Granadát nem vigasztalja…

Előző 5 meccs eredménye
2021.05.13.La Liga
granada
1:4
real madrid
La Liga
2020.12.23.La Liga
real madrid
2:0
granada
La Liga
2020.07.13.La Liga
granada
1:2
real madrid
La Liga
2019.10.05.La Liga
real madrid
4:2
granada
La Liga
2017.05.06.La Liga
granada
0:4
real madrid
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Real Madrid – Rayo Vallecano: 2-1

G.: Kroos, Benzema ill. Falcao

2015-ben a Real Madrid nagyon megszórta a Rayot, akkor a vallecasi kiscsapat kilenc emberrel próbált küzdeni a királyi gárda ellen, amelyben Gareth Bale, Cristiano Ronaldo, Karim Benzema és James Rodriguez támadott. A vége 10-2 lett. Most egy sokkal szorosabb összecsapást játszottak, de egyébként a nagy zakó óta a Rayo rendre megszorongatja a városi riválist…

A kezdők:

Real Madrid:

Courtois – Carvajal, Militao, Alaba, Mendy – Camavinga, Casemiro, Kroos – Asensio, Benzema, Vinicius Jr.

Rayo Vallecano:

Dimitrievski – Balliu, Saveljich, Catena, Fran Garcia – Comesana, Valentin – Palazon, Trejo, Garcia – Nteka

A Real Madrid örvendeztette meg először góllal a szurkolóit, a gólszerző Toni Kroos volt, viszont a németen kívül az akciónál dicsérni kell még Vinicius Jr.-t és Marco Asensiot is. Egy felívelt labdát a saját térfelén Karim Benzema csúsztatott meg a nagy ürességbe – oda, ahol neki kellett volna lennie -, viszont Vini rástartolt a labdára. Kitette a szélre Asensionak, aki egy csel után Kroost választotta, a német mesterlövész pedig a bal felsőbe belsőzött. Szép gól volt, bár a játékvezető először nem adta meg, úgy hitték, lesállás előzte meg a gólt. Kis technikai szünet után aztán rászóltak a bíró fülére: Nem volt lesen sem Vinicius, sem pedig Asensio. Kroos meg pláne nem.

A 38. percben majdnem kettő lett a különbség, Eder Militao erőből középre lőtt labdája Comesanát találta el, a középpályás testéről a labda a saját kapuja felé indult el, de Dimitrievski hihetetlen reflexekkel védett.

Másodpercekkel később viszont már nem volt kegyelem, David Alaba beadása tökéletes volt Karim Benzemának, a csúcsformában levő francia az üres kapuba passzolta a labdát, 2-0.

Játszott a Real, sokszor bolondot csináltak a kékmezes ellenfélből, az 51. percben Vini őrjítette meg a fél védelmet, mielőtt kapura lőtt, szerencsétlenségére a visszafutó Óscar Valentin még a gólvonal előtt blokkolt. Három perccel később Marco Asensio hanyag emelésébe kapott bele Dimitrievski, a 62. percben meg Benzema csavart fölé. Lehetett volna ez 4-5 gólos különbség is, de a Madrid elkótyavetélte a lehetőségeit.

És büntetett a Rayo, Radamel Falcao fejese David Alaba hátán irányt változtatva került a hálóba. Pedig a Real kapott egy figyelmeztetést a gól előtt nem sokkal egy kapufa formájában. Nem figyeltek. Az utolsó negyedóra így nyílttá vált ismét, a 91. percben pedig Óscar Valentin járt közel az egyenlítéshez, Toni Kroos tudott tisztázni előtte. Egyébként az is megér egy misét, hogy Eduardo Camavinga hogyan tüntette el a középpályást, aki aztán a földön is maradt. A VAR azonban nem ítélte visszanézésre méltónak az esetet, a jelzett háromperces hosszabbítás letelt, így a Real újabb győzelmet aratott.

Összefoglalás

Madridban picit tele a hócipője a vezetőségnek, Ancelottinak és a szurkolóknak is Gareth Bale-lel. A walesi játékos szeptember óta sérült volt, de varázslatos módon a válogatott szünetre meggyógyult. Hogy aztán újra megsérüljön. Valóságos pénzkidobás a 32 esztendős szélső, pedig Ancelotti adott volna neki egy új esélyt. Divat lett Eden Hazard-t szidni a sérülékenysége miatt, de őt legalább érdekli, ő legalább vissza akar térni a régi formájához. Bale meg valószínűleg már egy walesi golfpályáról fantáziál.

Bale mellett nem lesz ott Dani Ceballos, aki még egy meccsen sem léphetett pályára, mióta visszatért az Arsenaltól. Carlo Ancelotti alapcsapata nagyjából megvan, és nem úgy tűnik, hogy nagy lenne a tülekedés azért, hogy bárki is kiszorítson bárkit. A középpályások közül Isco csak szenved, nem is játszott már időtlen idők óta – oké, volt sérült is -, a támadók közül pedig Benzema és Vinicius mellett Asensio és Rodrygo harcol a harmadik helyért. Nincs tehát nagy harc, és ez előbb-utóbb komoly kimerültséghez fog vezetni. Egy szezont, három sorozatot nem lehet 12-13 emberrel lehozni. Messzire szaladtam, maradjunk egyelőre ennél a meccsnél.

A Granadánál Isma Ruiz, Luis Milla és Domingos Duarte sérültek, utóbbi lehet, hogy idén már pályára sem léphet. Yan Eteki viszont visszatérhetett, ahogy Maxime Gonalons, ennek legalább örülhet a mester.

Valahogy a Real Madrid ellen a kisebb csapatok mindig felszívják magukat, vagy csak a királyi gárda nem kezeli jól ezeket a találkozókat. Mindenesetre úgy gondoljuk, hogy a Granada meg fogja nehezíteni a blancók dolgát. Nem mondjuk, hogy nyerni fognak, de Thibaut Courtois nem fogja kapott gól nélkül lehozni a meccset. A vendégek győzelme mellett tehát nálunk játszik a BTTS, valamint az over 2,5 is.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső