Granada – Real Sociedad: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 22.
Granada
Teljesítmény:
D V V D D
  • Nuevo Los Cármenes
  • Szeptember 23. 19:30
Nézd élőben itt:
QuickWin
Real Sociedad
Teljesítmény:
D D N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Folytatjuk a spanyol elsőosztályú meccseket, most a Granada – Real Sociedad találkozó következik. A hazai együttes hétfőn lépett utoljára pályára, a Camp Nouban kellett helyt állnia Robert Moreno együttesének, és habár a formájuk finoman szólva is gyenge, így is el tudtak hozni egy pontot a gránátvörös-kékek otthonából.

Velük szemben az a Real Sociedad áll, akik azért egy fokkal jobban teljesítenek, jelen pillanatban a tabella ötödik helyét foglalják el, a Barcelona elleni 4-2-es vereséget követően összeszedték magukat és zsinórban három meccset hoztak le győztesen, a hétvégén viszont csak egy ikszre futotta, igaz, ezt a döntetlent a Sevilla otthonában érték el.

Előzetesen a vendégeket tartottuk esélyesebbnek, de a hétfő esti Barca elleni iksz gondolkozásra késztetett bennünket. A kiesőhelyen álló hazaiak első győzelmükre készülnek, a katalánok elleni pontszerzés pedig biztosan helyretette egy kicsit a fejeket.

Nem olyan egyértelmű meccs ez, mindenesetre megpróbáljuk a maximumot kisajtolni belőle.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Barcelona – Granada: 1-1

G.: Araujo ill. Duarte

A Barcelonára nehéz szezon vár, egyes hangok szerint hamarosan edzőt is váltanak majd a katalánok, ez pedig annak is köszönhető, hogy egy eddig nyeretlen kiscsapatot sem tudtak megverni saját közönségük előtt. A Granada ebből a meccsből meríthet erőt, és perceken múlt a még nagyobb bravúr, hiszen a meccs egészében ők vezettek, a Barca csak az utolsó pillanatban tudott egyenlíteni.

A kezdők:

Barcelona:

Ter Stegen – Dest, Garcia, Araujo, Baldé – Sergi Roberto, Busquets, F. de Jong – Demir, Depay, Coutinho

Granada:

Maximiano – Quini, Duarte, Abram, Escudero – Milla – Puertas, Monchu, Eteki, Machis – Molina

Egy akkora stadion, mint a Camp Nou nagyon üresnek tud tűnni, ha csak 27 ezer ember van jelen, mégis milyen hangos tud lenni az a 27 ezer… A Barca legnagyobb sajnálatára azonban nem tapsvihar hallatszott a nézőtérről, hanem fütty, a Granada már a második percben mattolta a hazaiak védelmét. Escudero ívelte át az alapvonalról a labdát a másik oldalra, Frenkie de Jong mögött érkezett Domingos Duarte, ter Stegen lemaradt, így a belső védő gond nélkül bólinthatott a kapuba.

Ezt követően az történt, ami általában, amikor egy kiscsapat vezetést szerez a Barca ellen: Visszaállnak védekezni és kontrákra játszottak. A Barca a meccs egészét nézve 77 százalékban birtokolta a labdát, összesen 17 kapura lövési kísérletük volt, ebből 6 találta el a kaput.

A gól után, a 12. percben közel járt a másodikhoz a Granada, de Jorge Molina belsőzése fölé szállt.

A Barcának két nagy helyzete volt az első játékrészben: Sergi Roberto kacskán meglőtt labdája a felsőlécről szédült ki, míg Ronald Araujo erős, pontos fejesét Maximiano tolta oldalra.

A fordulás után a Barca fölénye még nagyobb lett, ez azonban inkább csak a mezőnyben látszott eleinte. Óscar Mingueza veszélyeztett, lecsúszott beadása pattant meg a felsőkapufa tetején, később pedig a csereként pályára lépő Luuk de Jong fejelt fölé négy méterről, senkitől sem zavartatva.

Lehetett érezni, hogy ezt a nyomást nem fogják kibírni a vendégek, így is lett, a 90. percben Gavi ívelését a berobbanó Ronald Araujo bólintotta be. A Barca úgy ünnepelt, mintha legalább Bajnokok Ligáját nyertek volna, ám csak egy pontot szereztek. Otthon. A Granada ellen.

Előző 5 meccs eredménye
2021.03.14.La Liga
granada
1:0
real sociedad
La Liga
2020.11.08.La Liga
real sociedad
2:0
granada
La Liga
2020.07.10.La Liga
real sociedad
2:3
granada
La Liga
2019.11.03.La Liga
granada
1:2
real sociedad
La Liga
2017.04.29.La Liga
real sociedad
2:1
granada
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Real Sociedad – Sevilla: 0-0

Két ellentétes félidőt láthattunk a két élcsapattól, bármelyikük megszerezhette volna a győzelmet, hiszen lehetőségek adódtak előttük, ám ezek minden egyes alkalommal kimaradtak. Így maradt a döntetlen, meg kellett osztozniuk a pontokon a srácoknak.

A kezdők:

Real Sociedad:

Remiro – Gorosabel, Elustondo, Le Normand, Munoz – Oyarzabal, Zubimendi, Merino, Portu – Sörloth, Isak

Sevilla:

Bono – Navas, Kounde, Diego Carlos, Acuna – Rakitic, Fernando, Delaney – Lamela, En-Nesyri, Papu Gomez

A Sevilla részéről történt az első kapura lövési kísérlet, a Tottenhamtől szerződtetett Erik Lamela gondolta úgy, hogy jó 17-18 méterről kapura durrantja a labdát. Nem volt ez egy nagyon rossz lövés, de jónak sem volt mondható, legalább egy méterrel kapu fölé szállt.

A 25. percben a hazaiak tizenegyeshez jutottak, Diego Carlos volt az, aki kézzel sodort el egy labdát, ami miatt Mateu Lahoz előbb kifutott a kis TV-készülékhez, elidőzött előtte egy darabig, majd visszaérve a sípjába fújt, és mutatta, mi következik.

Mikel Oyarzabal végzett már el gyengén tizenegyest, de ez a mostani biztos, hogy top 3-ba kerülne. Se helyezve nem volt, erőt sem vitt bele, így Bono, a Sevilla kapusa védeni tudott.

Pár perccel később Alexander Isak került helyzetbe, de Bono szögletre tolta a svéd csatár lövését, végül pedig még említsük meg Adnan Januzaj bombáját, az egykori Manchester United ígéret legalább 30 méterről tűzött kapura. Bono szerencséje az volt, hogy a labda nagyjából oda ment, ahol ő állt, így csak fel kellett ugrania, de ha ez valamelyik sarkot eltalálja… Abból biztosan gól született volna.

A második játékrészben teljesen elillant a Real Sociedad jó játéka, kapura szinte egyáltalán nem voltak veszélyesek, sokszor el sem jutottak Bonoig. A Sevilla ezzel szemben megnyerhette volna a meccset, a Wolves egykori támadója, Rafa Mir ziccerben lőhetett, Remiro azonban lábbal hárította a próbálkozást.

Több már nem volt ebben a találkozóban, a játékvezető három sípszóval jelezte, hogy nincs idő tovább próbálkozni.

Összefoglalás

Ennek a mérkőzésnek az egyik kulcsa az lehet, hogy a Real Sociedad csapata tömve van sérültekkel. Ott van mindjárt Alexander Isak, aki az egyik legfontosabb játékosa a baszkoknak, de említsük még meg David Silvát, Nacho Monrealt, Carlos Fernándezt, Jon Guridit, Diego Ricot és Asier Illaramendit.

Ezzel szemben a Granadának „csak” Neyder Lozanoval és Yan Etekivel nem kell számolnia.

A Barcelona elleni meccs kőkemény volt, a csapatnak végig szinte a védekezésre kellett fókuszálnia, ami miatt előfordulhat, hogy egy kis rotálásra lesz szükség. Ez esélyt nyithat Rubén Rochina, Maxime Gonalons, Carlos Bacca vagy Alberto Soro előtt is akár.

A Sociedadban a svéd támadót majd egy másik skandináv, Alexander Sörloth pótolhatja, mellette majd Januzaj és Oyarzabal segít be.

Bár a Granada még nyeretlen, de most valóban lehet esélyük a baszkok ellen, ennyi kulcsjátékos hiányát nem biztos, hogy elbírják.

Egyben majdhogynem biztosak vagyunk: ez nem lesz egy gólzáporos mérkőzés. Így aki egy óvatosabb tippet szeretne, azoknak bátran ajánljuk az under 2,5-et, aki viszont kockáztatna, annak mehet akár a hazai győzelem, vagy az 1X is, véleményünk szerint meglesz az első granadai győzelem a bajnokságban.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső