Granada – Valencia: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 december 29.
Granada
Teljesítmény:
V N N N D
  • Nuevo Los Cármenes
  • December 30. 17:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Valencia
Teljesítmény:
V D N D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A mai nap még két – de lehet, hogy három – tipp vár ránk, mindegyik a spanyol első osztályú bajnokságból, elsőként a Granada – Valencia meccset választottam. A vendégek problémáiról szinte mindenki tud, főleg azok, akik követik a La Liga küzdelmeit, de azért néhány szóban álljon itt, hogy mi is a probléma a Turia-parti csapatnál: Pénzügyi problémákkal küzd a csapat, a szurkolók már évek óta fejezik ki nemtetszésüket a csapat tulajdonosa, Peter Lim üzletemberrel szemben. A nyáron rengeteg játékosuktól kellett aprópénzért cserébe megválni, igazolni pedig nem tudtak újakat, az utánpótlásból töltötték fel a keretet.

Ez persze a teljesítményükön is meglátszik, de nem is csoda, hogy most ilyen gyengén szerepelnek, Ferrán Torres, Rodrigo, Dani Parejo és Francis Coquelin is elment a csapattól.

A Granada a tavalyi idényben remekül szerepelt, olyannyira, hogy az Európa Ligában is szerepelhettek, sőt, tovább is jutottak csoportjukból, a bajnokságban egy kis hullámvölgy után a hetedik helyen állnak.

Lássuk, mire érdemes tippelni a meccsen!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Real Madrid – Granada

Az Alfredo Di Stefano stadionban volt jelenése Roberto Soldadoéknak, és a papírforma ezúttal jött, nem tudtak meglepetést okozni a címvédő ideiglenes stadionjában. Abban azonban megállapodhatunk, hogy ritka kellemetlen ellenfélnek bizonyultak, a mérkőzés első hatalmas lehetőségénél ők hibáztak. Raphael Varane-t szerelte Soldado, majd középre, a teljesen üresen érkező Puertas elé tálalt, akinek lábáról lecsúszott a játékszer, így gyakorlatilag kilőtte a lasztit a stadionból.

A másik oldalon a remek formában futballozó Karim Benzema lövésébe blokkoltak bele, így az az oldalhálóba csapódott, majd a királyiaknál megsérült Rodrygo, az ifjú brazil, akinek hosszú ideig partvonalon kívül kell maradnia.

Gól tehát nem esett az első félidőben, majd a második játékrész 57. percében a brazil tank fejjel bevette a vendégek hálóját. Casemiro egyébként egykori csapattárát, Jesús Vallejot győzte le a fejpárbaj során, majd közelről bólintott. A gólpasszt a Rodrygo helyére beálló Marco Asensiotól kapta.

A mérkőzés legvégén a szintén csere Isco lódult meg, Karim Benzema felé passzolt, és várta vissza a labdát a franciától, a csatár azonban lőtt, és jól tette, mert a labda a bal alsóban kötött ki.

Nehéz szülés volt, könnyedén más eredmény születhetett volna, ha Puertas jobban céloz az első lehetőségnél, mindenesetre a Granada november 29-e után szenvedett újra vereséget.

Előző 5 meccs eredménye
2020.07.04.La Liga
granada
2:2
valencia
La Liga
2020.02.04.Spanyol Kupa
granada
2:1
valencia
Spanyol Kupa
2019.11.09.La Liga
valencia
2:0
granada
La Liga
2017.04.09.La Liga
granada
1:3
valencia
La Liga
2016.11.20.La Liga
valencia
1:1
granada
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Valencia – Sevilla

A Mestalla régen igazi oroszlánbarlangnak számított, és az a bizonyos oroszlán még néha most is megmutatja karmait az ellenfeleknek, de tény és való, hogy veszített renoméjából. Ezúttal Julen Lopetegui remek formában levő csapatát kellett volna megállítani, de Guedesék egygólos vereséget szenvedtek.

Egy góllal bizonyultak jobbnak a vendégek, ami azért azt is mutatja, hogy a Valencia helyt tudott állni az erősebb kerettel rendelkező Sevilla ellen. Volt a denevéreknek helyzete is, nem is egy, elsőként Gyenisz Cserisev próbálta bevenni Bono kapuját, tizenegy méterről érkezett a kapáslövés, az argentin portás viszont hárított.

A második félidőben ismét az orosz válogatott középpályája próbálkozott, Bono ezúttal is nyerte a csatát.

A sevillaiak az első félidőben csak egy vérszegény Lucas Ocampos ollózást tudtak felmutatni. Azért hívtam vérszegénynek, mert bár a mozdulat szép volt, de a lövés messze a kapu mellett/fölött kötött ki.

Még Goncalo Guedes is próbára tette Bonot, de ő is alulmaradt, aztán jöttek a Sevilla helyzetei: Előbb En Nesyri lőtt öt méterről a világűrbe, aztán Suso kapott remek indítást Joan Jordantól, két védő között elvitte a labdát, áttette a bal lábára és tüzelt. Domenech belekapott, de a gólt nem tudta megakadályozni.

Végig kiegyenlített játékot láthattunk, kissé több szerencsével több jutott volna a Valencia csapatának.

Összefoglalás

Minden bizonnyal lesznek változások a kezdőben a Granadánál a legutóbbi tizenegyhez képest, Luis Milla a héten pozitív koronavírus-tesztet produkált, így őt elkülönítették, biztosan kihagyja a mérkőzést. Gonalons viszont letöltötte eltiltását, ő bizonyára visszakerül a kezdőbe, Jesús Vallejot pedig Germán Sánchez válthatja a védelem közepén.

A Valencia együttesébe visszatéhet Kevin Gameiro (ettől függetlenül az a reális, hogy Guedes kezd ékként, Cserisev szélsőként, míg Gameiro a padról beszállva segíthet), Gabriel Paulista viszont sérült, a Mangala – Diakhaby kettősre számíthatunk.

Az egyik legjobb teljesítményt hazai pályán a Granada csapata mondhatja magáénak, hét meccsükből négyet megnyertek, gólarányuk jónak mondható. Idegenben Javi Gracia csapata viszont nem túl jó, egyetlen győzelmüket viszont a Real Sociedad otthonában, az Anoetában aratták, valamint 2-2-t játszottak a Camp Nouban.

A Nuevo Los Cármenes stadionban lejátszott legutóbbi öt meccsük mindegyike 2,5 gól felett végződött, erre érdemes odafigyelni, valamint azt is fontosnak tartom megjegyezni, hogy idegenben az O/U tabellán a Valencia szerepel az első helyen. Magyarul: Hét meccsükből öt végződött over 2,5-lel.

A Granada sem veti meg a támadó futballt, főleg nem hazai pályán, így hát ez most számomra elég egyértelmű: Over 2,5-re számítok, remélhetőleg jobban használják ki a csapatok a helyzeteiket, mint legutóbb tették.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső