Grúzia – Észak-Macedónia: Fogadási Tippek és Európa Bajnokság Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 november 09.
Grúzia
Teljesítmény:
D D N D N
  • Boris Paichadze Dinamo Arena
  • November 12. 18:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Észak-Macedónia
Teljesítmény:
D D N D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Hát, nem sok esélyt láttam arra, hogy valaha Grúziát vagy Észak-Macedóniát világeseményen láthatom, de mégis ez lesz a helyzet. Valamelyik csapat csütörtökön este annak örülhet majd, hogy kijutott a nyáron rendezendő Európa Bajnokságra.

Nem is olyan régen ez a két együttes már játszott egymás ellen, erről majd kicsit bővebben is beszélni fogok. A válogatott szünet alatt próbálok minden fontos meccsről tippet adni nektek, ez pedig azért is számít fontos meccsnek, mert az EB-re való kijutásról dönt.

Ne is tétovázzunk, nézzünk bele, mi várható a Grúzia – Észak-Macedónia meccsen!

Mi történt korábban?

Vegyük sorra, milyen meccseket játszottak mostanság, milyen kerettel vágnak neki a meccsnek a csapatok és hogy szerepeltek a csoportjukban?

Grúzia

A grúzok az elődöntőben Fehéroroszországgal vívtak meg a döntőbe kerülésért, a találkozón mindössze egy gól döntött, amelyet a házigazdák szereztek. A végeredmény már a hetedik percben kialakult, Okriashvili kapott egy remek labdát, betört a tizenhatoson belülre, ahol Zolotov szabálytalanul állította meg őt. A játékvezető a sípjába fújt és büntetőt ítélt a hazaiaknak. A sértett Okriashvili a kapu bal oldalát, Katkevics kapus pedig a jobb oldalt választotta, így jöhetett a középkezdés, vezettek a grúzok.

A hazai gárda szabályosan átszaladt a fehéroroszokon, esélyt sem hagyva számukra. Jól mutatja ezt a statisztikai is: 8 lövésükből 7 eltalálta a kaput (Katkevics kapust tették ezzel naggyá), míg a belorusz csapatnál ez a szám 1/0. Magyarul, a fehéroroszok a kaput sem találták el kilencven perc alatt. Nem is csoda, hogy kikaptak, Grúzia jogosan került a döntőbe, ahol Észak-Macedónia vár rájuk, az az Észak-Macedónia, akik ellen utolsó tétmeccsüket lejátszották.

A grúz csapat egyébként öt meccse veretlen, Nemzetek Ligája selejtezőcsoportjukban egy győzelemmel és három döntetlennel állnak, fej-fej mellett a mostani ellenféllel.

Mindenképp oda kell figyelni Kvilitaia játékára, a támadónak a válogatottban ugyan nem, de a klubcsapatában elég jól megy a játék. Idén szerződött Belgiumból Ciprusra, az első osztályú Anorthosisban eddig 6 meccsen három gólt szerzett.

Meg persze, itt van egy Magyarországon játszó játékos, méghozzá Lasha Dvali, aki a Ferencváros játékosa.

Előző meccseik

Nem szoktam az utolsó közös meccsükről külön kis összefoglalót írni, de annyira friss ez, hogy ez esetben kivételt teszek és nagyon röviden leírom nektek, mi történt a legutóbbi találkozójukon. Mindketten a Nemzetek Ligája C2-es divíziójában szerepelnek, ahogy írtam, ugyanannyi pontot gyűjtöttek. Október 14-én játszottak utoljára, a végeredmény 1-1 lett. Az első félidőben nem esett gól, azonban a hazai pályán játszó észak-macedónok veszélyesebben futballoztak. A fordulópontnak a 67. perc eseménye nevezhető, ekkor ugyanis Dimitrievszkit, a hazaiak kapusát kiállították, amit pár perccel később ki is használtak a grúzok, Kvaratshkelia három perccel beállása után eredményes volt. A Rubin Kazan játékosát tartják a grúz futball legnagyobb ígéretének, jelenleg 9 millió eurót ér a 19 esztendős játékos.

A meccs mégis döntetlennel ért véget, erről pedig Alioski, a Leeds védője gondoskodott: A 90. percben mentette meg a meccset csapata számára.

A kiállításig jobban futballoztak a hazaiak, utána viszont a grúzok, a döntetlen igazságos eredménynek mondható.

Előző meccs eredménye
2020.10.14.Nemzetek Ligája
észak macedónia
1:1
grúzia
Nemzetek Ligája
2020.09.08.Nemzetek Ligája
grúzia
1:1
észak macedónia
Nemzetek Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Észak-Macedónia

Bár a bukik úgy gondolják, hogy a grúzok esélyesebbek ezen a meccsen, szerintem ez nem így van. Az észak-macedón gárda sokkal erősebb játékosokkal rendelkezik. Nem mondom, hogy óriási a különbség, de azért a mérleg nyelve inkább a vendégek felé dől el.

Vegyük például Goran Pandevet, a legendát, aki a mai napig aktívan szórja a gólokat a Serie A-ban, vagy ott van például Enis Bardhi, aki már több nagy klub figyelmét is felkeltette, például az Arsenalét. De említhetném még Nestorovskit, aki szintén Olaszországban, az Udineseben játszik.

Pandevéknek Koszovón át vezetett az útjuk a play off-döntőig: 2-1-re verték Berisháékat, egy olyan meccsen, ahol igazán ők domináltak, de Koszovónak még így is megvolt az esélye, hogy továbbjusson. A meccs végeredménye már az első félidőben kialakult, a 16. percben egy szerencsés öngóllal szereztek vezetést, de azt még kiegyenlítette egy pazar találattal Hadergjonaj.

A mindent eldöntő találatot pedig a macedón belső védő, Darko Velkovski fejelte be a 33. percben.

Összefoglalás

Én jobb csapatnak tartom az észak-macedón csapatot, még ha megköveztek, akkor is. Eddig még nem sikerült legyűrniük a grúzokat, nincs is ennél jobb alkalom, hogy ez megváltozzon. Az, hogy idegenben lépnek pályára hátrány, de nem megoldhatatlan feladat.

Szeptemberben is összecsaptak Grúziában, ugyanebben a stadionban, a végeredmény pedig akkor is 1-1 lett.

Sajnos teljes keretet nem találtam, így az UEFA hivatalos oldalán tájékozódtam arról, hogy ki az aki bevethető és ki az, aki nem. Ez alapján pedig úgy látom, különösen egyik félnek sem kell aggódnia.

Két tippem van erre a találkozóra: Az egyik az észak-macedónok győzelme, amelynek oddsa magasabb, mint a grúz győzelemé, mégis valószínűbbnek tartom. A másik pedig a kevés gól: A play off döntőben mindketten biztonsági játékot fognak játszani, várni fognak arra, hogy a másik fél hibázzon. Nem fognak fejjel a falnak rohanni. Mi pedig ezt ki is használhatjuk!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső