Grúzia – Spanyolország: Fogadási Tippek és Világbajnoki Selejtező Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 26.
Grúzia
Teljesítmény:
V D V V D
  • Boris Paichadze Dinamo Arena
  • Március 28. 18:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Spanyolország
Teljesítmény:
D N D D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A mai napon négy, egyaránt vasárnap rendezendő világbajnoki selejtezőről lesz szó, kezdésnek egy könnyű préda, a Grúzia – Spanyolország találkozó. A spanyolok meglepetésre máris buktak, hazai pályán voltak képtelenek legyőzni a sokkal gyengébb erejű görög válogatottat, míg Grúzia csapata elégedett lehet magával, még akkor is, ha végül pont nélkül távoztak Svédországból. Sokkal esélyesebbnek kiáltották ki őket, sokan azt vetítették előre, hogy akár egy súlyosabb zakóba is beleszalad Willy Sagnol csapata, de nem így történt.

A vasárnapi játéknap azért is különleges, mert egy kezemen meg tudom számolni azokat a meccseket, amik sportfogadási szempontból, a találkozók kimenetelét tekintve tartalmaznak bármilyen értéket. Nézzétek meg, ennek a találkozónak is elég valószínű, hogy Spanyolország lesz a nyertese. És mennyit adnak a fogadóirodák a spanyol győzelemre? Nem sokat, 1.2 körüli oddsot. Hát azért aztán nagyon felesleges kockáztatni a pénzünket. Ha meg egy nagyobb összeggel durrantanánk meg, akkor… A labda még mindig gömbölyű, és láthattunk jó pár meglepetést az elmúlt két napban…

Két dolgot tehetünk: Más, alternatív fogadások felé tendálunk, vagy kivárunk másfél hetet, amíg nem folytatódik a klubfutball. Mi az előbbi mellett tettük le a voksunkat.

Mi történt az előző körben?

Végigvesszük a két csapat tegnap esti találkozóját, kitérünk a keretükre, majd összefoglaljuk az infóinkat.

Svédország – Grúzia

Janne Andersson „megfogadta a tanácsom” a kezdő kihirdetésekor, ugyanis a rutint az ifjonti hévvel párosította, azaz nem a Berg – Ibrahimovic, hanem az Isak – Ibrahimovic kettős kezdett.

A grúzok kezdőjében Lasha Dvali kapott helyet egyedül a Magyarországon játszó légiósok közül, Giorgi Beridze és Budu Zivzivadze a kispadon foglalt helyet. Kicsit spoilerezek: Utóbbi nem is lépett pályára, Beridzének jutott 15 perc csereként, Lasha Dvali pedig végigjátszotta a találkozót.

Az első negyedórában svéd lehetőséget nem láthattunk, a grúzok viszont kétszer is tesztelték Kristoffer Nordfeldtet. Az első helyzet a 11. percben még könnyű csemege volt, ráadásul les is előzte meg, viszont a második… A 14. percben kicsit fent ragadt a svéd védelem, Kvilitaia pedig egyedül törhetett kapura, sőt a túloldalon még segítség is várta. Az Anorthosis csatára azonban egyedül oldotta meg a helyzetet, amivel semmi gond nem lett volna, ha kapuba talál. De nem talált, ezt is könnyedén fogta Nordfeldt.

Az első svéd helyzet Dejan Kulusevskié volt, bombáját szögletre tolta Loria, nem sokkal később Alexander Isak lövését is bravúrral védte a hálóőr.

Aztán végül Loria is kapitulálni kényszerült a 35. percben: Zlatannak löbböltek be egy labdát, a 39 éves klasszis mellel átvette, majd – oda sem nézett – a balján érkező Viktor Claesson elé tálalt, a középpályás pedig góllal fejezte be az akciót.

A második félidő sokkal kevésbé volt eseménydús, egy-egy kaput eltaláló lövést tudtunk feljegyezni. Véleményem szerint a grúzok nem vallottak szégyent, végig egyenrangú ellenfelei voltak az erősebb svéd csapatnak.

Előző meccs eredménye
2016.06.07.Barátságos Mérkőzés
spanyolország
0:1
grúzia
Barátságos Mérkőzés
2013.10.15.VB Selejtező 2014
spanyolország
2:0
grúzia
VB Selejtező 2014
2012.09.11.VB Selejtező 2014
grúzia
0:1
spanyolország
VB Selejtező 2014
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Spanyolország – Görögország

Meglepetten tapasztaltam, hogy a görög szövetségi kapitány, John Van’t Schip a padon hagyta Giakoumakist, a helyén pedig Bakasetas játszott.

A spanyol csapatban nem igazán volt meglepetés, Marcos Llorrente jobbhátvédként való feltűnése volt egy kicsit homlokráncoló, de igazából már az Atletiben többször játszott ezen a poszton…

Jó fél óráig semmi érdemleges nem történt a találkozón, az első jelenetet a 32. percből tudom felidézni: Dani Olmo a tizenhatos sarkáról húzott befelé, majd elemi erővel bombázott a görög kapu felé. Jó kis lövés volt, de nem elég jó, a kapufáról kipattant a labda. Egy perccel később viszont már gólt ünnepelhettek a spanyolok: Koke pazar labdával ugratta ki Alvaro Moratát, aki előbb mellre vette a játékszert, és pattanás nélkül belsőzött a jobb felsőbe. Szép volt az indítás, és Morata megoldása is.

A görögök eközben (az egész félidőben) nulla alkalommal jelentettek veszélyt Unai Simon kapujára, de még egy olyan lövés sem volt, ami miatt az Atheltic Bilbao kapusának egy icike-picikét is aggódnia kellett volna…

A labdabirtoklás, a lövési statisztika is önmagáért beszél. Azonban az egy gól nem túl megnyugtató eredmény.

A félidőben lejött Sergio Ramos, aki 45 perc alatt százszor passzolt a társaihoz. Csak azért emelem ezt ki, mert egymaga több passzt osztott ki, mint a teljes görög csapat…

A második félidőre a labdabirtoklási fölény megmaradt, viszont a kapura már kevésbé voltak veszélyesek Luis Enrique fiai. És egy szerencsétlen becsúszás miatt még egy tizenegyest is összehoztak, pontosabban Inigo Martinez. Simán a labdát rúgta el a becsúszás alkalmával, de nem húzta vissza a stoplist, ami így telibe találta Masouras sípcsontját.

A megítélt tizenegyest Anastasios Bakasetas, a csapatkapitány váltotta gólra. Ezt követően hiába nyomtak a hazaiak, nagyon helyzetig sem jutottak, így a görög válogatott elcsent egy pontot a Cartujából. Hogy milyen körülmények között? Az senkit sem fog érdekelni…

Összefoglalás

Nem látok bele a vezetőedzők fejébe, így csak találgatni tudok, hogy milyen változtatásokat eszközölhet majd Sagnol vagy Luis Enrique. Az biztos, hogy a spanyoloknál sem Ferrán Torres, sem pedig Sergio Canales nem tudott veszélyt jelenteni a kapura, egyedül Morata próbálkozott, no meg a középpályások.

A grúzok esetén viszont szerintem nem igazán kell változtatni, nagyon rendben volt ez a svédek elleni teljesítmény.

A spanyolok az elmúlt hét idegenben lejátszott találkozójuk egyikét sem tudták megnyerni (ebben van két barátságos meccs is), ami azért nem túl megnyugtató. Ahogy nem megnyugtató az sem, hogy ilyen nyomást hogy nem tudtak aztán gólra váltani?!

Eddig mindhárom találkozójukat a spanyol válogatott nyerte, még gólt sem kaptak a grúzoktól. Ez szerintem most is folytatódni fog, hacsak nem fújnak be egy buta tizenegyest, mint a görögök ellen. Mert nekik sem volt esélyük másképp bevenni Unai kapuját… Szóval a tippem az, hogy csak az egyik csapat talál be a kapuba.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső