Gwangju FC – Seongnam FC: Fogadási Tippek és K-League 1 Előzetes

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2020 május 07.
Gwangju FC
Teljesítmény:
V V N N N
  • Gwangju Stadion
  • Május 09. 12:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Seongnam FC
Teljesítmény:
N V D N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Következő tippünkben az egyik újonc mutatkozik be (újra) az első osztályban, ellenfele a Seongnam FC lesz. Mivel a másodosztályt a vendégek is megjárták, nem ez lesz az első egymás elleni mérkőzésük.

Vegyük szemügyre a Gwangju FC – Seongnam FC meccsét!

Gwangju FC

Egy rendkívül fiatal csapatról fogunk most beszélni, hiszen a Gwangju FC 2010-ben alakult. Jól példázza, mennyire fiatal a gárda (az említett alapítási éven kívül), hogy mindösszesen öt edző ült eddig a kispadján. Az eddig eltelt közel tíz évben négyszer lifteztek az első és másodosztály között. Alapításukat követően két évvel estek ki először, és két évet kellett várni arra, hogy visszakerüljenek. Majd jött újabb három év a legjobbak között, majd 2017-es kiesésüket követően újra visszataláltak az első osztályba.

Nem is akárhogyan, magabiztosan nyerték a másodosztályt, nem hagyták a véletlenre és az utolsó fordulókat már tét nélkül játszhatták. Ez meg is látszott egyébként a teljesítményükön, utolsó két meccsüket el is vesztették. De nem számított, bajnokok voltak.

Sikerült megszerezniük a brazil Felipe de Sousa Silvát (mostantól csak Felipe…), akivel igazán jó vásárt csináltak, hiszen középpályás létére a tavalyi bajnokság góllövőlistájának élén végzett. 27 mérkőzésen 19-szer talált kapuba, idén pedig már a legjobbak között mutathatja meg magát.

Ha már szóba hoztam őt, vegyük végig a csapat többi légiósát is: Willyan szintén Brazíliából származik (olasz gyökerekkel), megjárta Portugáliát és Görögországot is, mielőtt az ázsiai országba szerződött volna. Csatárként bevethető, 7 góllal zárta a tavalyi évet.

Előző 5 meccs eredménye
2018.10.13.K-League 2
seongnam
2:2
gwangju
K-League 2
2018.07.28.K-League 2
gwangju
3:1
seongnam
K-League 2
2018.05.12.K-League 2
gwangju
1:3
seongnam
K-League 2
2018.03.10.K-League 2
seongnam
0:0
gwangju
K-League 2
2016.10.29.K-League 1
gwangju
0:0
seongnam
K-League 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Új igazolás a costa ricai Marcos Urena, aki szülőföldjét hagyta el a Gwangju kedvéért, de igazi világutazó, hiszen játszott Oroszországban, az USA-ban és Dániában is. Utóbbi országban megfordult a két nagyobb együttesben, a Bröndbyben és a Midtjyllandban is.

Végül, de nem utolsó sorban ejtsünk szót az üzbég védőről, Rustam Ashurmetovról, aki még csak 23 esztendős, az üzbég válogatottban is bemutatkozhatott már, összesen ötször szerepelt hazája válogatottjában.

Essen szó a csapat vezetőedzőjéről is, Park Jin-subról, aki sok kollégájához hasonlóan dél-koreai válogatott volt. 2017-ben, a kiesést követően váltotta a szintén dél-koreai Kim Hak-bumot.

Seongnam FC

A Seongnam nagy és dicső múlttal rendelkezik, hiszen az 1989-ben alapított klub hétszeres bajnok, háromszoros kupagyőztes és még az AFC-t is sikerült megnyerniük. Kétszer.

A dicső idők azonban elmúltak, 2016-ban még az első osztályból is kiestek, a feljutás 2018-ban sikerült. Tavaly a bajnokság 9. helyét sikerült megszerezni.

A csapat kissé átalakult, bár fontosabb távozók nem igazán voltak, egyedül a francia Mathias Coureur Bulgáriába igazolása lehet veszteség.

Ami viszont nagyon nagy fogás, az Kis Tomislav megszerzése, igaz, ő csak kölcsönben van a csapatnál. A 26 esztendős horvát támadó remek szezont futott a litván Zalgirisben, 27 gólt szerzett 31 meccsen. Itt meg kell jegyeznem, hogy Kis Fehérországban, a Soligorskban is futballozott. Semmilyen jelentősége nincs, csak mostanában a Soligorsk is főszerepet kap itt az oldalon.

Igor Jovanovic is idén csatlakozott a Seongnamhoz, 31 éves és védőként, védekező középpályásként bevethető. Megfordult például a Sepsiben is, de legjobb szezonjait Finnországban játszotta.

A harmadik és egyben utolsó kiemelendő igazolásuk Iskanderov, aki Tashkentből tette át a székhelyét, a középpályán bevethető és tavaly a Tashkentben 26 meccsen jutott szóhoz.

Az eddigi meccseiket tekintve elmondható, hogy dominálnak a döntetlenek, legalábbis az utóbbi időben és most is afelé hajlok. Semmit nem számít, hogy a Gwangju a bajnokság egyik újonca, véleményem szerint jók lehetnek egy pontra. Tippem: 1-1.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső