Gyirmót – MTK: Fogadási Tippek és NB1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 július 28.
Gyirmót
Teljesítmény:
D N N N N
  • Alcufer Stadion
  • Július 30. 20:30
Nézd élőben itt:
Joker8
MTK
Teljesítmény:
N V D V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Pénteken a Paks – Mezőkövesdet követően egy másik mérkőzést is rendeznek a magyar elsőosztályú bajnokság friss idényében, a Gyirmót – MTK találkozót, tehát azonnal be is mutatkozik az egyik újonc. A Gyirmót egy hatalmas hajrával – hívjuk bátran tavaszi hadjáratnak – tudta megelőzni a Vasas csapatát, így az angyalföldieknek bizonyára nem a sárga-kék kiscsapat most a kedvencük itthonról.

2017 után tudta újra felverekedni magát a győri csapat a legjobbak közé, ellenfele pedig az az MTK lesz, akinek ugyanez tavaly, a csonka idényben sikerült. Minden bizonnyal akkor is felkerültek volna, ha le kell játszani a teljes szezont, így viszont rápihenhettek az előttük álló küzdelmekre. A 12 csapatos NB1 trükkös kis bajnokság. Sokszor egy rossz rajt az egész idényt befolyásolhatja, a kék-fehérek azonban remekül rajtoltak, akár feljebb is végezhettek volna.

Most már rutinos rókaként vágnak bele – no, meg amúgy is azok, hiszen ez a kiesés nagyon szíven ütötte a brigádot anno – az előttük álló idénybe, mi pedig bőszen adjuk majd a magyar bajnokság meccseire vonatkozó tippjeinket. Mint például most!

A csapatokról

Kitérünk csapataink felkészülésére, az érkezőkre és a távozókra, meg úgy mindenre, ami fontos lehet a tippünk szempontjából.

Gyirmót

Azt sejthetitek, hogy nem veti fel a pénz a gárdát, nincsenek nagynevű szponzorok mögöttük, mégis sikerült megelőzni a Vasast és feljutni az élvonalba. Már ezért azonnali kalapemelés jár nekik!

Most egy fokkal nehezebb dolguk lesz, vagy inkább több fokkal. Az élvonalban megvetni a lábukat, na, az lesz egy igazán nehéz feladat, de nem lehetetlen, a tavalyi újoncok közül az MTK kifejezetten jól szerepelt, bár a Budafok simán hullott ki. És a Gyirmót inkább áll közelebb a Budafokhoz, mint az aktuális ellenfélhez. Vagy nem? Nehéz erről nyilatkozni a rajt előtt.

Az biztos, hogy az NB2-es idény végén tapasztalható jó formát át tudták menteni a felkészülésre is, A III. Kerület és a Haladás 1-0-s legyőzése után következett egy Szolnok elleni 0-0, aztán az Inter Bratislavát ütötték ki (5-0), végül az Ajka ellen zárták a felkészülést, 2-1-re nyertek.

Volt azért mozgás, legalábbis érkezők tekintetében, heten jöttek, hogy segítsék az együttest: Medgyes Zoltán a Haladás házi gólkirálya volt a tavalyi szezonban, Florent Hasani Izraelből tért vissza – ő már korábban megfordult a Diósgyőrben -, Csörgő Viktor és Kovács Dominik a Budapest Honvédot hagyták el a több játéklehetőség reményében.

Zeke Márió és Major Martin a Viditől jöttek, Radics Márton pedig a Puskás Akadémiától. Ó, és majd’ kiment a fejemből, Ene Cornel is Győrbe költözött.

Eddig egyedül Pálfi Donát távozott, illetve egyéves kölcsönjátéka után Lustyik Levente visszatért az MTK-hoz.

A csapatban hemzsegnek a fiatalok, de azért megtalálható pár rutinos labdarúgó is. Például Heffler Norbert, Lencse László, Vass Ádám vagy Simon András. Utóbbi három egyébként szép éveket töltött el anno a fővárosi ellenfélnél…

Előző 5 meccs eredménye
2019.11.06.Merkantil Bank Liga
gyirmót
1:2
mtk
Merkantil Bank Liga
2018.04.29.Merkantil Bank Liga
mtk
1:0
gyirmót
Merkantil Bank Liga
2017.11.29.Magyar Kupa
mtk
2:1
gyirmót
Magyar Kupa
2017.10.15.Merkantil Bank Liga
gyirmót
2:3
mtk
Merkantil Bank Liga
2017.04.01.OTP Bank Liga
gyirmót
1:0
mtk
OTP Bank Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

MTK

A budapesti egyesület tavaly hullámzó teljesítményt nyújtott, álltak ők a dobogó legalsó fokán is, meg a középmezőny végén, végül a hetedik helyen fejezték be a 2020/2021-es idényt.

Giovanni Constantino együttese – akkor még Michael Boris irányítása alatt – katasztrofális finist produkált, öt meccsükből négyet elbuktak. De új idény, új remények… Vagy ezt már írtam?

Úgy tűnik, a frissen másodosztályba feljutott III. Kerület senki listájáról nem hiányozhat, az MTK is megütközött velük, és a kék-fehérek 7-2-re nyertek. A BVSC megúszta kettővel, de a külföldi ellenfeleknél már nem volt ekkora sikere az olasz mester csapatának. A Bravo és a Triglav ellen 1-1, 4-3-as vereség a Rijekától, és 2-0-s győzelem a Dinamo Moszkvával szemben.

A Serie B-ből vásároltak hátvédet, Kosznovszky Márk már a Serie A-ban is bemutatkozhatott. Rajta kívül nagy szónak számít, hogy Kovácsréti Márkot (Kisvárda) és Gheorghe Grozavot (Diósgyőr) megszerezték, illetve jött egy angol és egy albán légiós, James Weir és Ylber Ramadani.

Távozott viszont Varga Roland és Schön Szabolcs, ami nagy érvágás, két kulcsemberről beszélünk. Hosszú karrierje után Kanta József a csapattal marad, a tartalékcsapat edzője lett, Patrick Ikenne-King, Cseke Bebnjámin és Barna Szabolcs hagyta még el a fővárosiakat.

Egyelőre így áll a helyzet az MTK háza táján, de szólnak pletykák bizonyos erősítésekről. Meglátjuk…

Összefoglalás

A 2017-es Gyirmóthoz képest természetesen vannak változások, rengeteg 20 év körüli játékos került Győrbe. Nekik nagy rutinjuk még nincs, és kelleni fog egy kis idő, amíg felveszik az NB1 sebességét és stílusát. Ez kedvez az MTK-nak, ők viszont tényleg elvesztették két legfontosabb emberüket Schön és Varga Roland személyében.

Maradt azért tehetség, a Sándor Károly Akadémián is folyamatos az utánpótlás, de Constantinonak azonnali megoldásra van szüksége.

Az NB2-ben játszották le három legutólsó bajnokijukat, közben pedig a Magyar Kupában is összefutottak. Elmondható, hogy a Gyirmótnak nem sok siker jutott, rendre az MTK játékosai kerekedtek felül. Utoljára épp az első osztályban, 2017-ben tudott hazai pályán nyerni a Gyirmót, az a meccs 1-0 lett.

Bár tavaly hét vereséget szenvedett el idegenben az MTK, a hazai mérlegük még annál is rosszabb volt.

Olyan meccsre számítunk, ahol a Gyirmót védekezésre rendezkedik be, számukra kezdésként az egy pont is tökéletes eredmény lenne. Sok függ majd attól, hogy hogyan tudják lereagálni a budapestiek a Gyirmót stílusát. Mi úgy gondoljuk, hogy nem lesz ez egy gólgazdag mérkőzés. Mi most, jelen pillanatban egygólos mérkőzést várunk, de hogy azt az egyet ki fogja rúgni? Hát, az egy remek kérdés…

Ha mindenképp választani kellene, preferálnánk az MTK sikerét, ám ez kényes, így inkább kihagynánk. Maradunk annál, hogy 2,5 gólnál kevesebb esik majd a találkozón.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső