Hamilton – Ross County: Fogadási Tippek és Premiership Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 augusztus 07.
Hamilton
Teljesítmény:
V N N D D
  • Hope CBD Stadium
  • Augusztus 08. 16:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Ross County
Teljesítmény:
N V V N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Újabb nap, újabb skót bajnoki tippet adunk nektek. Egyelőre még csak egy forduló ment le a skót első osztályú bajnokságból, így egy fokkal nehezebb dolgunk van, de bátraké a szerencse…

A Hamilton – Ross County mérkőzésen két gyengébb kvalitású csapat csap össze. A hazaiak katasztrofálisan kezdték a bajnokságot, a címvédő Celtic keményen kiütötte őket, míg a Ross County meglepetésre, nagy bravúrt végrehajtva megverte a tavalyi szezon harmadik helyezettjét.

Mi sülhet ki ebből a meccsből? A Hamilton idén is a kiesés elől fog menekülni? Az első forduló alapján igen, de azért a Celtic ellen sokan fognak még komolyabb pofonba beleszaladni…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Celtic – Hamilton

Nehéz pálya a Celtic Park, rengeteg csapat elvérzett itt a tavalyi bajnokságban és komoly vérengzés része lett a Hamilton már rögtön az első fordulóban. Bajnokhoz, bajnokesélyeshez méltó játékkal múlták felül őket Christie-ék, a végeredmény lehetett volna még ennél is súlyosabb.

Egyértelműen a forduló legjobb meccsét játszották a csapatok, és nem azért, mert itt született a legtöbb gól, hanem mert az egész mérkőzés lüktetett, tele volt helyzetekkel.

Az első gólt megelőzően is több lehetősége volt a Celticnek, háromszor is szöglet után veszélyeztettek, valamint volt egy jó távoli kísérlet, de vagy célt tévesztettek a glasgow-i játékosok, vagy Fulton állta útját a lövéseknek. Ami viszont meglepő volt, hogy a Hamilton is bátran futballozott, nem álltak be védekezni, helyzetig is eljutottak.

A jég a 20. percben tört meg, ekkor egy pofás Celtic-akció végén Edouard passzolt a kapuba. Nem volt nehéz dolga, a balon felfutó és a gólpasszt adó Taylor mesterien tette a csatár elé a labdát.

Kísértetiesen hasonló volt a második gól is: Taylor adott be ugyanúgy balról, ugyanúgy laposan, csak ezúttal nem Edouard, hanem Frimpong érkezett.

A 34. percben jött a szépítés, Martin 16-ról leadott lövésébe egy védő beletette a lábát, így az irányt változtatott, Bain pedig már csak belekapni tudott.

A második félidő elejét megnyomták a hazaiak, ennek pedig két gól lett az eredménye, gyakorlatilag 4 perc alatt eldöntötték a három pont sorsát. Mindkét alkalommal Edouard villant, amivel összejött a mesterhármas számára.

Mindkét alkalommal könnyű dolga volt, egy jobbról érkező labdát tessékelt Fulton felett a kapuba, majd egy kipattanónál csak az üres kaput kellett bevennie. Ez pedig jól megy neki.

Az utolsó találat a meccs utolsó perceiben született, Klimala védőjével a nyakán is el tudta rúgni a labdát Fulton mellett, aki a rövid sarkot védte, így nem érhetett oda a hajszálpontos lövésre.

Annak ellenére kell kiemelni Fultont, hogy öt gólt kapott. Rengeteg bravúrt mutatott be, csak miatta úszták meg ennyivel. Már ha az öt kapott gól megúszásnak számít.

Előző 5 meccs eredménye
2019.11.02.Premiership
hamilton
2:2
ross county
Premiership
2019.08.03.Premiership
ross county
3:0
hamilton
Premiership
2018.04.28.Premiership
hamilton
2:0
ross county
Premiership
2018.03.17.Premiership
ross county
2:2
hamilton
Premiership
2017.12.16.Premiership
hamilton
3:2
ross county
Premiership
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Ross County – Motherwell

Természetesen ki más lett volna a mérkőzés esélyese, mint a vendégek, akik tavaly bronzéremig meneteltek a skót Premiershipben? A hazaiak győzelme 3.7-es oddsot ért néhány fogadóirodánál, de ettől szép a futball, a labda gömbölyű, Dávid is legyőzheti Góliátot.

Azért nem kell túlzásokba esni, hiszen mindketten az élvonalban szerepelnek, de tény, hogy a Ross County szerényebb csapat, mint a Motherwell.

Hazai kapufával indult a meccs, Stewart kisodródott helyzetben tudott még tüzelni, a labda a kapus segítségének hála csak a kapufára pattant, onnan pedig a mezőnybe.

Ezt követően szerezte meg a Ross County a vezetést, Gallagher ugyanis az ötös közelében rúgta fel Patont. A labda mögé az előbb kapufát rúgó Stewart állt és nem is hagyta ki a lehetőséget.

A túloldalon is született egy kapufa Long lövését követően, de nem volt szerencséje a támadónak.

Nagy ziccer jutott a második félidőre is, Lang senkitől sem zavartatva fejelhetett, de a Ross County kapusa, Laidlaw óriási reflexmozdulattal tudott hárítani.

A Motherwell is tizenegyeshez jutott, ennek jogosságához sem férhetett kétség, azonban Donnelly kihagyta az egyenlítési lehetőséget.

Később a fejest elkövető Langot kiállították, mivel a középpályán szabálytalankodott. Nem volt durva szabálytalanság, véleményem szerint a piros lap óriási túlzás, a visszajátszások alapján semmi durvaság nem történt, nem utolsó emberként történt, nem volt gólhelyzet… Nem értettem az ítéletet.

A hármas sípszó elhangzását követően a hazaiak lehettek boldogabbak, sikerrel vették az első forduló akadályát.

Összefoglalás

A Hamilton tavaly majdnem kiesett, a 11. helyen végeztek, a Heartsnál azonban jobbnak bizonyultak. Intő jel kellene, hogy legyen ez, ugyanis simán benne volt a pakliban, hogy teljes idény esetén ők búcsúztak volna. De a fociban nincs volna, új esélyt kapott a csapat.

Egymás elleni mérlegük eléggé hektikus, nem lehet azt mondani, hogy egyik csapat specialistája lenne a másiknak. Az tűnik ki, hogy idegenbeli csapat utoljára 2015-ben tudott nyerni, akkor a Ross County nyert 3-1-re.

Utolsó mérkőzésük 2-2-es döntetlennel végződött, akkor Smith és Oakley illetve McKay és Graham rúgták a gólokat. Oakley és Graham azóta elhagyták csapatukat, előbbi Bulgáriában légióskodik, utóbbi a skót másodosztályba igazolt.

Utolsó hét meccsük 2,5 gól fölött végződött, ez most is reális opció lehet, bár inkább a Ross County felé húz a szívem, de jobbnak látom, ha a gólokra fogadok.

A Hamiltonnak illene javítani, míg a Ross County keresve sem találhat „könnyebb” ellenfelet, hogy folytassa az első körben elkezdett győzelmet. Ez pedig reményeim szerint gólokban fog megmutatkozni mindkét oldalon.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső