Hertha BSC – Augsburg: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 26.
Hertha BSC
Teljesítmény:
V D V N N
  • Olympiastadion
  • November 27. 15:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Augsburg
Teljesítmény:
N V N V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Angliát elhagyva Németország felé vesszük az irányt, a Bundesligából is hozunk nektek két mérkőzést. A Hertha BSC – Augsburg találkozóra esett a választásunk, Dárdai Pálék azt az együttest fogadják, aki idén a második csapat, amelyik le tudta győzni a Bayern Münchent. Hatalmas szó ez, és biztosan csodájára járnak egész Németországban, főleg, mivel Markus Wienzierl együtteséről sok mindent el lehet mondani, de azt nem, hogy jó szezont futnának.

A Hertha vereséggel fordult rá a következő bajnoki fordulóra, ráadásul fájó kudarc van a hátuk mögött, a városi rivális Union Berlin ellen kaptak ki. A vereség miatt a mostani ellenfél már ott a nyakukon, egy pont választja el őket.

Így hát természetesen nagyon fontos mindkét csapat számára a három pont begyűjtése. Messzemenő következtetéseket felesleges levonni abból, hogy a Bayern kikapott az Augsburgtól, attól még a csapat egyáltalán nincs kint a vízből. Idegenbeli teljesítményük a béka feneke alatt, csak a Fürthöt előzik, két pontot gyűjtöttek, 10 gólt kaptak és 2-t rúgtak.

Erre azért építhet a Hertha, nem?

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Union Berlin – Hertha BSC: 2-0

G.: Awoniyi, Trimmel

Csalódást keltő, gyenge játékkal kapott ki a Hertha BSC a fővárosi rangadón, az élmezőnybe tartozó Union elég simán, fél óra alatt lerendezte a – szerintünk – erősebb nevekből álló riválist. Ezzel ismét nehéz helyzetbe kerültek Joveticék, lehet, hogy ez a szezon is azzal megy majd el, hogy folyton a hátuk mögé pillantgatva próbálják a kiesést elkerülni…

A kezdők:

Union Berlin:

Luthe – Friedrich, Knoche, Baumgartl – Trimmel, Haraguchi, Khedira, Promel, Giesselmann – Awoniyi, Kruse

Hertha BSC:

Schwolow – Pekarik, Stark, Dárdai, Plattenhardt – Ascacibar, Tousart – Richter, Serdar, Mittelstadt – Piatek

Tökéletesen kezdte a meccset a hazai pályán játszó Union Berlin, és legnagyobb sajnálatunkra azért, mert Dárdai Márton nagyot hibázott. A fiatal bekk a 8. percben rosszul vett át – utolsó emberként – egy labdát, amire Taiwo Awoniyi csapott le azon nyomban. A támadó ezután a kiszolgáltatott helyzetben levő Schwolow mellett simán elgurított, 1-0.

Fél óra elteltével a helyzet még rosszabbá vált, a piros mezben játszó hazaiak ugyanis megint gólt szereztek. A Hertháról tudvalevő, hogy a rögzített szituációkat a legrosszabbul kezelik, a csapat már legalább tíz gólt kapott szögletek, illetve szabadrúgások után. Most jött a következő. Nico Giesselmann szöglete mindenki feje felett átszállt, a tizenhatos jobb csücskén érkező csapatkapitány, Christopher Trimmel pedig belerúgott egy nagyot. Nem találta el jól, mégis így lett tökéletes. A játékszer két csapattársa előtt is elsuhant, és bár mindketten bele akarták tenni a lábukat, ez nem történt meg. Szerencséjükre, mert így a jobb alsó sarokban kötött ki…

A vendégek a kapu előtt nem igazán voltak aktívak, derült égből villámcsapásként érte a kilátogató Union drukkereket, hogy mégis szépíteni tudtak másodpercekkel az első félidő vége előtt. Egy hosszúra nyújtott labdával Krzysztof Piatek lódult meg, nem tudott helyzetbe kerülni, ezért hátra passzolt Mittelstadthoz, ő beadta a labdát, és egy kis szerencsével Peter Pekarik befejelte. A Hertha játékosai rohantak a középkezdéshez, de a játékvezető fülére rászóltak. Piatek az akció legelején lesről indult, maradt a 2-0.

Bár a Hertha futott az eredmény után, és Dárdai Pál próbált is cseréivel fordulatot hozni a meccsbe ez nem sikerült. Nem tudták feltörni az Union védelmét, de még csak a közelében sem jártak egy szépítő találatnak, pedig ekkor már Ekkelenkamptól Kevin-Prince Boatengen át mindenki a pályán volt, aki képes valamennyire támadni.

A nagy – mégis eredménytelen – hajtásnak az lett majdnem a vége, hogy 3-0-ra növelték előnyüket a hazaiak, a leshatárról kiugró, egyébként csereként pályára lépő Sheraldo Becker találta el a felsőkapufát.

Ez volt a meccs utolsó, említésre méltó jelenete, a hármas sípszó felhangzásakor az Union Berlin lehetett boldogabb, a Hertha továbbra is vékony jégen táncol…

Előző 5 meccs eredménye
2021.03.06.Bundesliga
hertha
2:1
augsburg
Bundesliga
2020.11.07.Bundesliga
augsburg
0:3
hertha
Bundesliga
2020.05.30.Bundesliga
hertha
2:0
augsburg
Bundesliga
2019.11.24.Bundesliga
augsburg
4:0
hertha
Bundesliga
2019.05.11.Bundesliga
augsburg
3:4
hertha
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Augsburg – Bayern München: 2-1

G.: Pedersen, Hahn ill. Lewandowski

Bár fogadásunk bejött, nem egészen ilyen végeredményre számítottunk mi sem. Azt mondtuk, hogy mindkét csapat hálóba fog találni, hiszen az Augsburg rendre betalál a bajoroknak, meg úgy általában, azért egy-egy kapott gól becsúszik, de az valóban hihetetlen, hogy Julian Nagelsmann csapata épp a WWK Arénában szenvedi el második bajnoki vereségét. Pedig még azt sem lehetett mondani, hogy nagyon tartalékos csapattal álltak volna fel…

A kezdők:

Augsburg:

Gikiewicz – Gumny, Gouweleeuw, Oxford, Pedersen – Caligiuri, Maier, Dorsch, Iago – Zeqiri, Hahn

Bayern München:

Neuer – Pavard, Upamecano, L. Hernández, Richards – Sabitzer, Goretzka – Gnabry, Müller, Sané – Lewandowski

Látjátok? Szinte a legerősebb csapata volt pályán a vendégeknek. Akkor viszont mi történhetett? Lebecsülték volna az ellenfelet? Könnyen meglehet…

Az első félidő egy nagyon kiegyenlített képet mutatott, nagyjából minden mutató azonos volt a két csapatnál, kivéve a labdabirtoklást. Meg a gólok számát. A vendégek természetesen élen jártak a labda járatásában, viszont a hazaiak lőtték a gólokat.

Az elsőt Mads Pedersen, aki egy jobboldali beadás utáni kipattanónál előzte meg a feketemezes vendégeket, és nagy erővel bombázott a bal alsóba. Manuel Neuernek valami földöntúli bravúrt kellett volna bemutatnia, hogy ezt kivédje, de nem sikerült.

A nézők természetesen örömünnepet jártak a lelátókon, és egy picit mi is örülhettünk, tudtuk, hogy a hazai gól a tippünk nehezebb része.

Azt nem gondoltuk volna, hogy szűk negyedórával később a házigazda ismét betalál. Most Andre Hahn ünnepelhetett, a támadó Iago beadását bólintotta a kapuba. A brazil szélső egyébként az első gólban is főszerepet vállalt, ez az oldala sokkal veszélyesebb volt az Augsburgnak.

Ekkor azért a Bayernnél is kapcsoltak, hogy ez így nagyon nem jó, és Robert Lewandowski két perccel később megrúgta a vendégek szépítést érő gólját. A lengyel kapásból lőtt egy beadás után, amibe még Thomas Müller a sarkát beletette. Ez az apró mozdulat sokat számított, máskülönben a labda pontatlan lett volna Lewának.

A hazaiak a szünetben behúzták a kéziféket, a Bayern meg adott egy hatalmas gázfröccsöt. Magyarul: Az Augsburg teljes erejével a védekezésre koncentrált, a vendégek meg mentek előre az egyenlítésért. Jól látható ez a statisztikán is, Hahnék egyetlen kapura lövést sem tudtak felmutatni a második negyvenöt percben. Szemben a Bayernnel, akik 11-szer próbálkoztak, abból viszont csak kettő találta el a kaput.

A legközelebb a vágyott egyenlítéshez Alphonso Davies és Lewandowski jártak, a kanadai mellé, a lengyel a kapusba lőtte saját ziccerét.

Így a forduló legnagyobb meglepetését szolgáltatva végül is a kiscsapat kihúzta, és otthon tartotta a három pontot. A bajnoki címvédő, a rekordbajnok ellen… Nem semmi!

Összefoglalás

Jó hír berlini szempontból, hogy Stevan Jovetic újra bevethető, rossz hír, hogy most meg Vladimir Darida és Kevin-Prince Boateng esett ki. Lukas Klünter eddig is sérült volt, illetve Dedryck Boyata marad még ki a keretből, mivel eltiltását tölti.

Dárdai kezdője nem sokban változik majd, megvan a magyar vezetőedző kedvenc tizenegye, kedvenc formációja, ahhoz fog ragaszkodni. Krzysztof Piatek vissza fog kerülni a padra, jönni fog Jovetic, ez biztosnak tűnik. A lengyel egyébként is sokkal többet szokott segíteni a cserepadról beállva.

Az Augsburgnál sokkal hosszabb a sérültek listája. Tobias Strobl nemrég esett ki, Rubén Vargas játéka nem biztos a koronavírus miatt, ahogy Alfred Finbogasson sem bevethető. Amiatt fájhat még a mester feje, hogy Iago keze megsérült, de elvileg szombatra készen áll majd.

Markus Weinzierl egyébként még Noah Sarenren Bazee-ra és Reece Oxfordra nem számíthat.

Ahogy már említettem az Augsburg az egyik leggyengébb csapat idegenben. Két pontot szereztek és ezen az sem nagyon javít, hogy mekkora skalpot szereztek a múlt héten. Ez egy teljesen másik mérkőzés lesz, ahol a Bayern is egy rosszabb napot fogott ki.

Nem tudom, hogy meg tudja-e nyerni a Hertha a mérkőzést, de bízom benne. Szükségük van a három pontra – igaz, a vendégeknek is -, és még mindig azt gondolom, hogy ezzel a játékoskerettel nem a kiesés ellen kellene küzdeni.

A korábbi meccseikből kiindulva számíthatunk a gólokra, de az Augsburgnak távol a WWK-tól ez csak kétszer sikerült. És a Hertha sem vitte túlzásba a góllövést. Részünkről ez most két és fél gól alatti meccs lesz, erre fogjuk tenni a pénzünket, a többit meghagyjuk másoknak…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső