Hertha BSC – Bayer Leverkusen: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 június 18.
Hertha BSC
Teljesítmény:
V V V N D
  • Olympiastadion
  • Június 20. 15:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Bayer Leverkusen
Teljesítmény:
N D N V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A hét közepén eldőlt, hogy a Bayern Münchent már senki sem előzheti meg a tabellán, így a bajorok megszerezték zsinórban nyolcadik bajnoki címüket. Maradt azonban még izgalom, nem kell legyintve más meccsek után kutatni (habár végre van miből válogatni). Itt van például a Hertha BSC – Bayer Leverkusen meccs, ahol utóbbi csapat továbbra is fej-fej mellett harcol a Borussia Mönchengladbach csapatával a Bajnokok Ligáját érő negyedik helyért. Két forduló maradt, innentől ha minden meccsét hozza Peter Bosz csapata, akkor megvan a negyedik hely, hiszen jelenleg egy pont előnyük van Marco Rose-ékkal szemben.

A Hertha kemény falat is lehet, Labbadia érkezését követően zsinórban nyerték a meccseket, most azonban becsúszott három vereség. Lehet, hogy ők már elengedték teljesen ezt a szezont? Meglátjuk…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Freiburg – Hertha BSC

Sallai Roland csapatával csaptak össze a fővárosiak, mindkét csapat keretében volt egy magyar játékos. Hazai oldalon ugyebár Sallai, míg a vendégek kispadján ült Dárdai Márton. Bemutatkozása még mindig várat magára.

A Freiburgnak nem volt mindegy a mérkőzés eredménye, ők is harcban állnak még a jövő évi európai kupaszereplésért.

Az első helyzet a magyar fiúé volt, jobbról húzott középre és lőtt, de pont a kapus kezébe. Nem állt be hátra a Hertha, ők is támadgattak, de lövéseik, fejeseik nem vezettek eredményre, még a kaput is ritkán találták el.

A meccs dinamikájára azonban nem lehetett panasz. Sallai ezen a meccsen különösen élt, szinte minden támadásban benne volt, láthatóan jót tett neki a múlt heti gólja.

Azonban – mondhatni már menetrendszerűen – a 60. percben lekapta a pályáról Streich, és ismét Nils Petersen állt be helyette.

Ugyanebben a percben szabadrúgást végezhetett el a baloldalról a Freiburg. Jarstein háromtagú sorfalat kért, valószínűbb volt, hogy Grifo beadja a labdát valaki fejére. Ehelyett váratlant húzott és kapura tekert. Labdája tökéletesen kanyarodott, a kapus pedig nem tudott segíteni. Hozzáért ugyan, de attól még a hálóban kötött ki a játékszer. Szép gól volt, de azért egy kicsit benne volt Jarstein is.

Öt perccel később Pekarik harcolt saját labdájáért a tizenhatoson belül, összeütközött Kochhal, a játékvezető pedig befújta a büntetőt, amit Vedad Ibisevic be is lőtt.

Újabb öt perc telt el és jött ismét Petersen, aki sokadszor szerez gólt csereként beállva. Ezúttal azonban szükség volt Darida elképesztő hibájára. A legalább hat tüdővel rendelkező egyébként remek focista Jarsteintől kapott labdát a saját tizenhatosuk előterében, azonban nem tudta jól átvenni. Lecsapott rá Petersen és egy az egy ellen nem hibázott.

Ezzel a góllal továbbra is tapad a Hoffeinheimre és a Wolfsburgra a Freiburg, két forduló alatt pedig maguk javára fordíthatják ezt a párharcot.

A Hertha pedig zsinórban harmadszor veszített, úgy tűnik, szurkolóik visszakapták az edzőváltás előtti csapatot.

Előző 5 meccs eredménye
2019.12.18.Bundesliga
bayer leverkusen
0:1
hertha
Bundesliga
2019.05.18.Bundesliga
hertha
1:5
bayer leverkusen
Bundesliga
2018.12.22.Bundesliga
bayer leverkusen
3:1
hertha
Bundesliga
2018.02.10.Bundesliga
bayer leverkusen
0:2
hertha
Bundesliga
2017.09.20.Bundesliga
hertha
2:1
bayer leverkusen
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Bayer Leverkusen – Köln

Rettenetes formában a Köln, ezen nincs mit szépíteni. Épp ezért nem fizettek túl sokat a bukik egy esetleges Leverkusen győzelemre, Havertzék ugyebár továbbra is a BL-ért vetekednek, nekik ez kötelező győzelem volt. Bár, a Schalke elleni is az lett volna…

No, mindegy, ugorjunk a meccsünkre, ahol a pirosak szabályosan nekiestek a Kecskéknek. Már a második percben vezetést szerezhetett volna Diaby, de akkor még az utolsó védő menteni tudott.

Senki nem tudott menteni azonban a hetedik percben. Bender tette bele a lábát a labdába egy szögletet követően, ami így a hálóban kötött ki.

Jól példázza a Köln játékát, hogy az első valamirevaló kölni helyzet az 53. percben született. Ezt azonban még megelőzte Kai Havertz gólja az első félidő végén. Kontrát követően egy középre adott labda találta őt meg kisebb szerencsével, az ifjú támadó középpályás pedig nem hibázott.

A félidő tehát 2-0 volt, hamar lerendezte a meccset a Leverkusen. Vagyis ezt gondoltuk, de nem ezt gondolta Bornauw, aki három védő szorításában is szépíteni tudott fejjel az 59. percben.

Ahogy fogyott az idő, egyre jobban kitámadott a Köln, amiből a Leverkusen kontrázni tudott, Diaby a 83. percben Havertz passzát váltotta gólra, amivel eldöntötte a mérkőzést.

Egy pont tehát az előnyük az őket üldöző Gladbachhal szemben, két fordulónyira vannak a BL-től.

Összefoglalás

A Hertha (újbóli) szétesése kissé meglepett, Labbadia nagyon összeszedte a fiúkat. Dortmundban nem szégyen kikapni, a Frankfurt elleni vereséget meg lehetett magyarázni Boyata kiállításával. A Freiburg ellen kinézett egy iksz, de Darida hibája minden számításukat keresztbe húzta.

Őszi mérkőzésükön Ibisevicék megviccelték a BayArenában a hazaiakat, 1-0-ra nyertek és elhozták a három pontot Leverkusenből.

Az örökmérlegben leverkuseni fölény látható, kétszer annyi meccset nyertek, mint a fővárosi kék-fehérek.

Alapból a vendégek győzelmére lehet számítani, de láthattuk, hogyan játszottak a nem túl jó formában levő Schalke ellen idegenben. Ettől függetlenül a cél a szemük előtt lebeg és már csak karnyújtásnyira van. Emiatt Demirbayék győzelmére fogadok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső