Hertha BSC – Bayer Leverkusen: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 19.
Hertha BSC
Teljesítmény:
V N V V D
  • Olympiastadion
  • Március 21. 15:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Bayer Leverkusen
Teljesítmény:
V N V V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Maga Dárdai Pál is tudta, le is nyilatkozta, hogy nehezebb helyzetben van a csapata, mint mikor először átvette az irányítást. És ez be is igazolódott. A Hertha mélyponton, már osztályozós helyen van, Dárdai irányításával eddig egyszer tudtak nyerni, az Augsburgot tudták felülmúlni. Tegyük hozzá, hogy a sorsolás nem volt túlságosan kegyes hozzájuk, gyors egymásutánban jött a Bayern München, a Lipcse, a Dortmund, a Wolfsburg és az Eintracht Frankfurt is. Szóval ez a szerzett négy pont nem bravúr, nem is gyenge, egyszerűen reális. Ennyivel jobbak voltak ezek az ellenfelek.

De talán majd most… A Bayer Leverkusen úgy lépett át 2021-be, hogy az idei kiírásban végig veretlenek voltak, és csak az utolsó, Bayern München elleni meccset bukták el. De hogy mi történt velük 2021-re? Hát, az egy fogós kérdés.

Nem lehet arra fogni mindent, hogy Kai Havertz elment, ez butaság. Én is gyakran említem meg, hogy mennyire fontos játékosa volt ő a Leverkusennek, de itt valami más áll a háttérben.

Egy biztos, ha így folytatják tovább, akkor jövőre nem lesz európai kupaszereplés…

Ha meg a Hertha folytatja így, akkor jövőre Bundesliga nem lesz. Ami nagy blama lenne a patinás német együttes számára.

Kezdjük a Hertha BSC – Bayer Leverkusen meccset!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Borussia Dortmund – Hertha BSC

Dárdai Pál kiadta a parancsot: Meg kell valahogy állítani Erling Braut Haalandot. Ez mondjuk sikerült, a norvég játékos nem tudott gólt szerezni, de megoldották helyette a többiek. Ehhez egy nagyon komoly hiba is kellett, hamarosan átbeszéljük azt is.

Eseménydús első félidőt láthattunk, de ez nem a Herthának volt köszönhető. A Dortmund támadott becsülettel, és Marco Reus révén egy kapufáig is eljutottak. A csapatkapitány szabadrúgása a felsőléc tetejéről pattant az alapvonalon túlra. Nem sokkal később Jude Bellingham találhatott volna be, de Rune Jarstein óriási bravúrt bemutatva bele tudott kapni a labdába. Ekkor még senki nem sejtette, hogy bakizni fog a norvég hálóőr, de a második félidő elején ez történt.

Julian Brandt nagyon távolról vállalkozott lövésre, és bár a labda szitált a levegőben, egy Jarstein-szintű kapusnak ezt illett volna védeni, ha nem is megfogni, de legalább kiütni. Nem így történt, a kapus mellé nyúlt, így vezetést szerzett a Dortmund. Tovább támadtak a hazaiak, lőttek még egy kapufát, majd Vladimir Darida nagyon csúnyán rácsúszott Marco Reus lábára, amiért azonnal piros lapot kapott. Látszott a berlini játékoson, hogy nem szándékos volt, ő is megijedt, és nem győzött bocsánatot kérni ellenfelétől. Ez Reust nem vigasztalta, le kellett cserélni, a helyére pedig Youssoufa Moukoko érkezett.

Egyébként az első vizsgálatok szerint nem szenvedett súlyos sérülést Reus.

Tizenegy emberrel sem volt esélye a vendégeknek, hát még tízzel. Végül Moukoko a hosszabbításban pontot tett a mérkőzésre, majdnem nullszögből lőtt Jarstein lábai között a hálóba.

Előző 5 meccs eredménye
2020.11.29.Bundesliga
bayer leverkusen
0:0
hertha
Bundesliga
2020.06.20.Bundesliga
hertha
2:0
bayer leverkusen
Bundesliga
2019.12.18.Bundesliga
bayer leverkusen
0:1
hertha
Bundesliga
2019.05.18.Bundesliga
hertha
1:5
bayer leverkusen
Bundesliga
2018.12.22.Bundesliga
bayer leverkusen
3:1
hertha
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Bayer Leverkusen – Arminia Bielefeld

Kellemetlen pofonba szaladt bele Peter Bosz együttese, az újonc japán különítményének főszereplésével a Bielefeld 2-1-re tudott nyerni a BayArenában. Ritsu Doan, a PSV Eindhoventől kölcsönkapott válogatott játékos szerezte meg a vezetést, Christian Gebauer jobbszélről belőtt labdájára sprintelt rá, megelőzte Tapsobát, és becsúszva a hálóba lőtt.

Majdnem egyből jött a válasz, szintén egy kölcsönben érkező, a Leicestertől igazolt Demarai Gray lőtt kapásból, viszont Stefan Ortega eszén nem tudott túljárni. Egyébként a latinos nevű német kapus egyike a Bundesliga legjobb hálóőreinek a hivatalos statisztikák szerint.

Több nagy helyzet az első félidőben nem akadt, de a hazaiak nagy fölényben játszottak, csak épp a kapu előtt választottak gyenge megoldásokat.

A második félidőben növelni tudta előnyét a Bielefeld, egy kontra végén a télen szerződtetett Masaya Okugawa talált a hálóba. A fő érdem azonban Anderson-Lenda Lucoquit illeti, ő harcolt meg a balszélen a labdáért, és még estében továbbította a társnak.

A Leverkusen hiába volt jobb a második félidőben is, csak egy szépítő találatra futotta az erejükből. Patrik Schick lesipuskás találata azonban semmire nem lett elég…

Összefoglalás

Kis híján a sérültek, eltiltottak is le tudnának játszani egy bajnoki meccset, annyian vannak. A Hertha oldaláról tíz játékos, a Leverkusen részéről kilenc. Méghozzá elég fontos spílerek mindkét oldalon. Nézzük is meg, kik ők:

Dedryck Boyata már régóta hiányzik, a fél védelemmel egyetemben. Marvin Plattenhardt, Jordan Torunarigha, Jessic Ngankam és Javairo Dilrosun sem áll Dárdai rendelkezésére. Boyatán kívül már mindenki közel a visszatéréshez egyébként.

Az új igazolások is partvonalon kívülre kerültek, Sami Khedira és a Marseille-től kölcsönkapott Nemanja Radonjic is makacs sérüléssel küzd.

Eduard Löwen sem áll az edző rendelkezésére, Vladimir Darida pedig három mérkőzésre szóló eltiltást kapott a hátulról elkövetett szabálytalansága miatt.

Nem csak rossz hírek vannak: Matheus Cunha bevethető, ahogy Jhon Córdoba és Matthew Leckie is.

Nézzük a másik oldalt!

Lukas Hradecky továbbra is hiányzik, és Peter Bosznak nincs könnyű dolga, sem Niklas Lomb, sem pedig Lennart Grill nem tudja megfelelően pótolni a finn válogatottat. Az sem örömhír, hogy a Bender-fivérek, Santiago Arias, Julian Baumgartlinger, Daley Sinkgraven és a téli érkező, Timoty Fosu-Mensah is sérüléssel bajlódik.

Gólok terén nem szoktak csalódást okozni a csapatok, az Olimpiai Stadionban lejátszott mérkőzéseikre sosem lehet azt mondani, hogy unalmasak.

Most is erre számítok, a rengeteg hiányzó ellenére elől mindkét csapat erős. Fejben egyiküknél sincs minden rendben, főleg a Hertha játékosai érezhetik azt a bizonyos kardot a fejük felett, ez pedig bizonyára rányomja a bélyegét a teljesítményükre. De ezen kénytelenek lesznek felülkerekedni, különben várja őket a másodosztály. Gólokban bízom, 2,5-nél több gólban.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső