Hertha BSC – Borussia Dortmund: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 16.
Hertha BSC
Teljesítmény:
V N D D V
  • Olympiastadion
  • December 18. 18:30
Nézd élőben itt:
QuickWin
Borussia Dortmund
Teljesítmény:
N D N V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Most gonosz lennék, ha azt mondanám: Úgy tűnik nem Dárdai Palival volt a gond? Tayfun Korkut váltotta a magyar mestert a Hertha BSC kispadján, egy Stuttgart elleni döntetlennel nyitott a mester, majd jött egy meggyőző játék, és győzelem az Arminia Bielefeld otthonában, a szurkolók pedig úgy gondolhatták, vége a válságnak. Nos, hatalmasat tévedtek. Ugyanis a Mainz otthonába utazva elég nagy verést kaptak Szalai Ádám együttesétől, a vége 4-0 lett. A magyar támadó egyébként autóbalesete után nem volt ott a keretben.

Most egy még nehezebb ellenfél következik, az Olympiastadionba látogat ugyanis a Borussia Dortmund együttese, akik biztonságban őrzik második helyüket, de a bajnoki címről minden bizonnyal már most lemondhatnak. A Bayern elleni vereséget követően pontokat veszítettek a Bochum otthonában is, így a bajorok előnye már most hat pont. Félő, hogy a jövőben ez csak nőni fog.

Nehéz megmondani, hogy a Hertha miért szenved ennyire, a játékoskeret alapján nem a kiesés elől kellene menekülniük, legalább a felsőházban volna a helyük. Valami mégsem stimmel… Jó eséllyel a sárga-feketéket sem fogják tudni megállítani. Vagy mégis? A napot a Hertha BSC – Borussia Dortmund mérkőzéssel folytatjuk!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Mainz – Hertha BSC: 4-0

G.: Lee, Hack, Widmer, Boetius

Hát, mi is kicsit alábecsültük a Mainzot, akik idénre valóban szárnyalnak. Korábbi önmagukhoz képest mindenképp elmondható ez Bo Svensson együtteséről. Tayfun Korkut megtapasztalhatta, milyen az, amikor együttese hiába áll erős játékosokból egyénileg, csapatkén nem szuperálnak jól. A mérkőzés egészét tekintve a négy kapott gól a berliniek számára hízelgő, ebbe most nagyon beleszaladtak Starkék…

A kezdők:

Mainz:

Zentner – Bell, Hack, Niakhaté – Widmer, Stach, Caricol – Barreiro Martins, Lee – Burkardt, Onisiwo

Hertha BSC:

Schwolow – Zeefuik, Boyata, Stark, Plattenhardt – Darida, Ascacibar, Tousart, Serdar – Belfodil, Jovetic

A Mainz az egész mérkőzést uralva gyűjtötte be a három pontot, már az első játékrészben kétgólos előnyre tettek szert. Az első negyvenöt perc kétharmadában a hazaiaknál volt a labda, a Hertha szinte semmi veszélyt nem tudott jelenteni Zentner kapujára, ráadásul a mérkőzés elején, a 31. percben Stevan Jovetic megsérült, így elhagyta a pályát, a helyére a múltkor gólt szerző Davie Selke érkezett. De segíteni ő sem tudott, a berliniek egy kaput eltaláló lövéssel zártak.

A vezetést jelentő gólt a 19. percben szerezték meg a hazaiak, ekkor Silvan Widmer keresztbeívelt labdájára az ötösön a dél-koreai Lee Jae-Sung érkezett teljesen üresen, nem is okzott problémát számára, hogy a kapuba továbbítsa azt, 1-0.

A félidő végén jött a második mainzi csapás, ezúttal Alexander Hack talált a hálóba. Anton Stach passzát a védő a tizenhatos sarkáról lőtte el, Alexander Schwolowot pedig az tévesztette meg, hogy egy védő lábán a játékszer megpattant. Így pedig védhetetlenné vált a lövés…

Az egyszeri néző azt gondolná, hogy egy ilyen félidő után a fővárosiak kaptak egy jó kis fejmosást a szünetben, és úgy lépnek a folytatásban pályára, mint akik vért ittak. Hát, nem ez történt, még gyengébben futballoztak a szünetet követően, mint előtte.

Ekkor már a kaput sem találták el, viszont a Mainz még jobban harapott, még jobban akart, és mentek előre, hogy kiszolgálják a közönségüket.

Röviddel a kezdés után a szurkolók meg is kapták, amit akartak: Egy újabb hazai gólt. Ezúttal Silvan Widmer volt eredményes fejjel, a tökéletes labdát Aaron Caricoltól kapta.

Hiába cserélt kettőt Tayfun Korkut a szünetben, a félidei elképzeléseket Widmer gólja keresztülhúzta.

A biztos győzelem tudatában Svensson is nekiállt cserélni, gyors egymásutánban léptek pályára a friss játékosok. És az egyikük még be is talált.

A 79. percben egy berlini labdavesztést követően Nebel és Jean-Paul Boetius passzolgattak, utóbbi aztán 18 méterről szép gólt tekert Schwolow kapujának bal oldalába. Ahogy mondtam, az eredmény még a berliniek számára hízelgő, kijózanító pofont kaptak az elmúlt hetek sikerei után Piatekék…

Előző 5 meccs eredménye
2021.03.13.Bundesliga
dortmund
2:0
hertha
Bundesliga
2020.11.21.Bundesliga
hertha
2:5
dortmund
Bundesliga
2020.06.06.Bundesliga
dortmund
1:0
hertha
Bundesliga
2019.11.30.Bundesliga
hertha
1:2
dortmund
Bundesliga
2019.03.16.Bundesliga
hertha
2:3
dortmund
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Borussia Dortmund – Greuther Fürth: 3-0

G.: Haaland (2), Malen

A Greuther Fürth a múlt héten megszerezte első BuLi győzelmét az idei kiírásban, ez pedig egy aprócska reménysugár volt a zöldek részére. A Dortmund elleni mérkőzést követően mondhatjuk, hogy ez a reménysugár hamar ki is hunyt, de az igazság az, hogy a Fürthnek a bennmaradásért nem a Dortmundot kell legyőzni, hanem a kicsiket. Futottak már bele nagyobb arányú vereségbe is Hrgotáék, nincs miért szégyenkezniük, a Signal Iduna Parkban sokan hagyták már ott a fogukat…

A kezdők:

Borussia Dortmund:

Kobel – Meunier, Hummels, Zagadou, Schulz – Witsel, Bellingham – Brandt, Reus, Hazard – Haaland

Greuther Fürth:

Burchert – Meyenhofer, Griesbeck, Bauer, Willems – Christiansen – Seguin, Tillman – Dudziak – Leweling, Itten

Elég sok pofont szenvedett el mostanában a Dortmund, a sérüléshullám, amibe kerültek komoly hatással volt az elért eredményekre, legjobbjaik nélkül nem is tudták felvenni a versenyt a Bundesligában és a Bajnokok Ligájában. Ennek eredményeképp nem jutottak tovább a csoportjukból, az előrehozott bajnoki döntőn pedig 3-2-es vereséget szenvedtek legfőbb riválisuktól egy egyébként fantasztikus mérkőzésen.

Most visszatért Erling Haaland, és ott folytatta, ahol abbahagyta sérülése előtt. Egyébként Mino Raiola, a norvég ügynöke elismerte, hogy ügyfele utolsó szezonját tölti Dortmundban, a nyáron mindenképp váltani akar, és összesen négy klub maradt képben: A Bayern München (amiért Dortmundban egy életre megutálnák), a Manchester City, a Barcelona és a Real Madrid. Nyáron kiderül, hogy dönt majd Haaland, illetve, hogy például a Barcelona hogyan akarja kifizetni a borsos vételárat ilyen anyagi helyzetben… Ez még a jövő zenéje. Maradjunk a jelennél, mert Haaland ezen a meccsen sem maradt észrevétlen.

A mérkőzés 21. percében egy gólpasszal tűnt ki a csatár, Thorgan Hazard lőtte ki a jobb felsőt, ám a VAR jelzésére a találatot nem adták meg, mint kiderült leshelyzet alakult ki, a Fürth jöhetett szabadrúgással.

Kicsivel később a VAR ismét dolgozott, most egy kezezés miatti lehetséges tizenegyesről volt szó. Ehhez is köze volt Haalandnak, az ő lövésébe vetődött bele Maximilian Bauer… Illetve a keze. Kis videózás után a játékvezető megítélte a büntetőt. Amit a norvég gólra is váltott, vezetett a 33. percben a Borussia Dortmund.

Három perccel a gól után a dortmundi csapatkapitány, Marco Reus lőhetett el távolról egy szabadrúgást, ami a sorfal felett veszélyesen közelített a kapu felé, de Burchert kapus odaért, és kézzel védett.

A második félidőben is a hazaiak irányították egy óra elteltével a labdabirtoklás 75-25% volt a Dortmundnak. Ennek ellenére a Fürth közel járt az egyenlítéshez, Jamie Leweling bombája suhant el keresztbe a 63. percben.

A hazaiak, vagyis Erling Haaland a 82. percben döntötte el a három pont sorsát: Julian Brandt szabadrúgását teljesen üresen bólintotta a kapuba, megszerezve 53. Bundesliga gólját. Az 53. Bundesliga mérkőzésén. Elképesztő számok ezek…

A legvégére maradt még egy gól a srága-feketékben, a padról beszálló Donyell Malen közelről lőtt a kapuba egy szép labdaátvétel után.

Jött a papírforma, nincs is nagyon mit magyarázni erről a mérkőzésről. Ennyivel jobb csapat a Borussia…

Összefoglalás

Bekopogtatott a valóság a Hertha öltözőjébe, komoly csapást mértek rájuk Mainzban a legutóbb. És ebből piszok nehéz lesz felállni. Nem ez volt a legsúlyosabb vereség, amit a csapat idén elszenvedett, emlékezhetünk rá, hogy a Leipzig még komolyabb győzelmet aratott a Hertha ellen. Tayfun Korkutnak jelen pillanatban három sérültje van, közülük senki sem friss, azaz már régebben estek ki. Lukas Klünter szeptemberben, Dárdai Márton november végén, Rune Jarstein pedig már jó ideje nem lépett pályára. Előbb a koronavírus, aztán annak a szövődményei akadályozták a pályára lépését, most pedig a térdével van gubanc. Félő, hogy 37 évesen őt már nem látjuk a pályán profi futballistaként.

A Dortmundnál a sérültek épülgetnek fel, de még azért akadnak olyanok, akikre nem számíthat Marco Rose.

Gio Reyna és Manuel Akanji az a kettő, aki alapembernek mondható, Youssoufa Moukoko, Luca Unbehaun, Mateu Morey és Marcel Schmelzer kevésbé… Thorgan Hazard és Donyell Malen visszatérésével hosszabb lett a kispad, így végre lényegesen bele tud nyúlni egy-egy meccsbe a mester, ha úgy hozza a helyzet.

Tavaly nagy verést kapott Berlinben a házigazda, akkor Erling Haaland mesternégyest jegyzett. A 2020/2021-es idény másik meccsét is a sárga-feketék nyerték, tavasszal 2-0-ra győztek a Signal Iduna Parkban.

Nem sok babér termett Daridáéknak, ötből ötöt nyert a Dortmund az utóbbi években, a Hertha 2017-ben, tehát lassan öt éve nem tudott nyerni, és pontot szerezni is 2018-ban sikerült nekik.

Adja magát, hogy a dortmundi győzelem most sem marad el, az odds pedig – a helyzethez képest – elég jó. Kár lenne nem megfogadni…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső