Hertha BSC – Borussia Mönchengladbach: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 08.
Hertha BSC
Teljesítmény:
D N V N V
  • Olympiastadion
  • április 10. 15:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Mönchengladbach
Teljesítmény:
N N V V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Hát, egy magyarral kevesebb a Hertha BSC csapatában. Ne menjünk bele a dologba, mert napestig lehetne beszélgetni, írni, okfejteni az esettel kapcsolatban, álljanak csak itt a tények: Petry Zsolttól egy újságnak adott interjúja miatt megváltak a klubnál. Egyébként friss hír, hogy az egykori szombathelyit, Király Gábort szemelték ki Petry helyére, aki ugyebár játékosként is erősítette a berlinieket, de mindenki mackónadrágos kapusa visszautasította az ajánlatot…

Ennyit a kapusedző posztjáról, lépjünk tovább magára a mérkőzésre! Szombaton Hertha BSC – Borussia Mönchengladbach találkozót rendeznek, és Dárdai Pálnak ismét nehéz dolga lesz, ha otthon akarja tartani a három pontot. A Gladbach ugyan zsinórban hét mérkőzést elveszített, de aztán simán győzték le a Schalke együttesét, ezt követően pedig következett a Freiburg elleni diadal.

Egyiküknek sem tétnélküli a találkozó: A Hertha még simán kizúghat a Bundesligából – ami igazán kellemetlen lenne ennyi pénzszórás után -, a Mönchengladbach pedig még odaérhet a hatodik helyre.

Vajon melyiküknek jön össze a terve?

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Union Berlin – Hertha BSC

Városi rangadót rendeztek a német fővárosban, a jó pozícióban levő Unionhoz látogatott az a Hertha, aki egy gyenge – vagy akár egy közepes – hajrával is kieshet a másodosztályba. Így hát Dárdai Pálék mindent megtettek, hogy három ponttal gazdagodjanak. De az akarat néha kevés…

Főleg, ha a másik is akar, márpedig az Union nagyon is bátran kezdett neki a találkozónak. Az első lövést még védte a Rune Jarsteint helyettesítő Alexander Schwolow – Max Kruse próbálta kilőni a bal alsót -, de másodszor már kénytelen volt meglengetni a fehér zászlót. A gólszerző az a Robert Andrich volt, aki az őszi mérkőzésen a 20. perc környékén követett el súlyos szabálytalanságot (gyakorlatilag lerúgta ellenfele arcát), és a kiállítás sorsára jutott. Itt most nagyon jól talált el egy, a levegőben levő labdát, és oda lőtte, ahova pár perccel korábban Kruse akarta.

Két perccel később Ryerson forgácsolta szét a kapufát, és még a kipattanót is belőhették volna a hazaiak, de Petar Musa fölé bombázott.

Kapufa volt a túloldalon is, a lassan magához térő Hertha Jordan Torunarigha révén egyenlíthetett volna, a fejes a felsőlécről pattant a játéktéren túlra.

Még egy jelenetünk van az első játékrészből, mégpedig egy gól: Friedrich rúgta fel hátulról Mateo Guendouzit, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. Most már megszokhattuk, hogy Dodi Lukebakio végzi el a tizenegyeseket. Most is így történt, 1-1.

A második félidő sajnos nem volt olyan jó, mint az első, szinte semmi érdemleges nem történt egy hazai fejesen (mellé szállt) és egy vendég lövésen (nagyon fölé szállt) kívül.

Előző 5 meccs eredménye
2020.12.12.Bundesliga
gladbach
1:1
hertha
Bundesliga
2020.06.27.Bundesliga
gladbach
2:1
hertha
Bundesliga
2019.12.21.Bundesliga
hertha
0:0
gladbach
Bundesliga
2019.02.09.Bundesliga
gladbach
0:3
hertha
Bundesliga
2019.01.13.Telekom Kupa
gladbach
1:0
hertha
Telekom Kupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Borussia Mönchengladbach – Freiburg

Kétségbeejtő volt így látni a Gladbach csapatát, zsinórban hét vereség… Nem ezt szoktuk meg tőlük. Továbbra is nagy kérdés, hogy ki lesz majd a vezetőedző a nyártól. Egy ideig úgy tűnt, hogy Xabi Alonso, az egykori – bátran állíthatom – világklasszis középpályás, akinél elegánsabb futballista nem sok létezett, de a Real Sociedad utánpótlásánál dolgozó szakember végül inkább a baszkokkal hosszabbított. Ez még a jövő zenéje, nézzük, hogy alakult ez a bajnoki.

Sallai Roland igazán csúcsformába került, a magyar szélső góljával indult a találkozó, a 10. percben Ermedin Demirovictól kapott egy forintos passzt, és könnyedén mattolta Yann Sommert.

Az első félidőben a Freiburg jobban játszott, mint ellenfele, és a lefújás előtt Lucas Höler révén majdnem megduplázta az előnyét. Itt centiken – vagy talán még annyin sem – múlt a találat, Yann Sommer lábbal mentett.

A második félidőben aztán teljesen váratlanul visszavettek a vendégek, a Gladbach pedig kihasználta ezt. Persze, ők is támadólag, támadóbban léptek fel, és Marcus Thuramnak köszönhetően pár perc alatt megfordították a meccset.

Az 53. percben egy szerencsés lövésből született meg az egyenlítés, majd hét perccel később a francia mindenkit állva hagyott, és máris a haziak vezettek. Ez a vezetés pedig kitartott a végéig, talán a Gladbach visszatalált a helyes útra…

Megszakította rossz sorozatát Marco Rose együttese, akik hét zsinórban elszenvedett vereség után tudtak nyerni a Schalke 04 ellen. Nem volt azért nehéz dolguk, ez a Schalke totálisan szétesett…

Összefoglalás

Említettem, hogy nem szeretnék véleményt formálni Petry Zsolt menesztésével kapcsolatban, de arra nagyon kíváncsi lennék, hogy a játékosok hogyan élik, élték meg azt, hogy az évek óta a klub kötelékébe tartozó Petry egyik pillanatról a másikra le kellett, hogy lépjen…

No mindegy, ugorjunk, bár a kapusoknál maradunk. Bruno Labbadia alatt Schwolow volt a kezdő kapus, de Dárdai érkezését követően partvonalra szorult, és egykori tanítványát, Jarsteint erőltette. Most, hogy ő kiesett Schwolow bizonyítási lehetőséghez jut.

Továbbra is a védelemben vannak problémák a Herthánál, egy jó Dedryck Boyatára nagy szükség volna, de ebben az idényben rá már nem hinném, hogy számítani lehet…

Vladimir Darida még mindig eltiltott – Marco Reusnak csúszott oda csúnyán anno -, Lucas Tousart is összeszedte ötödik sárgáját, így középen valószínűleg a Guendouzi – Ascacibar/Khedira kettős fog játszani.

Közel a visszatérés Nemanja Radonjic is közel a visszatéréshez, az ő sebessége is sokat érne a pályán…

Ennyit a Hertháról, még nézzünk rá gyorsan a vendégekre! A legfontosabb, hogy Ramy Bensebaini visszatérhet eltiltását követően, viszont Jonas Hofmann és Stefan Lainer nem játszhatnak. Előbbi biztosan nem, Lainer meg… So-so…

Ősszel 1-1-et játszottak, de amúgy sem jellemző rájuk, hogy sok gólt rúgnak a másiknak. Az egyik tippem az, hogy 2,5 gól alatt végeznek, a másik pedig egy kicsit kockázatosabb, de a döntetlent tartom a legvalószínűbb eredménynek.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső