Hertha BSC – Freiburg: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 május 04.
Hertha BSC
Teljesítmény:
D D D N V
  • Olympiastadion
  • Május 06. 18:30
Nézd élőben itt:
QuickWin
Freiburg
Teljesítmény:
D N V V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Sokadszor élek ezzel a kifejezéssel, de hát (sajnos) semmi nem változott, mióta ezt először leírtam: Nincs irigylésre méltó helyzetben Dárdai Pál és a Hertha BSC. Az elmúlt hetekben kénytelenek voltak parkolópályára állni, a csapaton belül történt koronavírus-fertőzések miatt jobbnak látták, ha az egész csapat karanténba kerül, és emiatt a meccseik is halasztásra kerültek.

Most, azaz tegnap tértek vissza, és a lemaradásuk erőteljes mentális terhet is ró a játékosokra. A többiek egy picit elhúztak, és a berliniek azt látták, hogy a csapatuk az utolsó előtti helyen áll. A kőkemény formajavulást bemutató Mainz-cal, Szalai Ádám csapatával játszottak, és egy pontot már hoztak a riválisokon, ami – ezt a Mainzot látva – nem rossz eredmény.

De nem elég, több kell ennél. Csütörtökön újabb erőpróba jön. És egy újabb „magyar csapat”: A Freiburg.

Sallai Rolandék számára a meccs nagyjából tétnélküli. Matematikai esélyük még van odaérni az európai kupaindulást érő helyek egyikére, de hamarosan ez az esély el fog illanni, ebben biztos vagyok, így nem marad más hátra, mint lenyomni ezt a hat meccset, aztán pihenni egy jó nagyot. Már azoknak, akik nem mennek az EB-re. Sallai speciel ott lesz.

Kezdjük a Hertha BSC – Freiburg beharangozóját.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Mainz – Hertha BSC

Kegyetlenül nehéz lehet három hét után pályára lépni, de nincs mese, a Hertha számára az egész szezon nehézségekkel teli volt, miért pont a hajrára lenne könnyű dolguk?

A Mainzot is a lehető legrosszabbkor fogták ki, az együttes hetek óta szárnyal, az egyik biztosnak tűnő kiesőből egy, a középmezőnybe felkapaszkodott alakulattá váltak.

A fővárosiaknak még mindig voltak hiányzói, Rune Jarstein, Dodi Lukebakio és Marvin Plattenhardt sem épült még fel, nem beszélve Löwenről és Netzről.

A meccsről egy rossz szót nem tudok mondani, kifejezetten izgalmas és érdekes volt, jó pár gólhelyzettel. A Mainz kezdett jobban, Boetius a kapufát találta el, majd a kezdőként pályára lépő Szalai Ádám rontott ziccert, kicsit túlságosan flegmán akarta átpöccinteni Schwolow fölött a labdát, a kapus lefülelte azt.

Aztán derült égből villámcsapásként jött a berliniek gólja: Dárdai Márton végzett el szabadrúgást, a középen érkező Lucas Tousart pedig a hálóba fejelt.

A Hertha vezetése négy percig tartott, ekkor Phillip Mwene megrúgta első BuLi gólját. Nem is akármilyen találat volt ez, több mint húsz méterről vállalkozott lövésre a szélsőként és védőként is bevethető játékos, a labda a pipában kötött ki.

A második félidőben gól már nem volt, de a Mainz és a Hertha is alakított ki nagy helyzeteket. Ezek közül Krzysztof Piatek nevéhez fűződik a legnagyobb, a lengyel támadó két lépésről nem tudta hálóba pofozni a labdát, rosszul találta el, így az mellé ment.

Ha a helyzetek számát nézzük, akkor kiegyenlített meccs volt, ha a minőségét is, akkor a Hertha közelebb állt a győzelemhez.

Előző 5 meccs eredménye
2020.12.20.Bundesliga
freiburg
4:1
hertha
Bundesliga
2020.06.16.Bundesliga
freiburg
2:1
hertha
Bundesliga
2019.12.14.Bundesliga
hertha
1:0
freiburg
Bundesliga
2019.03.09.Bundesliga
freiburg
2:1
hertha
Bundesliga
2018.10.21.Bundesliga
hertha
1:1
freiburg
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Freiburg – Hoffenheim

Igen, ez most már biztos, hanyagolnom kell a Hoffenheim meccseit, mert ők nagyon máshogy cselekednek, mint ahogy azt én gondolom vagy elvárom tőlük. Hiába a tengernyi sérült, a Freiburg otthonában sem szenvedtek vereséget, egészen hosszú időn át úgy tűnt, hogy még a három pont is az övék lesz. De nem lett.

Élvezhető találkozót játszottak a felek, ahol a félidő legszebb jelenete a Hoffenheim játékosához, Robert Skovhoz volt köthető. A középpályás jó messziről tüzelt, Florian Müller felett átszállt a labda, de szerencséjére a kapufa kisegítette.

Öt perccel a félidő lefújása előtt azonban már jött a gól: Ihlas Bebou szaladt el a jobbszélen, középen látta, hogy Andrej Kramaric elszakad az emberétől, pontosan a fejére ívelt, és máris ott volt a gól.

A folytatásban is inkább a vendégek jutottak komolyabb helyzetekig, Baumann kapusnak egyszer kellett olyan igazán nagyot védenie, Ermedin Demirovic bombáját tolta szögletre (zárójelben jegyzem meg, hogy a támadó lesen tartózkodott, így nem adták volna meg, ha belövi a labdát).

Végül egy szerencsétlen szituáció miatt kaptak gólt a vendégek: Frissen, a padról szállt be Kevin Vogt, és első érintéséből csinált egy tizenegyest, Demirovicot rúgta meg hátulról.

A Sallai Rolandot váltó, nemrég felépült Vincenzo Grifo – aki nem mellesleg volt a Hoffenheim futballistája is – kegyetlenül bevarrta a büntetőt, így a csapatok szétosztották egymás között a pontokat.

Összefoglalás

Azzal kezdeném, hogy valószínűleg mindkét magyar pályára fog lépni a csütörtök esti meccsen. Sallai kirobbanthatatlan a kezdőből, míg Dárdai Márton is egyre jobb formát mutat, tegnap már gólpasszig jutott. Viszont az is jó hír Dárdai Pál számára, hogy Dedryck Boyata felépült, és már játszott a Mainz ellen egy keveset.

A Plattenhardt – Lukebakio – Jarstein trióról nem sokat tudni, én úgy számolok, hogy ezen a meccsen még biztosan nem léphetnek pályára.

A Freiburgnak nincsenek komolyabb sérültjei, a dél-koreai Kwon nem lesz bevethető.

Grifo visszatérése bizonyára sokat dob majd a csapaton, kiegészülve Demirovic és Sallai párosával ismét ütőképes lehet elől a Freiburg.

Mivel a hazaiaknak sokkal jobban kell a három pont, és valóban, a Freiburgnak már nincs miért küzdenie ebben a szezonban, így a hazaiak győzelmét jósolom. Idegenben amúgy sem annyira jók, zsinórban három meccsüket veszítették el.

A hazai győzelem mellett pedig még ajánlom a gólokra való fogadást, méghozzá, hogy 2,5-nél többet láthatunk majd. Szerintem mindkettő remek választás, de én inkább most a berlini győzelemre teszem a pénzem.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső