Hertha BSC – Greuther Fürth: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 16.
Hertha BSC
Teljesítmény:
N V V V N
  • Olympiastadion
  • Szeptember 17. 20:30
Nézd élőben itt:
QuickWin
Greuther Fürth
Teljesítmény:
V V D V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Dárdai Pál együttese számára létfontosságú volt, hogy meg tudják szerezni első győzelmüket minél hamarabb. A klubon belül kissé feszült a helyzet Dárdai és a sportigazgató között, ismét nem sikerült megerősíteni a csapatot, amit ugyan a magyar vezetőedző már megszokhatott, de biztos nem kellemes a tudat, hogy Bruno Labbadiának a csillagokat is lehozták az égről. Az eredményt meg ismerjük.

A múlt héten kötelező volt számukra a győzelem, nem is okoztak csalódást. Most ismét illene nyerniük, hiszen hazai pályán fogadják a Bundesliga egyik újoncát, aki eddig három vereséget szenvedett és egyszer ikszelt, ezzel pedig a tabella utolsó helyén állnak. Stieber Zoltán egykori együttesére keserves szezon vár, ezt így, előzetesen meg tudjuk már állapítani.

Lesz-e feltámadás? Vagy a Hertha elbánik ellenfelével saját pályáján? Szerintünk nagyon adja magát a Hertha győzelem, ez akár egy könnyű tipp is lehet számunkra. De – és ezt is számtalanszor elmondtuk már – a labda gömbölyű, így teljesen biztosra nem lehet menni…

Jöjjön a Hertha BSC – Greuther Fürth mérkőzés előzetese!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

VfL Bochum – Hertha BSC: 1-3

G.: Zoller ill. Serdar (2), Maolida

Az első újonccal a hétvégén mérkőzött meg a Dárdai legénység, az egykori szövetségi kapitány nem számíthatott egy sor játékosra, többek között új csatárára, Stevan Joveticre, vagy saját fiára, Dárdai Mártonra. Volt azonban magyar fiú a keretekben, Novothny Soma ott ült a kispadon a Bochumnál. És sajnos ott is maradt, Reis nem cserélte be.

A kezdők:

VfL Bochum:

Riemann – Stafylidis, Lampropoulos, Bella-Kotchap, Soares – Losilla, Rexhbecaj, Löwen – Zoller, Polter, Holtmann

Hertha BSC:

Schwolow – Stark, Boyata, Torunarigha – Klunter, Tousart, Darida, Jastrzembski – Serdar, Richter – Belfodil

Nem volt egy kifejezetten eseménydús első félidő, kevés helyzet volt, végül mégis be tudunk mutatni majd két gólt. A Bochumnak egy ígéretes szabadrúgása volt, amelyet Löwen lőtt alig mellé, emellett viszont nem adtak túl sok feladatot Schwolow kapusnak.

A Hertha sem parádézott, de egy jó labdaszerzés után mégis gólt szereztek. Tousart szerzett labdát a középkörben, egyből tovább passzolt, Darida pedig a Schalkétól igazolt Suat Serdart játszotta meg. A támadó középpályás megindult előre, és az sem zavarta, hogy hárman próbálják útját állni. A tizenhatos vonalához érve csinált egy cselt, majd okosan elcsavarta a labdát Riemann mellett.

A gólszerző öt perccel később ismét lecsapott, de ebben a gólban a fél bochumi védelem mellett a kapus is benne volt. Mindez Serdart nem érdekelte, és amúgy sem csökkenti az érdemeit, hogy az ellenfél mit szerencsétlenkedett össze. A félidőre megnyugtató előnnyel mehettek a berliniek.

A hazaiak viszont kétgólos hátrányból sem voltak hajlandók feladni a mérkőzést. Az 59. percben Simon Zoller szépített, de ennél az akciónál nem a találat maga volt a nagy szám, hanem Gerrit Holtmann hatalmas szólója, a szélső négy embert fűzött át a gól előtt.

Bár a Bochum hajtott, küzdött az egyenlítésért, ám az újabb gólt ismét a fővárosiak szerezték. Myziane Maolida a nyáron csatlakozott a Nice együttesétől Berlinbe, ez volt az első alkalom, hogy pályára lépett, és le is tette a névjegyét a berlinieknek. Ő is nagyot szólózott, mielőtt 17 méterről kilőtte volna a bal alsó sarkot.

Ez a gól el is döntötte a három pont sorsát, a Bochum nem játszott rosszul, de a védelme szinte átjáróház volt, mindhárom gólban vastagon benne voltak a védők. Így meg nem lehet meccset nyerni.

Előző meccs eredménye
2011.03.14.Bundesliga 2
greuther fürth
0:2
hertha
Bundesliga 2
2010.10.22.Bundesliga 2
hertha
2:0
greuther fürth
Bundesliga 2
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Greuther Fürth – Wolfsburg: 0-2

G.: Nmecha, Weghorst

Nem egy diadalmenet eddig a Fürth szereplése a Bundesligában, négy meccsükön összesen 11 gólt kaptak, csak a Stuttgart vágott nekik egy ötöst. Az élre törő Wolfsburg ellen megúszták kettővel, miközben ők sem voltak reménytelenek, de rúgott gól nélkül majdhogynem lehetetlen megnyerni egy találkozót.

A kezdők:

Greuther Fürth:

Burchert – Meyenhofer, Bauer, Viergever, Willems – Kallevik Nielsen, Seguin, Griesbeck, Green – Hrgota, Itten

Wolfsburg:

Casteels – Baku, Lacroix, Bornauw, Gerhardt – Guilavogui, Arnold – Nmecha, Philipp, Waldschmidt – Weghorst

Kedd óta már tudjuk, hogy a Wolfsburg döntetlennel kezdte a szezont a Bajnokok Ligájában, de a hétvégén még szállították a győzelmet az újonc ellen. A Rangerstől kölcsönkapott, most debütáló Cedric Itten tette próbára először Casteels kapust, de a belga ennél nehezebb feladatokkal is megbirkózott élete során, könnyedén ölelte magához a gyenge lövést.

A túloldalon is egy új fiú, nevezetesen Lukas Nmecha lőhetett először kapura, az ő próbálkozása viszont sokkal erősebb és pontosabb volt, amit Burchert nem is tudott hárítani, 0-1.

Sajnos a hátralévő idő izgalmat nem hozott, a félidőre úgy vonultak a csapatok, hogy Nmecha és Itten kapura lövésén kívül semmi érdemleges nem történt.

A második félidő valamennyire jobb volt, de azért itt sem kellett attól tartanunk, hogy a játékosok a rengeteg lövéssel kilyukasztják a hálót vagy valami ilyesmi.

Csendben csordogált a meccs, aztán a 87. percben majdnem egyenlített a Fürth. A 22 esztendős nigériai, Dickson Abiama ollózva lőtt kapura, Casteels hatalmasat mentett, amikor léc fölé tolta a lövést.

A 90. percben végül eldőlt a mérkőzés, Luca Waldschmidt pimasz csele után esett a földre a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Wout Weghorst váltotta gólra.

Ezzel a Fürth az utolsó helyre, a Wolfsburg az elsőre került…

Összefoglalás

Minden csapatnak vannak rossz periódusai, minden csapat ragadhat be nyitányon, ám ha ezt egy újonc teszi, akkor azért nagy a baj, felmerül a kérdés, hogy egyáltalán megütik-e az adott liga szintjét. Mi még nem nyilatkoznánk, lehet, hogy a Fürth össze tudja kapni magát, de… Az is lehet, hogy megvan az első kiesőnk.

Mindkét együttesben sok a sérült, Stevan Jovetic, Lukas Klünter biztosan nem léphetnek pályára, ahogy Krzysztof Piatek egészségét sem fogja még megkockáztatni Dárdai. Mellettük Rune Jarstein és Davie Selke játéka szintén nem várható, illetve Marvin Plattenhardtra és Dárdai Mártonra is kihagyás vár.

A kezdőben így biztosan ott marad Belfodil, illetve bekerülhet Myziane Maolida, illetve az Ajaxtól vásárolt Jürgen Ekkelenkamp.

A Fürthnél az a Jessic Ngankam nem szerepelhet, aki tavaly még a Hertha futballistája volt, mellette a fiatal tehetség, Giedon Jung sem lehet ott.

Korábban ez a két csapat kétszer csapott össze, tíz éve is azoknak a meccseknek már, de amúgy mindkettőt a berliniek nyerték.

Ahogy a harmadikat is ők fogják. A hazai pálya előnye velük, a keretek közötti különbség szemmel látható, és talán az a Bochum elleni győzelem megindítja őket felfelé. Mi mellettük voksolunk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső