Hertha BSC – Köln: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 május 13.
Hertha BSC
Teljesítmény:
N D N D D
  • Olympiastadion
  • Május 15. 15:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Köln
Teljesítmény:
V N N V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Remélem, nem unjátok még a Hertha BSC tippeket. Merthogy most megint az fog következni. Ugyanis meg kell említeni, hogy a bajnokság egyik legfontosabb meccse következik nekik is, meg az ellenfélnek is: Hertha BSC – Köln meccset rendeznek szombaton délután. És akkor mi van? – kérdezheted. Elmondom:

A berliniek három mérkőzést hagytak ki a koronavírus miatt, emiatt – érthető módon – lejjebb süllyedtek, és az utolsó előtti helyről kellett visszakapaszkodniuk. Dárdai Pál munkája talán beérett, mert rendkívül fontos meccseket játszottak, és rendre jó eredményt értek el. Máshogy fogalmazom: Egyiket sem veszítették el, emiatt már a 13. helyre jöttek fel, de nem nyugodhatnak meg.

A Köln most az utolsó előtti, 29 pontjuk van, és a Freiburg nagyon elkente őket az előző körben. A Bundesliga utolsó két fordulója még itt is rengeteg izgalmat hozhat, a Köln és a Hertha mellett a Werder Bremen és az Augsburg, valamint az Arminia Bielefeld is bajban lehet. Sőt bajban van.

Ha nyernek a berliniek, akkor valószínűleg minden rendben lesz… Ha nem, az utolsó forduló dönt.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Schalke 04 – Hertha BSC

A már kiesett Schalke ellen kellett bizonyítani Dárdai Páléknak, és ha nehezen is, de hozták a kötelezőt.

Dárdai mester arcán hamar úrrá lett a pánik, Amine Harit már a hatodik percben betalált – szép gól volt amúgy -, és nagyon hamar hátrányba került csapata. Innen kellett felállni. Sikerült, szűk negyedórával később az egész szezont gyakorlatilag kihagyó Dedryck Boyata egy szabadrúgás után fejjel volt eredményes.

Enyhe fölényben játszottak a fővárosiak, de nagy helyzetük már nem volt az első félidőben, a Schalke 04 előtt, Klaas-Jan Huntelaar viszont kihagyott egy óriási lehetőséget, igaz, nem volt könnyű dolga a veterán hollandnak, egy védővel a nyakán, fordulásból kellett volna betalálnia, egy picit elszabta a lövést…

Dárdai a második félidőben hármat is cserélt: beküldte egy óra után a Lukebakio – Ascacibar – Jessic Ngankam hármast, és utóbbi lett a győztes gól szerzője. A 74. percben Nemanja Radonjic futott el a baloldalon, középen a 20 esztendős csatár kapta a labdát, húzott egyet rajta, és Fahrmann mellett a hálóba lőtt.

Nem ez volt a találkozó utolsó lényegi eleme: A 89. percben Dodi Lukebakio elkésett belépője után megkapta második sárga lapját, és bár ezen találkozó tekintetében ez nem volt fontos, de a maradék két fordulóra ez hatással lehet… Elfogytak nagyjából a Hertha csatárai, hamarosan kitérek rá.

Előző 5 meccs eredménye
2021.01.16.Bundesliga
köln
0:0
hertha
Bundesliga
2020.02.22.Bundesliga
hertha
0:5
köln
Bundesliga
2019.09.29.Bundesliga
köln
0:4
hertha
Bundesliga
2018.04.14.Bundesliga
hertha
2:1
köln
Bundesliga
2018.01.06.Barátságos Mérkőzés
köln
4:1
hertha
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Köln – Freiburg

Ha ránézünk a végeredményre, akkor azt hihetjük, hogy ez egy nagyon sima meccs volt, hiszen Sallai Roland és csapata 4-1-re győzte le a Kölnt. Volt azonban egy jelenet, amivel minden máshogy alakulhatott volna…

Az első húsz percben kétszer találtak be a vendégek. A tökéletes csereember, Nils Petersen – aki most kezdő volt – használta ki azt, hogy Skhiri elpasszolta a labdát a saját tizenhatosán belül, és egy kis kavarodás után a labda a hálóban kötött ki.

Két perc sem telt el, és jött a következő: Grifo és Ermedin Demirovic összjátékának végén utóbbi passzolta be a labdát.

Itt úgy tűnt, hogy mindennek vége, a vendégek simán behúzzák a meccset, de a második félidő eleje megváltoztatta az elképzeléseimet. A Köln más mentalitásban lépett pályára, és négy perccel a kezdő sípszót követően már szépítettek is, Jakobs beadását Sebastian Andersson estében vágta a kapu bal oldalába.

És ezután következett a már említett fordulópont: A 60. percben Jakobs lábát Kubler kaszálta el, amiért tizenegyeshez jutottak a haziak. Az állandó tizenegyesrúgó, Ondrej Duda állt a labda mögé, és fölé lőtt, mivel a lövés pillanatában elcsúszott. Amolyan John Terry 2.0-s szitu…

Ez pedig végzetes hibának bizonyult, 2-2 helyett maradt az 1-2, de a találkozóban még volt két gól, de azokat nem a Köln szerezte…

Mindkettő a találkozó hosszabbításában született, amikor a Köln már nagyon elől ragadt. Az elsőt Vincenzo Grifo, a másodikat pedig az a Jonathan Schmid lőtte, aki Sallai Rolandot váltotta az 58. percben.

Így lett nagyjából kiütés a vége, két győzelem után most 0 pontot szereztek a kölniek.

Összefoglalás

Az már eldőlt, hogy a következő évtől – attól függetlenül, hogy végződik a mostani szezon – Steffen Baumgart veszi át az irányítást a Köln felett, azaz Funkel távozik. Kérdés, mit hagy itt maga után…

Sajnos nemrégiben szeretett kabalaállatukat is elveszítették, VIII. Hennes, aki 2008-tól kezdve szurkolt a csapatnak 14 éves korában távozott. Egyáltalán nem elbagatellizálni szeretném a dolgokat, teljesen komolyan gondolom, hogy sokakban ez törést okozott. De, persze ez az én véleményem.

Kanyarodjunk vissza a csapatra magára. Sebastian Andersson szereplése nem biztos, ami azért fájó pont lehet, még akkor is, ha amúgy a gólokat inkább a középpálya szállította eddig. Hiába kapták kölcsön például Emmanuel Dennist, a nigériai egyetlen gólt sem szerzett.

De Dárdainál is akadnak csatárproblémák. Matheus Cunha és Krzysztof Piatek szereplése nagyon-nagyon kétséges, Jhon Cordoba idénre kiesett, szóval maradt egyedül Jessic Ngankam.

Sérült még Mittelstadt, Sami Khedira, Matteo Guendouzi és Luca Netz, Rune Jarstein meg még mindig küzd a koronavírussal.

Ezek alapján nem lesz könnyű dolguk, de ott van még Nemanja Radonjic és Javairo Dilrosun, akik besegíthetnek Ngankamnak.

Ha teljes kerete lenne Dárdainak, akkor nem lenne kérdés, hogy ki fog nyerni, de így… Vannak kétségeim. Próbálok biztonsági játékot játszani. Ahogy a csapatok. Nem hinném, hogy egymásnak mennek, a Herthának egy döntetlen is jó eredmény lehet, sok a hiányzó, maradjunk a 2,5 gól alatti eredménynél.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső