Hertha BSC – Union Berlin: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 december 02.
Hertha BSC
Teljesítmény:
D V N D V
  • Olympiastadion
  • December 04. 20:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Union Berlin
Teljesítmény:
D N N N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Szeretem a városi rangadókat. És szerencsére most már elég sokat láthatok a top bajnokságokból. Itt is van a Hertha BSC – Union Berlin találkozó, aminek nem tudtam ellenállni. Egy városi rangadó esetén imádom a hangulatot, a közönséget, a meccs előtt látott és (szerencsére) tapasztalt készülődést, gyülekezést, de ez most sajnos elmarad. Nem lesz ugyanolyan, mint közönséggel, de attól még közel áll hozzám az ilyesfajta meccs.

Szóval egy német fővárosi rangadó, ahol a vendégek rendkívül jól kezdtek, kilenc meccsen csak egy vereség, míg a hazaiak elég rosszul: 2 győzelem, 2 döntetlen és 5 vereség. Bár utoljára – jól kiszúrva velem – sikerült egy döntetlent elérni az esélyesebbnek számító Leverkusen ellen. Talán elindulnak felfelé?

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Bayer Leverkusen – Hertha BSC

Nem lesz ez egy hosszú összefoglaló, mert hatalmas meglepetésre (szerintem igenis nagy meglepetés ez) a Bayer Leverkusen nem tudott gólt rúgni a berlinieknek, és ők sem a hazaiaknak. Ez mit jelent? Egy 0-0-s meccset. Azért helyzetek akadtak, inkább hazai oldalon, sőt, ahogy telt-múlt az idő, egyre nagyobb nyomás alá helyezték Schwolow kapuját, eredményre azonban nem jutottak.

Az első lehetőség(ecske) a Hertha előtt adódott, Dodi Lukebakio kapott egy hosszú indítást, egyedül lett volna Hradeckyvel szemben, de nem tudta átvenni a labdát, így oda lett a veszély.

Nagy ziccer, kidolgozott akció nem volt Peter Bosz csapatánál sem, inkább távolról próbálkoztak a játékosok, Schwolownak akadt azért dolga: Demirbay, majd Leon Bailey bombáját is szögletre tudta ütni.

A térfélcsere után is volt lehetőség, leginkább hazai oldalon, de itt már Schwolow segítségére sem volt szükség. Demirbay két szabadrúgása is mellé szállt, Lars Bender meg egy fejesből dönthetett volna, de ő sem célzott jól.

A második félidő nem a Hertháról szólt, de kiharcolták az egy pontot, ami az ő helyzetükben igazán jó eredménynek mondható.

Előző 5 meccs eredménye
2020.05.22.Bundesliga
hertha
4:0
union berlin
Bundesliga
2019.11.02.Bundesliga
union berlin
1:0
hertha
Bundesliga
2013.02.11.Bundesliga 2
hertha
2:2
union berlin
Bundesliga 2
2012.09.03.Bundesliga 2
union berlin
1:2
hertha
Bundesliga 2
2011.02.05.Bundesliga 2
hertha
1:2
union berlin
Bundesliga 2
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Union Berlin – Eintracht Frankfurt

A másik fővárosi csapat hazai pályán fogadta az Eintracht Frankfurt csapatát és bár ez a meccs is döntetlennel ért véget, mégis, mekkora különbség van a Hertha és az Union döntetlenje között!

Ez a meccs ugyanis 3-3 lett, fordulatos és izgalmas volt.

Igazán szerencsés (vagy balszerencsés) góllal szerzett vezetést a hazai csapat, egy veszélytelennek tűnő lapos beadás csúszott ki Trapp kezéből, amire Andrich eszmélt és spiccel hálóba pöckölte a labdát. Nem sokkal később Awoniyi lábát húzta ki Hinteregger a tizenhatoson belül, jöhetett egy tizenegyes és természetesen ismét Max Kruse állt a labda mögé. Ezúttal nem hibázott (az előző héten a tizenegyest kihagyta, de a kipattanót belőtte), 2-0 állt az eredményjelzőn. És hogy a mérkőzés hányadik percében jártunk? A hatodikban…

Erőteljes kezdés után visszaesés következett, mert még az első félidőben kiegyenlített az Eintracht Frankfurt. Mindkét találat André Silva nevéhez fűződött, az egyiket lábbal, a másikat fejjel szerezte a kiváló portugál csatár.

Nem unatkozhattunk a második félidőben sem, mert Bas Dost révén újabb gólt szereztek a meccs hajrájában a vendégek. Ez a 79. perc eseménye volt, Dost parádés labdát kapott Kamadától.

De nem lett övék a három pont, erről pedig három perccel később ismét Kruse gondoskodott, aki megmutatta, hogy nem csak büntetőből tud ő gólt szerezni, irtózatos nagy gólt rúgott bal külsővel.

Szép gólokat, szép akciókat láthattak azok, akik emellett a meccs mellett döntöttek, a végeredmény pedig igazságosnak mondható, azt hiszem.

Összefoglalás

Kezdem az Union Berlin csapatával a kis összefoglalómat. Nagyon tetszik a játékuk, egyben vannak és egy-két kivételtől eltekintve nincsenek olyan hú, de parádés játékosok a keretben. Akire azt mondanám, hogy parádés, az egyértelműen Max Kruse, és nem a Frankfurt elleni gólja miatt. A Fenerbahcétól érkező, a válogatottban is megfordult 32 éves támadó idei 9 bajnoki meccsén 6 gólt szerzett, az utolsó négy meccsén egyaránt betalált. Benne lehet bízni ezúttal is.

Ingvartsent is említhetném a középpályáról és talán Awoniyi is elkapja a fonalat, az esélyt megkapta a Liverpool kötelékeibe tartozó nigériai.

A Hertha meg… Számomra felfoghatatlan, hogy ilyen költések, ilyen játékosok mellett hogy lehetnek ennyire hátul?! Mintha Labbadia lendülete is elfogyott volna. Értem, oké, Jhon Córdoba megsérült, de vele sem ment annyira a játék. Akit náluk mindenképp ki kell emelni, az Matheus Cunha, aki már a tavalyi szezonban vezéregyéniség volt, ez idénre sem változott.

Tavalyi két bajnokit tekintve elmondható, hogy mindkét alkalommal a hazai csapat nyert, méghozzá úgy, hogy nullán tartotta az ellenfelet. A Hertha 4-0-ra, az Union 1-0-ra nyert akkor.

Most viszont sokkal jobb formában az Union, és idegenben is jól szerepelnek, még veretlenek. A Hertha meg nyeretlen az Olimpiai stadionban, 1 döntetlen mellett háromszor is vereséggel távoztak.

Ha csak pusztán a statisztikát és a formát nézzük, akkor egyértelmű az Union sikere. De vajon tényleg ennyire egyszerű lenne?

Még a sérült játékosokra kukkantsunk rá!

A hazaiak legfontosabb (és egyetlen) sérültjét már megemlítettem, a Kölntől igazolt kolumbiai, Jhon Córdoba továbbra sem épült fel, a vendégeknél is van egy sérült támadó, az előző szezont Hamburgban töltő finn, Joel Pohjanpalo, mellette pedig Anthony Ujah és Christian Gentner nem játszhat.

Jajj, de nehéz. A szívem diktálja a tempót általában az életemben, de a sportfogadásba nem engedem beleszólni. Kivételek azért vannak. Az X2 egy biztonságosabb választás, de azt nem tartom valószínűnek, hogy a Hertha behúzhatja ezt a meccset.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső