Hertha BSC – Wolfsburg: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 20.
Hertha BSC
Teljesítmény:
V N N D D
  • Olympiastadion
  • Augusztus 21. 15:30
Nézd élőben itt:
QuickWin
Wolfsburg
Teljesítmény:
N V V V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Elstartolt a Bundesliga, a múlt héten rendezték az első fordulókat, mi pedig két meccset néztünk ki magunknak akkor. A Gladbach – Bayern München meccset gyönyörűen telibe is kaptuk, ám a vasárnapi Köln – Hertha BSC nem úgy sikerült, ahogy mi szerettük volna. Dárdai Pál, a fővárosiak mestere úgy fogalmazott, villámcsapásként érte őket a vereség. Akkor már ketten vagyunk…

Most pedig egy sokkal nehezebb ellenfél vár rájuk, a Wolfsburg együttese. Annyi könnyítés van, hogy most hazai pályán kell megmérkőzni, ám a Wolfsburg rendre idegenben is remekül szerepel, az első fordulóban pedig győzni tudott. Igaz, a VfL Bochum együttese ellen csak egy góllal bizonyultak jobbnak.

Nem tudni egyelőre, hogy a berliniek ebben az évben is a kiesés ellen küzdenek-e vagy sem, ahogy azt sem, hogy a Wolfsburg új edzővel mire lehet képes majd? Megint reális elvárás az első négybe kerülni?

Sok kérdés lesz még, amikre csak hónapok múlva kapunk választ, így… Majd átkelünk a hídon, ha előttünk lesz. Kezdjük a Hertha BSC – Wolfsburg mérkőzés előzetesét!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Köln – Hertha BSC: 3-1

G.: Modeste, Kainz (2) ill. Jovetic

Ha nem is könnyű győzelemre számítottunk, de arra mindenképp, hogy így vagy úgy a fővárosiak elhozzák a három pontot a kecskéktől. És a mérkőzés is úgy kezdődött, hogy ez bizony így lesz. Majd jött az a bizonyos villámcsapás.

Dárdai Pálnak pénzből nem jutott megint sok, ennek ellenére jól erősített, az újak közül pedig többen a kezdőbe is kerültek:

Schwolow – Pekarik, Stark, Dárdai, Plattenhardt – Tousart, Boateng, Ascacibar – Serdar, Cunha, Jovetic

Nehéz lett volna ennél erősebb kezdőt pályára küldeni, talán Dodi Lukebakiot és Krzysztof Piateket hiányolhatták a drukkerek, előbbi a kispadon ült, utóbbi pedig még nem jött teljesen rendbe, hamarosan viszont már bevethető lesz.

Jó hír, hogy Dárdai Márton tovább tudta növelni elsőosztályú meccsei számát, végig pályán volt.

És még egy vallomással tartozom: Nem IX., hanem VIII. Hennes pusztult el korábban, a klub korábbi kabalaállata 14 évet élt. És IX. Hennes ezúttal ott volt a stadionban. És szerencsét is hozott!

Pedig eleinte nem úgy tűnt, hogy a kecske szerencsét hoz majd. Az ötödik percben szabadrúgáshoz jutott a Hertha, a beívelést Matheus Cunha fejelte kapura, amit még Timo Horn kiütött, ám Stevan Jovetic jött, és bepofozta a kapusról kijövő labdát.

A vendégek uralták az első félidőt, ám a második gólt nem tudták begyötörni, és a félidő végén váratlanul a Köln egyenlített. Jan Thielmann beadását Anthony Modeste bólintotta be.

A második félidőben a fővárosiak beragadtak: Az 52. és az 55. percben is gólt kaptak. Mindkét alkalommal Florian Kainz, a középső középpályás volt eredményes, mindkettő találatnál el lehet marasztalni Schwolow kapust, de az elsőnél biztosan…

A gyors gólok után próbált zárkózni a Hertha, Santiago Ascacibar révén egy lesgólig el is jutott, a vége viszont 3-1 maradt.

Előző 5 meccs eredménye
2021.02.27.Bundesliga
wolfsburg
2:0
hertha
Bundesliga
2020.11.01.Bundesliga
hertha
1:1
wolfsburg
Bundesliga
2020.01.25.Bundesliga
wolfsburg
1:2
hertha
Bundesliga
2019.08.25.Bundesliga
hertha
0:3
wolfsburg
Bundesliga
2019.02.02.Bundesliga
hertha
0:1
wolfsburg
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Wolfsburg – VfL Bochum: 1-0

G.: Weghorst

Mielőtt a mérkőzésbe belecsapnánk elmesélek nektek egy sztorit Mark van Bommelről. A holland mester a nyáron vette át a klub irányítását, és rögtön egy olyan bakival kezdett, amire a szurkolók hosszú időn keresztül emlékezni fognak. A kupában az alacsonyabb ligás Münster ellen léptek pályára, és végül, ha nehezen is, de nyerték a találkozót. Az érdekes rész viszont most jön. A kiscsapat megóvta a találkozót, merthogy van Bommel összesen hatot cserélt, ami klubszinten tilos, maximum öt játékosát küldheti a kispadról pályára egy edző. A szövetség igazat adott a Münsternek, így ők jutottak tovább 2-0-s eredménnyel, a Wolfsburgot kizárták.

Nem túl jó kezdés, de egy bajnoki győzelemmel indított van Bommel, ezzel a kezdővel álltak ki:

Casteels – Mbabu, Lacroix, Brooks, Roussillon – Schlager, Arnold – Baku, Philipp, Steffen – Weghorst

A tavalyi bajnokság negyedik helyezettje csapott össze a Bundesliga újoncával, várható volt, hogy a farkasok nyerik a találkozót. Így is lett, ám a gólaránnyal a szurkolók annyira nem lehetnek elégedettek.

Nagyon korán vezetést szerezhettek volna a hazaiak, ám Wout Weghorst az ötödik percben kihagyott egy tizenegyest, amit azért kaptak, mert Robert Tesche vétlenül ugyan, de a gólvonalon állva kezezett.

Ám Weghorst nem az a fajta, aki ettől összezuhan. A 22. percben hat (!) Bochum játékos között tartotta meg a labdát, fordult kapura, majd lőtte ki a bal alsót, 1-0.

A holland csatár és Manuel Riemann egyébként az egész találkozón különcsatát vívtak, amit egy kivételével mindig a kapus nyert. Az az egy viszont végzetesnek bizonyult, mivel a Bochum nem is igazán tudta próbára tenni a másik oldalon védő Koen Casteels kapust.

Riemann nyolc bravúrja viszont megsüvegelendő, tavaly is érkezett a másodosztályból két jó kapus (Kobel és Ortega), úgy tűnik idén is lesz valaki, aki teljesítményével kiemelkedik majd…

Összefoglalás

A Herthánál továbbra sem számíthatnak Rune Jarstein és Krzysztof Piatek játékára, ám mindkettejük esetén közel a visszatérés.

Dárdai Pali elmondta, hogy Matheus Cunha játéka sem biztos, várhatóan a brazil támadó a kispadon kezd. Kérdés, hogy akkor így Jovetic mellett ki fog játszani… Lukebakio vagy Davie Selke? Esetleg mindkettő?

A Köln ellen négy védővel álltak fel, ám a tavalyi szezonban inkább a háromvédős rendszert preferálták, könnyen lehet, hogy visszaállnak.

A Wolfsburgnál sok a sérült: Paulo Otávio, William, Bartosz Bialek, Aster Vranckx és Felix Nmecha, akit a nyáron szereztek meg.

Legutóbbi öt meccsükből a Hertha csak egyet tudott megnyerni, az olimpiai stadionban pedig 2017-ben nyert utoljára. Volt jó pár döntetlen is, utolsó tíz meccsükből négy is ezzel az eredménnyel ért véget.

Ez szerintünk most is jó ötlet lehet. Hazai pályán egy fokkal jobban szerepelnek a berliniek, a Wolfsburg játékán pedig van még mit csiszolni, ez látszott a Bochum ellen is.

A felkészülést a Hertha veretlenül hozta le, többek között a Liverpoolt is megverték 4-3-ra, ezzel szemben a Wolfsburg hat barátságos mérkőzéséből csak egyet nyert meg az Erzgebirge Aue ellen.

Nem számítunk gólesőre, inkább egy 0-0, 1-1-es eredményt tartunk reálisnak. Véleményünk szerint ez a találkozó is döntetlennel ér véget. Viszont óvatosan, tipperősség szempontjából ez inkább a veszélyesebb kategóriába tartozik.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső