Hibernians – MOL Fehérvár FC: Fogadási Tippek és Európa Liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 szeptember 16.
Hibernians
Teljesítmény:
N N N N V
  • Centenary Stadium
  • Szeptember 17. 19:00
Nézd élőben itt:
Joker8
MOL Fehérvár FC
Teljesítmény:
N N N D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Amikor megláttam az Európa Liga sorsolását, egyből egy kellemetlen emlék ugrott be. 2006, Málta, Bozsik Péter, vereség. Emlékeztek? A magyar válogatott kilencedik Málta elleni fellépésén bizony kikapott, pedig olyan játékosokkal álltunk ki a szigetlakók ellen, mint Huszti Szabolcs, Dárdai Pál, Király Gábor, Juhász Roland, Leandro vagy Gera Zoltán.

Hatalmas blama volt ez, ha pedig máltai csapat ellen sodor össze egy magyart a sors, hát azonnal kiráz a hideg. De egy ilyen rossz emlék nem tarthat örökké, a Vidinek illik továbbjutnia ebből a körből.

Sima lesz, vagy szenvedős? Egyáltalán meglesz? A csütörtöki Hibernians – MOL Fehérvár FC meccset 19:00-tól rendezik.

Mi történt a hétvégén és az előző körben?

Persze, az is fontos, hogy hogyan jutott idáig a két gárda, de érdemes megvizsgálni, hogy a hétvégén, a bajnokságban milyen eredménnyel zártak.

Hibernians

Kezdjük a hazai csapattal, mert rövid leszek: Semmi nem történt a hétvégén, a máltai bajnokság ugynias még nem startolt el. Majd ezen a hétvégén, a Vidi elleni meccset követően fogják lejátszani első bajnokijukat a Sliema ellen.

Ez akár jó is lehet a magyar csapatnak, a máltaiak egyáltalán nem lesznek játékban.

Az előző körben a liechtensteini Vaduzzal játszottak, méghozzá idegenben. Ki-ki meccsnek indult, de végül még úgy is simának mondható a végeredmény, hogy a Hibernians fél órát emberhátrányban játszott.

Mire jött Kristensen kiállítása már 2-0-ra vezettek a máltaiak, köszönhetően Degabriele duplájának. A svájci Szuperligába jutó csapat sokkal aktívabb volt a meccsen, de a Hibernians jobban osztotta be az erejét, néhol ötletesen játszva mondhatni megérdemelten jutottak tovább. A második máltai gól előtti akció pedig kifejezetten ötletes volt.

A csapat egyébként a tavalyi máltai bajnoki idényt csak a harmadik helyen zárta, igaz, a teljes menetrendet nem tudták lejátszani, természetesen itt is a járvány volt a ludas.

Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

MOL Fehérvár FC

Esélyek ide, esélyek oda, az azért nagy érvágás, hogy Márton Gábor vezetőedző nem tarthat a csapattal Máltára. Legalábbis 99% esélyt adott arra a frissen kinevezett vezetőedző, mivel a koronavírus tesztje elsőként „kétes” eredményt adott. Hiába tesztelték azóta kétszer (mindkettő negatív lett), az UEFA szigorú szabályai miatt nem lehet ott a csapatával, feladatait Szalai Tamás fogja ellátni.

Márton mellett viszont az egyik meg nem nevezett játékos bizonyítottan pozitív tesztet adott, az majd a pályán dől el, hogy ki lehetett az.

A hétvégén a Vidi jó eredménnyel zárt, úgy tűnik, hogy a kezdeti nehézségeket követően kezd magára találni a csapat. Az eddigi listavezetővel, a Puskás Akadémiával játszottak és bár az első félidő elején inkább a felcsútiak támadgattak, a játékrész közepétől kezdve átvették az irányítást a hazaiak.

Ennek egy gyönyörű akciót követően az eredménye is meglett, Funshonak, Negonak és Nikolicsnak köszönhetően jött a vezetés, utóbbi volt a gólszerző.

A második félidőre beállt Knezevics, és ő volt az, aki az 57. percben egyenlített. A gólban vastagon benne volt Kovácsik, aki a jól helyezett szabadrúgást nem tudta kiütni. Beleért ugyan, de a kezéről a kapuba vágódott a labda. Pedig nem volt erős, illett volna védeni.

Ezután a Puskás feléledt, sorra jöttek a helyzetek, hol fejjel, hol lábbal, de Kovácsik mindegyik esetben a helyén volt.

A mérkőzés a hajrában dőlt el, a következő gólt a 84. percben rúgták a hazaiak: Nego centerezésére Hodzic érkezett, a lövését még védte Tóth Balázs, de a kipattanóra érkezett Petrjak

A legvégén még a Mezőkövesdről igazolt Budu Zivzivadze is betalált (ez volt az első gólja új csapatában), szóval papíron egy sima meccs volt ez.

Összefoglalás

Kezdi egyre jobban összeszedni magát a Vidi, a kérdés csak az, hogy Márton Gábor hiánya mennyi nyomot hagy a csapaton. Illetve, hogy ki az a személy, aki a koronavírus miatt nem játszhat majd.

Szinte mindegy, hogy ki ő, a Vidinek a legjobb játékosa nélkül is helyt kell állnia.

Nem hiába tartják a Vidit a favoritnak, a játékerőt illetően is erősebbek, valamint megvan az az előnyük, hogy ők már meccsben vannak. És lassan kijelenthetjük, hogy formában is, legutóbbi két bajnoki meccsükön 7 gólt rúgtak és kettőt kaptak.

Ami viszont már a Budafok és a Puskás elleni meccsen is feltűnt, hogy az adott ellenfél könnyedén átjut a Fehérvár középpályáján. A Puskás Akadémia az egyenlítő gólt követően többször is helyzetbe került, ez pedig nem csak a védelem, de a középpálya sara ugyanúgy.

A másik a kapuskérdés: Megvásárolták a szerb válogatott Rockovot, aki eddig egyetlen meccsen lépett pályára, Kovácsik élvezi a vezetőedző bizalmát. Amivel egyébként nincs is probléma, de idén most már elég sok elkerülhető gólt kapott, olyan, mintha a versengés ólomsúlyként nehezedne a válogatott kapusra. Ezzel is kellene kezdeni valamit. Vagy játsszon Rockov, vagy szedjék össze a magyar fiú gondolatait.

Magyar csapat tétmeccset legutóbb a 2014/2015-ös Európa Liga idényben játszott máltai ellenfél ellen, akkor a Sliega Wanderers hazai pályán megtréfálta a Fradit, csak 1-1-es végeredménnyel zártak és a hazaiak közelebb álltak a győzelemhez (kihagyott büntető, kapufa).

A Vidi még nem játszott a Hibernians ellen, így nem tudunk múltidézést tartani.

Helyette inkább tippelek: Magyar srácként amúgy is kötelességem a magyar csapatok mellett kiállni, de mint sportfogadással foglalkozó srác az eszemre kell hallgatnom. Most a kettő ugyanarra húz, azaz arra számítok, hogy a Videoton legyűri máltai ellenfelét és megy a következő körbe.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső