Hoffenheim – Arminia Bielefeld: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 13.
Hoffenheim
Teljesítmény:
V V V N V
  • PreZero Arena
  • Január 16. 15:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Arminia Bielefeld
Teljesítmény:
N V N V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Következzék három német meccs gyors egymásutánban, aztán még vár ránk egy Premier League és egy Ligue 1-es találkozó is, szóval nincs vesztegetni való időnk. A Hoffenheim – Arminia Bielefeld találkozóval kezdünk, ami… Nevezhető kiesési rangadónak? Igen, azt hiszem a helyes válasz az, hogy igen, ugyanis a kiesőhelyek előtt közvetlenül elhelyezkedő két csapat nem kényezteti mostanában a szurkolóit. Bár, a Bielefeld meglepetésre szűken megverte a Hertha BSC csapatát, így legalább a kiesőhelyről elmozdultak, megelőzték a Kölnt. A Hoffenheim mélyrepülése viszont abszolút érthetetlen és óriási csalódás, főleg, hogy az Európa Ligában hogy játszottak és mennyire eredményesek voltak.

És ne feledjük, hogy a Hoffenheim csapata mondhatja azt el magáról hosszú idő óta először, hogy vereséget szenvedett a Schalke 04-től. Több mint harminc Bundesliga meccs ment le úgy, hogy a gelsenkircheniek három pont nélkül távoztak a pályáról, és igen, ez az állapot sem tarthat örökké, de 4-0-ra kikapni?! Azért az durva, nem?

Mindegy, vágjunk bele és hozzuk ki a meccsből a legtöbbet!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Schalke 04 – Hoffenheim

Christian Gross bemutatkozása a Schalke élén nem sült el jól, első mérkőzésén megint vereséget szenvedett a sereghajtó. A Hoffenheim ellen viszont 30 meccsnyi keserűség szabadulhatott fel, fölényesen, nagyon simán, 4-0-ra múlták felül Szalai Ádám korábbi csapatát.

A mérkőzés hőse a 19 esztendős, Los Angelesben született ifjonc, Matthew Hoppe volt, aki nem sok vizet zavart a Bundesligában ez idáig, most azonban három góljával főszerepet vállalt az idei első Schalke sikerben.

Pedig ez a meccs is úgy indult, ahogy a gelsenkircheniek meccsei szoktak mostanában: Az ellenfél helyzeteivel. Itt most Kramaric közeli próbálkozásába vetődött bele Fahrmann, majd a második próbálkozást, Diadie Samassekou csavarását is hárította.

Aktív félidőt láthattunk, egyik csapat sem finomkodott, de a nagy helyzetek várattak magukra. Egészen a 42. percig, amikor Hoppe megszerezte első BuLi gólját. És azt hiszem, erre joggal lehet majd büszke később, fantasztikusan pimasz mozdulattal emelte át Baumannt.

Hoppe második és harmadik gólja sem volt csúnya, előbb az 57. percben Baumannt kicselezve gurított az üres kapuba, majd ismét meghúzta a váratlant, a 63. percben bokából lőtte meg a harmadik találatát.

A kegyelemdöfést Amine Harit adta meg, a hajrában ő alakította ki a 4-0-s végeredményt. Nem ilyen meccset vártam, bár azt sejtettem, hogy Gross irányítása alatt előbb-utóbb megszűnik ez a nyeretlenségi sorozat. A Hoffenheim viszont egyre mélyebbre süllyed…

Előző meccs eredménye
2009.05.13.Bundesliga
arminia bielefeld
0:2
hoffenheim
Bundesliga
2008.11.29.Bundesliga
hoffenheim
3:0
arminia bielefeld
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Arminia Bielefeld – Hertha BSC

Kiesőhelyről várta az újonc a Hertha elleni ütközetet, viszont a mérkőzés vége után kiderült, megelőzték a Kölnt és egy ici-picit biztonságosabb helyre kerültek. Na, nem nagyon, még mindig közel vannak a tűzhöz, de legalább a piros vonal fölött. Bruno Labbadia együttese ugyanis vereséget szenvedett a Bielefeldtől, a Hertha sincs jó passzban. Sokszor elmélkedtem már rajta itt is, hogy vajon miért nem áll össze a nagy egész a berlinieknél, de nem találtam rá választ. És nem is fogok egyébként, meg hát, ez nem is az én feladatom volna. Nézzük a meccs összefoglalóját, ami a Bielefeld jó szokásához híven nem hozott sok gólt.

Amikor régen, tinédzserként követtem egy-egy meccset, és az a meccs bűnrossz volt, akkor a félidőben a szakértők mindig azt mondták, hogy „hatalmas taktikai csata folyik a pályán”. Most ellövöm ezt én is tizenpár évvel később: A Bielefeld – Hertha első félideje hatalmas taktikai csatát hozott. Magyarul nagyon rossz volt. Egyedül egy Mittelstadt lövést tudtak felmutatni a berliniek, amit Ortega könnyűszerrel megkaparintott, viszont a Bielefeld még ennyit sem mutatott.

A folytatásban már jobban felpörgött a meccs, ez pedig a hazaiaknak volt köszönhető. Sergio Cordova kapott egy nagy esélyt, miután Alderete lyukat rúgott saját tizenhatosán belül. Így került a labda Cordova elé, aki viszont annyira kisodródott, hogy csak az oldalhálót találta el.

Ritsu Doan lövésénél már Schwolownak is játékba kellett avatkozni, de Yabo lövésénél már nem tudott segíteni. Lehet vitatkozni azon, hogy Yabo gólja szabályos volt-e, vagy sem (kicsit kilökte a felugró Pekarikot), de a bíró szerint nem történt semmi szabálytalan, így a gólt megadták.

Doan később még lőtt egy kapufát, az akció maga, a cselek és a lövés is gólt érdemelt volna, majd a japán szabadrúgásból is veszélyeztetett, az nem sikerült olyan jól.

Ez is elegendő volt a Bielefeldnek a győzelemhez…

Összefoglalás

Szögezzük le, nem gondolnám, hogy a Bielefeld most világhódító útra indul, csak mert a Herthát legyőzték. A második félidő valóban jól nézett ki, több góllal is nyerhettek volna, de ahhoz olyan ellenfél is kellett, aki hagyta őket kibontakozni.

A Hoffenheim viszont továbbra is talány, nem értem ennek a gyenge szereplésnek az okát. Igen, láttunk már ilyet, hogy ne kelljen távolra menni, az Espanyol Spanyolországban hasonló utat járt be, annak a vége kiesés lett.

Összesen két meccsről találtam infót, mármint két közös meccsről, mindkettőt a Hoffenheim nyerte, a Bielefeld még gólt sem tudott rúgni.

Egyébként is gondban vannak a gólszerzéssel, eddigi 15 meccsükön 10 gólt rúgtak, náluk kevesebbet senki nem szerzett.

A Hoffenheim viszont hazai pályán lövi (és kapja) a gólokat becsülettel az O/U mutatójukkal az élbolyban vannak. Más kérdés, hogy erre annyira nem lehetnek büszkék.

Véleményem szerint – a Hoffenheim és a Bielefeld formája, mutatott játéka is ezt indokolja – nem esik sok gól a találkozón, a fogadóirodák viszont úgy gondolják, hogy bizony itt gólok várhatók. Nem értek egyet velük, így a tippem egy under 2,5.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső