Hoffenheim – Borussia Mönchengladbach: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 20.
Hoffenheim
Teljesítmény:
D D V V V
  • PreZero Arena
  • április 21. 20:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Mönchengladbach
Teljesítmény:
N D N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A mai ötöst egy német mérkőzéssel zárjuk. A Hoffenheim – Borussia Mönchengladbach találkozó hatalmas értéket rejt magában. Egy sor hiányzó a hazaiaknál, egy formába lendül vendégcsapat. Ínycsiklandó tipp is lehet ebből…

Hét meccsen keresztül bukott Marco Rose csapata, aztán a Schalke elleni diadal után ismét megindultak felfelé. Zsinórban három győzelem, köztük egy kiütés: Az Eintracht Frankfurt négy kapott góllal és lógó orral utazott haza Frankfurtba.

A Hoffenheim is húzott egy meglepőt, végleg elvágták az RB Leipziget a bajnoki címtől. Így is vékony jégen táncoltak Gulácsiék, így sem volt sok esélyük, de a péntek esti gólnélküli döntetlen után még az a pici is elveszett…

Anélkül, hogy – most – részletesen belemennék: Többek között azért is választottam ezt a találkozót, mert hatalmas értéket látok benne. A Hoffenheim sérültjeiből szabályosan össze tudnék állítani egy olyan kezdőcsapatot, amely a magyar NB1-ben simán bent maradna. Ezt pedig nem hagyhatjuk figyelmen kívül.

Kezdjünk!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

RB Leipzig – Hoffenheim

Zsinórban másodszor játszott gólnélküli mérkőzést a Hoffenheim, a Bayer Leverkusen elleni hazai találkozó után most a bajnoki címre hajtó Lipcse nem tudta legyőzni Kramaricékat. És ez úgy figyelemre méltó, hogy hatalmas sérüléshullám sújtja a csapatot. Az egész mérkőzésen amúgy 20 kapura lövést jegyezhettünk fel, viszont ebből csak kettő találta el a kaput, ami nem egy jó arány… A támadások jelentős részét a Lipcse hajtotta végre, de azok, akik nemrég négyet vágtak a Werdernek ezúttal gólképtelenek voltak.

Az egész első félidő legveszélyesebb lövését Marcel Sabitzer követte el, de ez is olyan gyenge volt, hogy több méterrel ment mellé a labda. És mégis ki kell emelni. El tudjátok képzelni, akkor milyen volt a meccs.

A szünet után már egy nagyobb helyzetig jutottak a hazaiak, Tyler Adams azonban kábé öt méterről fejelt mellé. Ajtó-ablak lehetőség volt.

Marcel Sabitzer a második félidőben is próbálkozott egy átlövéssel, ez már sokkal jobban sikerült, centikkel a bal kapufa mellett szállt el a labda.

És az előző meccsen duplázó Alexander Sorloth is helyzetbe került, de Ryan Sessegnon bravúros mentése miatt nem született ebből az akcióból sem gól.

A dráma a meccs legvégén jött. A hatperces hosszabbításban jártunk, amikor szöglethez jutottak a hazaiak. A beívelt labdára Yussuf Poulsen emelkedett és a hálóba fejelt. Volt nagy öröm, meg felszabadultság, meg idáig hallatszott a kövek zuhanása a szívekről… De korai volt az az öröm. Poulsen – miután kapura fejelt – még kézzel beleért a labdába, döntően befolyásolva a labda pályáját. Észszerű döntés volt, hogy nem adta meg a játékvezető.

Így maradt a 0-0, amivel a Lipcse végleg lemondhat a bajnoki álmokról, hiszen a Bayern München egy nehéz meccsen verte a Wolfsburg csapatát.

Előző 5 meccs eredménye
2020.12.19.Bundesliga
gladbach
1:2
hoffenheim
Bundesliga
2020.02.22.Bundesliga
gladbach
1:1
hoffenheim
Bundesliga
2019.09.28.Bundesliga
hoffenheim
0:3
gladbach
Bundesliga
2019.05.04.Bundesliga
gladbach
2:2
hoffenheim
Bundesliga
2018.12.15.Bundesliga
hoffenheim
0:0
gladbach
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Borussia Mönchengladbach – Eintracht Frankfurt

Ritka, amikor a Frankfurt nem rúg gólt egy bajnokin. Most erre láthattunk példát, Alassane Pleáék lefocizták szabályosan az ellenfelet, és jól ki is tömték őket. Erre igazán nem számított senki.

A frankfurtiak vesztét a pontrúgások okozták, három gól is így született. Az elsőnél Matthias Ginter szakadt el az emberétől egy szöglet során, Jonas Hofmann pont a fejére ívelt, a védő meg szép mozdulattal továbbította a labdát a kapuba.

Ezt követően Luka Jovic és Stefan Ilsanker is egyenlíthetett volna, a szerb próbálkozása mellé ment, míg az osztrák fejesét Sippel szögletre tolta.

Egy óra telt el a meccsből, amikor jött a második, és ez bizony egy szép potya volt. Ismét egy szöglet, amit a védők kifejeltek, de a labda visszakerült Jonas Hofmannhoz, aki a élesen belőtte középre a labdát. Annyira jól, hogy az végül a kapuban kötött ki, de egy Trapp szintű kapusnak ezt illett volna védeni.

Hét perc múlva már három volt közte, Ramy Bensebaini fejelt. Na, miután? Így van, egy szöglet után.

Végül még a hosszabbításra is maradt egy találat: Hannes Wolf remek labdát kapott Patrick Herrmanntól, két védő között átvette, majd a hosszú sarokba vágta a bogyót.

Még egyszer: Erre senki nem számított.

Összefoglalás

Szóval van nekünk egy Hoffenheim A meg egy Hoffenheim B csapatunk. Az első egészséges, a második a sérülteket jelzi. A Hoffenheim B – elnézve a hiányzó játékosokat – simán, vígan ellenne a magyar első osztályban, olyan játékosok nem lesznek, mint Bicakcic, Geiger, Hübner, Belfodil, Kramaric, Akpoguma, Nordtveit vagy Adamyan. És nem soroltam fel mindenkit…

Egy részük talán elég fitt lesz a játékhoz, Andrej Kramaricra például nagy szükség volna, Bebouval jó párost alkotnak.

A Gladbach visszatért a helyes útra, de ott sem fenékig tejfel az élet. Yann Sommer kétmeccses eltiltást kapott, ez lesz a második, Jonas Hofmann karanténban, Lars Stindl megsérült, Christoph Kramer eltiltott, de legalább Stefan Lainer, Denis Zakaria, Ramy Bensebaini és Valentino Lazaro ismét bevethető.

Szükség is lesz rájuk, Kramer, Hofmann és Stindl is alapember.

A gólszerzés mostanság nem megy a hazaiaknak, öt meccs óta nyeretlenek, viszont az ellenfél most igazán formába került.

Lesz miért törleszteni, ősszel 2-1-re kikaptak hazai pályán.

Véleményem szerint újabb nyeretlen meccsel gazdagodik a Hoffenheim, bízom benne, hogy Ginterék simán túllépnek majd rajtuk. Persze, ugyanezt gondoltam a Lipcse elleni meccsen, és a csapat megtréfált… De kétszer nem léphetek ugyanabba a lyukba, nem?

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső