Hoffenheim – Borussia Mönchengladbach: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 16.
Hoffenheim
Teljesítmény:
D N N N N
  • PreZero Arena
  • December 18. 15:30
Nézd élőben itt:
QuickWin
Mönchengladbach
Teljesítmény:
V V V V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mára is készültünk pár tippel a számotokra, a hétvégi kínálatból merítettünk, lesz itt német, angol és spanyol mérkőzés is. A Hoffenheim – Borussia Mönchengladbach lesz az első, amit közelebbről megvizsgálunk. Jelentem, a cikk írásának pillanatában Adi Hütter még a Borussia Mönchengladbach vezetőedzője, azonban nem biztos, hogy ez estére is így marad. Zsinórban negyedik vereségét szenvedte el a Gladbach, ironikus, hogy pont az az Eintracht Frankfurt veheti el a mester állását, amelynél tavaly dolgozott, és amelynek hét és félmillió eurót fizetett a csapat, hogy Hütter náluk dolgozzon.

Valami megváltozott a csapatnál, valami nem stimmel, és az ok egyelőre tisztázatlan. Mivel a klub kerete jelentősen nem változott, nem gyengült. Igaz, nem is erősödött…

Ha ezt még megússza Hütter, akkor a szombatot nem fogja. Az ellenfél ugyanis a Hoffenheim lesz, amely rendkívül kiegyensúlyozott, és remek focit játszik, a hétközi fordulóban kétgólos hátrányból álltak fel a Bayer Leverkusen ellen. Előtte verték a Freiburgot, a Frankfurtot és a Lipcsét, meg hatot lőttek a Fürthnek idegenben.

Szóval az esélyek nem túl kecsegtetők vendégoldalról. Főleg, ha azt is hozzátesszük, hogy tavaly mindkét bajnoki mérkőzést Bebou-ék nyerték.

Ilyen információk mellett kissé meglepő, hogy a bukik egyértelműen nem tették le a voksukat a hazaiak mellett, az oddsokból az látszik, hogy nem egészen bíznak a Hoffenheim sikerében.

Meglátjuk, nekünk már van elképzelésünk, hogy is fog alakulni a találkozó. És most el is meséljük nektek.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Bayer Leverkusen – Hoffenheim: 2-2

G.: Schick (2) ill. Stiller, Dabbur

Ismét sikerült egy kétgólos előnyt eltékozolnia Gerardo Seoane együttesének, de legalább most nem kaptak ki, mint a Frankfurt ellen. Mindenesetre ezzel az egy ponttal sincsenek előrébb, viszont a Hoffenheim büszke lehet, egy erős csapat stadionjából raboltak pontot. Ahogy említettem fentebb, Kramaricék nagyon elkapták a fonalat, ez pedig nem túl jó jel a Gladbach számára…

A kezdők:

Bayer Leverkusen:

Hradecky – Kossounou, Tah, Tapsoba, Hincapié – Palacios, Demirbay – Bellarabi, Wirtz, Diaby – Schick

Hoffenheim:

Baumann – Richards, Grillitsch, Vogt – Akpoguma, Samassekou, Rudy, Raum – Bebou, Baumgartner, Kramaric

A gyógyszergyáriak mindenképp szerették volna elfeledtetni a szurkolókkal (és magukkal szintén) az Eintracht Frankfurt elleni összeomlást, és a Hoffenheim elleni meccs első félidejében nagyon úgy tűnt, hogy ez sikerülni is fog nekik. Első helyzetüket nem tudták gólra váltani, pedig hatalmas lehetőség volt. A 25. percben távolról végezhetett el szabadrúgást Florian Wirtz, amelyre a hazai játékosok berobbantak a tizenhatoson belülre. Jonathan Tah fejese elakadt egy védőben, de pont a balbekk, Pedro Hincapié elé került. Az idén szerződtetett játékos kapáslövése végül a baloldali kapufáról jött ki, aztán a védők felszabadítottak.

De nyolc perccel az első játékrész vége előtt Patrick Schick már nem hibázott. A Leverkusen ismét ki tudta használni villámgyors szélsőjét, egy kontratámadás során Moussa Diabyt futtatták meg, akinek pontos beadását a cseh támadó kapásból helyezte Baumann kapujába. Szegény portás… Nagyon kevésen múlt, hogy végül hárítson…

A második félidőre Sebastian Hoeness nem lehetett elégedett, mert kettőt is cserélt, jött Kaderabek és Stiller a pályára, Akpogumát és Rudyt váltották.

A cserék nem hozták meg a várt hatást, mert a Bayer Leverkusen egy óra elteltével újfent betalált. A gólszerző ezúttal is Patrick Schick volt, aki gyönyörű, távoli fejest helyezett el a hoffenheimi kapu jobb felső sarkában. A távolság lehetett vagy 13-14 méter, hatalmas erő volt a labdában, a pontos beadás pedig Pedro Hincapié nevéhez fűződött.

Ám ismét megtörtént az, ami már a múltkori meccsen is: Összeesett a Leverkusen. A 80. percben jártunk, amikor Vogt labdáját a félidőben beállt Angelo Stiller éles szögből talált be Lukas Hradecky kapujába, ezáltal ismét nyitottá vált a találkozó. A gólban maximálisan benne volt a finn kapus, onnan egyszerűen nem lehet gólt kapni.

És még nem volt vége, a szintén csereként beállt Munas Dabbur volt az, aki három perccel később kiegyenlített, gyönyörűen, sarokkal továbbította Georginio Rutter beadását. Az egy pontot tehát a jó cserék hozták össze a vendégeknek…

Az újabb botlást rosszul viselték a hazaiak, különösen Moussa Diaby, aki a lefújás előtti percekben jó keményen odarúgott ellenfelének (a mozdulat egyáltalán nem a labdára irányult), ami miatt megkapta második sárga lapját, így kénytelen volt elhagyni a pályát.

A Hoffenheim előtt jár a kalapemelés, megint nagyon remek eredményt értek el.

Előző 5 meccs eredménye
2021.04.21.Bundesliga
hoffenheim
3:2
gladbach
Bundesliga
2020.12.19.Bundesliga
gladbach
1:2
hoffenheim
Bundesliga
2020.02.22.Bundesliga
gladbach
1:1
hoffenheim
Bundesliga
2019.09.28.Bundesliga
hoffenheim
0:3
gladbach
Bundesliga
2019.05.04.Bundesliga
gladbach
2:2
hoffenheim
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Borussia Mönchengladbach – Eintracht Frankfurt: 2-3

G.: Neuhaus, Bensebaini ill. Borre, Lindström, Kamada

A fogadóirodák sokkal esélyesebbnek gondolták a Borussia Mönchengladbach együttesét, de ebből is látszik, hogy pusztán az oddsokat figyelni, és az alapján fogadni butaság. A Frankfurt jobb formában van, és végül sikerült három ponttal gazdagodni, egy három és feles szorzót lehetett ezáltal megcsípni. Megjegyzem halkan, hogy a másik tippünk is jött, azt mondtuk, hogy két és fél gólnál több esik majd a meccsen.

A kezdők:

Borussia Mönchengladbach:

Sommer – Ginter, Zakaria, Bensebaini – Scally, Koné, Benes, Netz – Neuhaus, Plea – Embolo

Eintracht Frankfurt:

Trapp – Tuta, Hinteregger, N’Dicka – da Costa, Jakic, Sow, Kostic – Lindström, Kamada – Borre

Adi Hütter a Lipcse elleni meccshez képest négy helyen változtatott, visszakerült a csapatba többek között Florian Neuhaus is, és a válogatott játékos egyből köszönetet mondott ezért a mesternek. Az ötödik percben jártunk, amikor a baloldalon vezetett támadást a Gladbach. Luca Netz beadása végül Joe Scally fejét találta meg, a szélső nem kapura fejelt, hanem csapattársa elé, Neuhaus pedig nagy pontossággal lőtte ki a jobb alsót.

A mérkőzés ezt követően inkább a testi kontaktusokról, durvaságokról szólt, a játékvezetőnek gyors egymásutánban három sárgát is ki kellett osztania, hogy lehűtse a kedélyeket. Ezek közül az egyiket Rafael Borre kapta, aki aztán három perccel a figyelmeztetése után mással tűnt ki: Egy góllal.

Az Eintracht Frankfurt egyre keményebben támadta le a hazaiakat, ennek pedig a lefújás előtti percben meg is lett az eredménye. Denis Zakaria veszített labdát, Jesper Lindström a jobb szélről centerezett, a kolumbiai támadó pedig csak belsővel besegítette a játékszert, 1-1.

A második félidő szintén tartogatott izgalmakat. A Frankfurt talált kapuba először, alig kezdődött el a második félidő, amikor Obite N’Dicka elfutása után a második hullámban érkezőknek passzolt vissza, Jesper Lindström pedig gólpassza után maga is betalált, hatalmas nagy erővel bombázott a kapuba.

De a Gladbach innen még felállt, köszönhetően Danny da Costa szabálytalanságának. A középpályás a tizenhatosra betörő Koné lábát rúgta meg, amiért büntető járt, mindössze négy perccel Lindström találatát követően. Ramy Bensebaini higgadtan értékesítette a büntetőt, 2-2.

De az őrületnek még nem volt vége, egy perccel a tizenegyes után a Frankfurt megint gólt tudott szerezni, ez most Daichi Kamada nevéhez fűződött. A japán játékos és Rafael Borre ketten játszották ki a teljes védelmet. Könnyű volt, láthatóan a gól után nem sikerült rendezni a sorokat a hazaiaknál…

Az eset vége az lett, hogy Kamada beszaladt a tizenhatoson belülre, majd Sommer mellett a hálóba gurított, 2-3.

A mérkőzés hajrájára a vendégek megfogyatkoztak, Tuta döntött úgy, hogy a meglévő sárga lapja mellé gyűjt még egyet, a brazil védő Marcus Thuramot rántotta vissza.

Az emberhátrányt azonban kivédekezte a Frankfurt, és így a Gladbach elszenvedte negyedik vereségét…

Összefoglalás

Készülőben az ötödik fiaskó? Könnyen lehet. Valami borzalmas Adi Hütter csapatának védelme, négy mérkőzésen 17 gólt kaptak. Ezt még magyarázni sem kell, hogy miért gyenge…

A vendégek részéről összesen öten fognak hiányozni. Négyen sérültek: Mamadou Doucouré, Tony Jantschke, Jordan Beyer és Jonas Hofmann. Leginkább utóbbi játékos hiányzik, ő a napokban egy kisebb térdműtéten esett át, idén már nem játszhat.

Az egyetlen eltiltottjuk pedig Manu Koné, akinek összejött az öt sárga lapja.

A Hoffenheimnél a szezon eleje óta sok a sérült, most még Ermin Bicakcicra, Robert Skovra, Jacob Bruun Larsenre, Dennis Geigerre és Marco Johnra nem számíthat majd Sebastian Hoeness.

Említettem, hogy tavaly mindkét bajnoki meccset a Hoffenheim nyerte, az odavágót 2-1-re, a visszavágót 3-2-re.

Egyébként jellemző, hogy mindkét csapat betalál a másik kapujába, nem szoktak unalmas meccseket játszani a felek.

Hatalmas formában van a Hoffenheim, ez leginkább a hazai meccsein látszik, hat meccsüket nyerték sorozatban és készülőben a hetedik. Mert ez a Gladbach most nagyon mélyen van. Nem látjuk, hogy a vendégek ponttal vagy pontokkal távozhatnának, így a hazai győzelemre tesszük a pénzünket. Emellett pedig a múltból, és a Hoffenheim mostani teljesítményéből kiindulva megtesszük a két és fél gól feletti eredményt is…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső