Hoffenheim – Hertha BSC: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 27.
Hoffenheim
Teljesítmény:
N V N V N
  • PreZero Arena
  • Október 29. 20:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Hertha BSC
Teljesítmény:
N N N V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Az elmúlt napokban attól volt hangos a német sajtó, hogy Dárdai Pál napjai meg vannak számlálva a Hertha BSC élén. Azt mondták, amennyiben vereséget szenvednek a Borussia Mönchengladbach csapatától, akkor Pali repül. Pontosabban visszamegy az utánpótlásba, amit egyébként rendkívüli módon szeret. A csapat az edző mögé állt, és sikerült az egyébként erősebb kerettel rendelkező Gladbachot térdre kényszeríteni.

Ellenfelük, a Hoffenheim eddig felemás teljesítményt nyújtott, emlékezetes mérkőzésen kaptak ki például Dortmundban egy utolsó perces Haaland gól miatt, de legyőzték a Wolfsburgot, valamint kiütötték a Kölnt. Zajlik az élet, az elmúlt öt meccsükön összesen 23 gól esett, ezek többségét ők szerezték egyébként.

Tegnap mindkét csapatunk érdekelt volt a német kupában, a Hoffenheim a Holstein Kiel csapatát győzte le 5-1-re, a Hertha pedig idegenben bizonyult jobbnak a Münsternél. Az eredmény egyébként 3-1 lett.

A Bundesligában egy pont választja el őket egymástól, aki nyer, az az élmezőnybe kerülhet. Nyilván itt a többi meccs eredménye is számít…

Kezdjük a Hoffenheim – Hertha BSC találkozó beharangozóját!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Bayern München – Hoffenheim: 4-0

G.: Gnabry, Lewandowski, Choupo-Moting, Coman

A kupameccset most hagyjuk, nem igazán releváns a mi szempontunkból, hogy egy másodosztályú csapat ellen mit játszott a Hoffenheim. Maradjunk inkább a hétvégi bajnokijuknál, ahol a Bayern München volt az ellenfél. Az eredményből is látszik, a bajorok folytatták az erődemonstrációt.

A kezdők:

Bayern München:

Neuer – Pavard, Upamecano, Hernández, Richards – Kimmich, Sabitzer – Gnabry, Müller, Musiala – Lewandowski

Hoffenheim:

Baumann – Posch, Grillitsch, Richards – Akpoguma, Samassekou, Geiger, Raum – Bebou, Kramaric, Bruun Larsen

Németországban lassan már tényleg egyeduralkodónak számít a Bayern München, most is vezetik a bajnokságot – igaz, csak egy pont az előnyük a Dortmunddal szemben -, szinte lehetetlenség megállítani őket. Ha mégis, az a világ nyolcadik csodájának felel meg.

A Hoffenheim sem tudott mit kezdeni Lewandowskiékkal, pedig értek már el jó eredményt az Alllianz Stadionban. De nem most.

Itt már a kezdet kezdetén látszott, hogy a hazaiak hamar dűlőre akarják vinni a csatát. Ezt bizonyítandó már a nyolcadik percben betaláltak Serge Gnabry révén, igaz, ezt a gólt még nem adták meg, mivel Jamal Musiala előtte szabálytalankodott. A tizenhatodik percben ismét megzörrent a háló, ismét Gnabry talált be, de ezt a gólt már megadta a játékvezető.

A 30. percben 2-0-ra módosult az állás, méghozzá egy elég különleges góllal. Abból a szempontból volt különleges, hogy összesen három Bayern München játékos ért labdába, holott a támadás az egész pályát lefedte. Gnabry a saját tizenhatosa sarkán szerzett labdát, a jobbhátvéd pozíciójából indította el Thomas Müllert. A támadó középpályás megharcolt védőjével, valahogy Robert Lewandowski elé játszott, aki varázslatos gólt csavart Baumann kapujának bal felső sarkába.

A második félidőben a Bayern folyamatosan cserélt, jött Niklas Süle, majd Choupo-Moting és Coman, végül Tolisso és Sané. Igyekezett a Hoffenheim is frissíteni, de nem tudtak zárkózni. Úgy tűnt, a cserék szétzilálták a mérkőzést – és ez így is volt -, de a hajrára még jutott két gól a hazai szurkolóknak.

A 82. percben egy – bocsánat, de – nevetséges hiba után Eric Maxime Choupo-Moting rúgta a harmadikat, majd öt perccel később egy másik csere, Kingsley Coman állította be a 4-0-s végeredményt.

A Hoffenheim ugyan becsülettel próbálkozott, de ez most ennyire volt elég, a Bayern könyörtelenül használta ki a vendégek hibáit.

Előző 5 meccs eredménye
2021.05.22.Bundesliga
hoffenheim
2:1
hertha
Bundesliga
2021.01.19.Bundesliga
hertha
0:3
hoffenheim
Bundesliga
2020.05.16.Bundesliga
hoffenheim
0:3
hertha
Bundesliga
2019.10.26.Bundesliga
hertha
2:3
hoffenheim
Bundesliga
2019.04.14.Bundesliga
hoffenheim
2:0
hertha
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Hertha BSC – Borussia Mönchengladbach: 1-0

G.: Richter

A bukik nem adtak sok esélyt a Hertha győzelmére, de Dárdai Pálék ki tudták használni, hogy a Mönchengladbach gyenge napot fogott ki. Nem ez az első eset az idényben, a tavalyi év edzőjével, Adi Hütterrel egyelőre nem megy… Vagy nem úgy megy, mint korábban Marco Roséval.

A kezdők:

Hertha BSC:

Schwolow – Pekarik, Boyata, Dárdai, Plattenhardt – Ascacibar, Serdar – Richter, Darida, Mittelstadt – Piatek

Borussia Mönchengladbach:

Sommer – Beyer, Elvedi, Bensebaini – Scally, Zakaria, Kone, Netz – Hofmann – Embolo, Stindl

Meg kellett néznem gyorsan, hogy hozott-e le kapott gól nélkül meccset a Hertha ebben a szezonban, a válasz talán nem lesz meglepő: Nem. Övék a BuLi egyik legrosszabb védelme, az eddig lejátszott 9 mérkőzésen 21 gólt kaptak, ennél rosszabb mérlege csak a Greuther Fürthnek van, ők meg az utolsó helyen állnak egyetlen pontocskával.

Az első helyzetet Nico Elvedi fejese jelentette, amely centikkel surrant el Schwolow kapuja mellett. Ezután jó 35 percet kellett várni a következő lehetőségig, a berliniek viszont nem bánták ezt, mert csapatuk rúgott gólt. Egészen pontosan Marco Richter, aki egy nagy bedobás után lefejelt labdát akrobatikus mozdulattal juttatott kapuba. Talán az zavarta meg Yann Sommert, hogy a középpályás gyakorlatilag eltörte a labdát…

A második félidőre ugrunk, amikor a Borussia Mönchengladbach egyenlített. Már az akció közben lehetett látni, hogy Breel Embolo mekkora lesen van, nem is csoda, hogy amikor végül Alassane Plea a hálóba talált a partjelző felemelte a zászlaját.

Még maradt a tarsolyban egy Patrick Herrmann lövés, amely az oldalhálóban kötött ki, ennél közelebb nem jutott a gólhoz a Gladbach, végeredményben megérdemelte a Hertha a győzelmet, nagyot küzdöttek. Látszott is az öröm az arcokon…

Összefoglalás

Akad azért bőven hiányzó mindkét együttesben, szegény Dárdai ehhez gyakorlatilag már hozzá is van szokva. Mikor volt utoljára a Herthánál olyan, hogy minden rendben volt? Nem mostanában…

Jelenleg Lukas Klünter és Jordan Torunarigha szerepel a sérültek listáján, hozzá csatlakozott Niklas Stark. Illetve ott van Rune Jarstein, aki még mindig a koronavírus-fertőzés okozta szövődményekből lábadozik.

A másik oldalon kicsit több név szerepel a maródiaknál, Marco John, Benjamin Hübner, Ermin Bicakcic, Havard Nordtveit, Pavel Kaderabek és Christoph Baumgartner. Erre a listára utóbbi játékos került fel a legkésőbb, 22-én derült ki, hogy elkapta a koronavírust.

Volna miért a berlinieknek visszavágni, öt meccsükből – amit legutóbb játszottak – négyet a Hoffenheim nyert, akadt szoros mérkőzés is, de előfordult a sima siker is. A Hertha egyszer nyert 3-0-ra az utóbbi időben, 2020. májusában hozták el a három pontot a PreZero Arénából. A gólokat olyan játékosok szerezték, akik azóta már nincsenek a csapatnál, pedig egy Matheus Cunha és egy Ibisevic sokat tudna dobni a csapaton.

A Hertha idegenben hajlamos a meglepetésre, az Eintracht Frankfurt legyőzése mindenképp a bravúr kategóriába sorolható. Látva, hogy hazai pályán mit művel néha a Hoffenheim, nem bízunk abban, hogy Dárdaiék újabb sikert aratnak. A gárda legyőzte 5-0-ra a Kölnt, 3-1-re a Wolfsburgot, és szerintünk a 4-0-s zakó sem fogta meg őket a Bayern München ellen. Drukkolunk a két Dárdainak, de ebben az esetben az eszünkre kell hallgatnunk. Ami hazai győzelmet súg.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső