Hoffenheim – Köln: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 12.
Hoffenheim
Teljesítmény:
V N D V V
  • PreZero Arena
  • Október 15. 20:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Köln
Teljesítmény:
N D D D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Folytatjuk a pénteki meccsekkel, a Hoffenheim – Köln találkozót néztük még ki nektek erről a napról. A többi már szombatról és vasárnapról érkezik. Érdekes mérkőzésre van kilátás, hiszen a Köln megtáltosodott, jelen pillanatban a tabella hatodik helyét foglalják el, egy vereségük van mindössze – az is a Bayern München ellen, és ott is csak egygólos vereséget szenvedtek -, a fogadóirodák mégis azt mondják, hogy a legutóbbi fordulóban vereséget szenvedő Hoffenheim a találkozó esélyese.

Nem feltétlenül értünk velük egyet, ám azt látni kell, hogy Kramaricék képesek nagyszerű eredményekre, nem is olyan rég 3-1-re verték a Wolfsburg együttesét, akik – mint tudjuk – egy ideig vezették is a Bundesliga tabelláját.

Nem elvárás Kölnben az, hogy az élmezőnyben végezzenek, őszintén szólva ők már azzal is tökéletesen elégedettek lennének, ha volna egy szezon, ahol nem kell számolgatni, ahol nem kell a hátuk mögé nézni. Lehet, hogy ez lesz az a szezon. Eddig nagyon biztató, amit látunk.

A Hoffenheim meg… Meglátjuk, egyelőre nagyon furcsa eredményeket érnek el. Megszorongatják a nagyokat, hogy aztán a gyengébbektől simán kikapjanak.

Vágjunk bele!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

VfB Stuttgart – Hoffenheim: 3-1

G.: Kempf, Mavropanos, Massimo ill. Bruun Larsen

Egyszer fent, másszor lent. Az előző fordulóban 3-1-es győzelmet aratott egy élcsapat (Wolfsburg) ellen a Hoffenheim, most viszont 3-1-es vereséget szenvedtek a mögöttük álló Stuttgarttól, akik idén nem úgy kezdtek, ahogy tavaly, újoncként.

A kezdők:

VfB Stuttgart:

Müller – Mavropanos, Anton, Kempf – Karazor – Coulibaly, Mangala, Endo, Sosa – Fuhrich, Marmoush

Hoffenheim:

Baumann – Kaderabek, Richards, Vogt, Raum – Samassekou, Grillitsch – Geiger – Bebou, Kramaric, Adamyan

Pellegrino Matarazzonak még mindig számtalan sérülttel kellett számolnia, mint például Sasa Kalajdziccsal vagy Silas Katompa Mvumpával (a.k.a Silas Wamangituka), akik tavaly a hátán cipelték az egyesületet. A tartalékosabb felállás viszont most nem jelentett problémát, magabiztosan nyertek a Hoffenheim ellen, pedig előzetesen a vendégeket tartották favoritnak.

És ennek megfelelően indult útjára a labda, Andrej Kramaric távoli csavarása nem sokkal ment mellé, míg Ihlas Bebou egy nagyszerű labdaátvétel után közelebbről bombázhatott, az eredmény itt a felsőkapufa lett. Egy kicsivel több szerencsével a Hoffenheimé lehetett volna a vezetés, és akkor nem biztos, hogy 3-1-es vereség lett volna a vége.

De ezek a lehetőségek kimaradtak, Marc Oliver Kempf pedig büntetett. A 18. percben Omar Marmoush végzett el szögletet, amire középen a belső védő érkezett, megszerezve ezzel szezonbeli harmadik gólját.

Több gól – vagy helyzet – az első félidőben nem született, kereken egy óra elteltével viszont újra egy belső védő talált a hálóba, név szerint Konstantinos Mavropanos. A védő a félpályán vette el a labdát Adamyantól, gyorsan ott termett a Hoffenheim tizenhatosánál, majd okosan csavart a jobb alsóba. Emlékezetes első gól volt ez a görögtől…

Nem ment a játék a vendégeknek, a 81. percben pedig az a Roberto Massimo zárt le minden kérdést, aki a 65. percben szállt be a játékba. Jacob Bruun Larsen ugyan még a 84. percben egy potyagóllal szépített, ennél közelebb azonban már nem jutottak a vendégek a Stuttgarthoz.

Előző 5 meccs eredménye
2021.01.24.Bundesliga
hoffenheim
3:0
köln
Bundesliga
2020.09.19.Bundesliga
köln
2:3
hoffenheim
Bundesliga
2020.05.27.Bundesliga
hoffenheim
3:1
köln
Bundesliga
2019.11.08.Bundesliga
köln
1:2
hoffenheim
Bundesliga
2018.03.31.Bundesliga
hoffenheim
6:0
köln
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Köln – Greuther Fürth: 3-1

G.: Andersson, Skhiri (2) ill. Meyerhofer

Hazai győzelmet vártunk ezen a találkozón, ahol jól ránk hozták a kecskék a frászt, de aztán a második félidőben hamar megnyugodhattunk. Száguld továbbra is Steffen Baumgart együttese, rég nem futottak ilyen jó formát a kölniek… A Greuther Fürth pedig egyre komolyabb kulimászban van…

A kezdők:

Köln:

Horn – Schmitz, Mere, Czichos, Hector – Skhiri – Kainz, Duda, Uth – Modeste, Andersson

Greuther Fürth:

Funk – Meyenhofer, Bauer, Viergrever, Willems – Tillman, Seguin, Griesbeck, Dudziak – Hrgota, Kallevik Nielsen

A szurkolók a mérkőzés előtt remek hangulatot teremtettek a RheinEnergieStadionban, ám hamar elhallgattak a kezdés után, mivel a hetedik percben az újonc vezetést szerzett. Teljesen elcsúszott a kölniek védekezése, Tillman zseniálisan tette Marco Meyenhofer elé a labdát, amit a védő higgadtan lőtt Timo Horn kapujába.

És az első félidőben nem is született több gól, noha a hazaiak becsülettel próbálkoztak, összesen 10-szer kísérelték meg bevenni a kaput, ebből azonban nyolc mellé vagy fölé szállt.

És itt jegyezzük meg, hogy nagyon könnyen 0-2 is lehetett volna, Jeremy Dudziak ugyanis egy elképesztő jelenetsort zárt le úgy, hogy kétszer találta el a kapufát.

Nem lehettek elégedettek a szurkolók, szerencséjükre a második félidő már merőben máshogy alakult. Öt perce fújt a bíró a sípjába, amikor a Köln egyenlített, a gólt Sebastian Andersson szerezte, de a valódi érdem Schmitzé, aki kikaparta a gesztenyét a támadónak.

Aztán lecsapott a gólerős védekező középpályás, a tunéziai Ellyes Skhiri sodort be egy szögletet társa segítségével, majd a hosszabbításban ő zárta le a nyitott kérdéseket, elegánsan emelte át Funk kapus felett a labdát ziccerben.

Sikerült fordítani, Dudziaknak sok álmatlan éjszakát fog okozni az a két kapufa…

Összefoglalás

Talán azért tartják a mérkőzés esélyesének a hazai alakulatot, mert a Hoffenheim a PreZero Arénában zsinórban négyszer győzte le a Kölnt. Egyszer nem is kicsit verték meg őket, a vége akkor 6-0 lett. Most ez az eredmény egy kissé meglepetés lenne, nem is számítunk hasonlóra. Sőt egyelőre kétkedők vagyunk a hazai győzelmet illetően, nem megy annyira most a Hoffenheimnek, hogy a lendületben levő Kölnt csak úgy elintézze.

A hazaiaknál négy sérült van a keretben jelenleg, Christoph Baumgartner, Havard Nordtveit, Ermin Bicakcic és Benjamin Hübner.

A Kölnnél Jannes Horn és Jan Thielmann esett ki sérülés, valamint betegség miatt. Utóbbi talán már a kispadon ott lehet, ki tudja…

Gólok tekintetében jól alakul a csapatok sora, a Hoffenheimnek például parádés támadó hármasa van, Bebou, Kramaric és Adamyan is nagyon érzi a kaput.

Idegenben a Kölnnek nem megy, még nyeretlenek, egy vereség mellett kétszer ikszeltek. Viszont gólt, gólokat ezeken a meccseken is rúgtak, erre így most is nagy az esély, mert a Hoffenheim meg minden hazai meccsén kapott egyet.

Véleményünk szerint tehát a találkozó kimenetelét ki lehet hagyni, mert valóban egy olyan meccsről van szó, ami bármilyen végeredménnyel végződhet, és azon nem kell meglepődni. Azon viszont meg lennénk lepődve, ha nem találna be a Hoffenheim és a Köln is a másik kapujába.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső