Hoffenheim – Mainz: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 19.
Hoffenheim
Teljesítmény:
V N D V N
  • PreZero Arena
  • Március 21. 13:30
Nézd élőben itt:
QuickWin
Mainz
Teljesítmény:
N D V N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Különleges meccs lesz ez Szalai Ádám számára, hiszen egykori és mostani csapata feszül egymásnak a Bundesliga 26. fordulójában. A találkozó favoritja a hazai gárda, a Mainz jelen pillanatban az utolsó előtti, azaz kiesőhelyen áll. Itt is szoros lesz a hajrá, rossz kimondani – leírni -, de bőven van esély arra, hogy a szezon végén a Hertha BSC búcsúzik, ők jelenleg jobb gólarányuknak köszönhetően vannak Szalaiék előtt. De még bőven kieshet egy rakás csapat, szóval ahogy az olaszoknál sem álltam neki tippelni erről, úgy itt sem fogok.

A Hoffenheim vereséget szenvedett az előző körben, az újonc VfB Stuttgart otthonában kaptak ki 2-0-ra, viszont a Mainz nyerni tudott hazai környezetben, egy góllal bizonyultak jobbnak a Freiburg csapatánál. Sok minden elmondható erre a meccsre, de az nem, hogy papírforma eredmény született volna.

Nem teljesen esélytelen a Mainz, rengeteg sérülés nehezíti a hazaiak dolgát, szóval azt gondolom, hogy lesz izgalom a Hoffenheim – Mainz találkozón!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

VfB Stuttgart – Hoffenheim

Talán nem a legszerencsésebb taktika volt a Hoffenheim részéről úgy pályára lépni, hogy gyakorlatilag szélsők és szélső védők nélkül álltak fel. A Stuttgart nagyon erős a széleken, köszönhetően Silas Wamangitukának és Borna Sosának.

Hamar meg is lett az eredménye ennek, a 15. percben Wamangituka szaladt el a jobbszélen, középen Sasa Kalajdzicot kereste, de Adams Nuhu Kasimot találta. A hoffenheimi védő reflexből belekapott a passzba, a lábáról pedig a hálóba gurult a játékszer. Ez már a második öngólja volt a 2020/2021-es idényben a ghánainak.

Pár perccel később Gonzalo Castro tesztelte Baumannt (az utóbbi nyert), majd a lefújás előtt a kékmezesek is villantottak, Andrej Kramaric fejesét ütötte ki Gregor Kobel.

Többet birtokolták a vendégek a labdát, sőt többet is lőttek kapura, de Kramaric fejesét leszámítva egyik sem volt nagy lehetőség.

A második félidőben ismét Wamangituka villogott, első helyzeténél lőtt – kevéssel fölé -, majd a 64. percben inkább passzolt, Sasa Kalajdzic pedig megszerezte 13. gólját a szezonban. Az elején még inkább csak a padról szállt be az osztrák, de Nicolás Iván González sérülését követően előlépett, és azóta nagyon megy neki a foci, az elmúlt hat bajnoki mindegyikén a hálóba lőtt.

A második gól eléggé elvette a vendégek kedvét, így már csak egy lövést láthattunk az ő részükről: Dabbur egy csel után az oldalhálóba bombázott.

Előző 5 meccs eredménye
2020.11.29.Bundesliga
mainz
1:1
hoffenheim
Bundesliga
2020.05.30.Bundesliga
mainz
0:1
hoffenheim
Bundesliga
2019.11.24.Bundesliga
hoffenheim
1:5
mainz
Bundesliga
2019.05.18.Bundesliga
mainz
4:2
hoffenheim
Bundesliga
2018.12.23.Bundesliga
hoffenheim
1:1
mainz
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Mainz – Freiburg

Sallai Rolandra kezdőként számított Christian Streich vezetőedző, a hazaiaknál szintúgy a kezdetektől pályán volt Szalai Ádám. Előbbit a 72. percben, utóbbit az 58.-ban váltották.

Mindkét magyar veszélyesen játszott, Szalai Ádámé volt a meccs első helyzete, azonban a lövését könnyedén fogta Müller. Később Danny da Costa a felsőlécet találta el – ez volt a 14. alkalom, hogy a középpályás kapufát rúgott… -, de Sallai is közel állt a gólhoz, az ő jobblábas bombája a baloldali kapufáról vágódott ki.

Sallainak nem volt szerencséje, a második félidőben szabadrúgást végezhetett el, nagyon szépen csavarta kapura a labdát, de a fránya kapufa ismét kifogott rajta… Éles meccs volt, érezhetően tipikus egygólos találkozó.

És azt az egy gólt a haziak szerezték. Már csak bő öt perc volt vissza a rendes játékidőből, amikor Boetius a baloldalról középre ívelte a labdát. Ketten is érkeztek a fejesre, végül Robert-Nesta Glatzel fejelhetett, de abba még Müller beledobta magát, azonban a mögöttük helyezkedő Robin Quaison a kipattanót betessékelte a hálóba.

Peches volt a Freiburg, de ha a teljes képet nézzük, akkor egyáltalán nem érdemtelenül szerezte meg a három pontot a Mainz.

Összefoglalás

Azzal kezdtem a bevezetőt, hogy sokan hiányoznak, hiányozhatnak majd a Hoffenheimből. Akik biztosan nem lépnek pályára: Ermin Bicakcic, Dennis Geiger, Benjamin Hübner és Konsztantinosz Sztafilidisz. Valószínűleg ők mindannyian kiestek a szezon hátralévő részére, de Geiger biztosan.

Nemrégiben a koronavírus is felütötte a fejét a csapatnál, szerencsére Munaas Dabbur, Sargis Adamyan és Stefan Posch is felgyógyult azóta.

Christoph Baumgartner, Ishak Belfodil és Havard Nordtveit játékára van esély ugyan, de lehetséges, hogy csak a cserepadon kezdenek majd.

A Mainznál a legtöbben a kezdőbe jósolják Szalai Ádámot, aki úgy tűnik, elnyerte Bo Svensson bizalmát. Gólt ugyan még nem rúgott, de jó lenne egy kis önbizalom-fröccs a magyar válogatott oszlopos tagjának, szóval nagyon drukkolok neki.

Sanszos, hogy Quaison is a kezdőben köt ki, a múltheti gólja alapján teljesen logikus döntés lenne a svéd játszatása. Náluk nincs annyi hiányzó, Danny Latza és Karim Onisiwo játéka kérdéses. Egyébként Danny Latza, a mainzi csapatkapitány aláírt a Schalke csapatához, nagyon valószínű, hogy utolsó Bundesligás meccseit fogja játszani idén. Merthogy a gelsenkircheniek kiesnek, az szinte fix.

Akire újra számíthat Svensson mester, az Leandro Barreiro, a luxemburgi már a Freiburg ellen is kezdő volt. Visszatérése jó hír a csapatnak.

A Mainznál is voltak, akik elkapták a vírust, szerencsére már ők is jobban vannak, és készen állnak a játékra.

Ősszel döntetlent játszottak az Opel Arénában, elég gyakori, hogy ikszet játszik a két fél. Ez most is eléggé sanszos, és elnézve a két csapat mérlegét, tényleg ez a lehető legjobb opció, amit választhatunk. B tervként pedig egy fogadás a gólokra, ugyanis elég jellemző náluk a sokgólos mérkőzés…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső