Hollandia – Lengyelország: Fogadási Tippek és Nemzetek Ligája Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 szeptember 02.
Hollandia
Teljesítmény:
N D N N N
  • Johan Cruijff Arena
  • Szeptember 04. 20:45
Nézd élőben itt:
QuickWin
Lengyelország
Teljesítmény:
N N N N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Még csak szerda van, de már nyolc Nemzetek Ligája tippen túl vagyunk, ma pedig ismét négy meccset hoztam nektek. Ezek közül az első a Hollandia – Lengyelország találkozó az ’A’ Divízióból. A hollandok túl vannak egy jelentős átalakuláson, a hosszú munka gyümölcse pedig beérett, mutatja ezt az, hogy a 2018/2019-es Nemzetek Ligája idényben döntőt játszottak Portugália ellen. Ott végül 1-0-ra ugyan kikaptak, de szépen csillog az ezüst is. Olyan csapatokat előztek meg, mint Anglia, Spanyolország, Németország vagy épp a VB győztes Franciaország, szóval kezdésnek nem volt ez rossz, sőt!

A lengyelek viszont csak a sorozat átalakítása miatt maradhattak a legfelsőbb divízióban, ugyanis az előző idény teljesítménye alapján ki kellett volna esniük, utolsó helyen zárták a csoportjukat Portugália és Olaszország mögött. De mivel a divíziókat bővítették, így maradt hely Lewandowskiék számára is.

Ez ránézésre egy sima meccsnek tűnik, de vajon tényleg az is lesz?

Hollandia

A 2018-as döntő kezdőjét hasonlítottam elsőként össze a mostani kerettel és nagy különbségeket nem látok. Van egy-két hiányzó, de a csapat magja ugyanaz, ez pedig jó hír a hollandok számára, hiszen az a csapat bebizonyította, mennyire ütőképes tud lenni. A mostani csapat kiegészült pár fiatallal és olyan játékosokkal, akik a klubidényük jelentős hányadában jó formát mutattak.

Egy jelentős változás azért van, méghozzá a szövetségi kapitány személye: Augusztus közepén Ronald Koeman elfogadta a Barcelona ajánlatát, így a holland vezetőedzői poszt üresen maradt. Egyelőre ideiglenesen Dwight Lödeweges foglalta el a helyét, de nem tudni, ő marad-e véglegesen vagy tényleg egy átmeneti állapotról beszélünk.

Nagy meglepetések tehát nincsenek a keretben, Daley Blind viszont végül kikerült a csapatból, miután egy edzőmeccsen összeesett a játékos. Mint kiderült, a beültetett defibrillátor egy pillanatra kikapcsolt, ez okozta a problémát. A hírek szerint Blind jól van, de elővigyázatosságból inkább a mellőzése mellett döntöttek.

Maradt azonban minőségi védője az Oranjénak, kezdetnek említsük meg Virgil van Dijkot, aki a Premier League bajnok Liverpoolban hozott elképesztő teljesítményt hétről hétre. Nathan Aket és Stefan De Vrijt se feledjük, előbbit a Manchester City igazolta le nemrég, De Vrij pedig az Interrel Serie A és Európa Liga ezüstig jutott.

Három újonc is meghívót kapott: Perr Schuurs az Ajax belső védője, Mohammed Ihattaren mindössze 18 esztendős, de a PSV-ben tavaly már 22 bajnokin játszott, Owen Wijndal pedig az AZ Alkmaar védője, ő is tavaly robbant be, 24 mérkőzésen kapott szerepet.

A középpálya (ahogy az a hollandoknál megszokott) bombaerős, ott van Giorginio Wijnaldum, De Roon, van de Beek, Frenkie De Jong és Kevin Strootman is.

És ha a középpálya bombaerős, mit mondjak a csatársorra? Luuk De Jong, Memphis Depay, Ryan Babel, Steven Bergwijn és Quincy Promes került be a keretbe.

Előző 5 meccs eredménye
2016.06.01.Barátságos Mérkőzés
lengyelország
1:2
hollandia
Barátságos Mérkőzés
1987.10.14.EB-selejtező 1988
lengyelország
0:2
hollandia
EB-selejtező 1988
1986.11.19.EB-selejtező 1988
hollandia
0:0
lengyelország
EB-selejtező 1988
1979.10.17.EB-selejtező 1980
hollandia
1:1
lengyelország
EB-selejtező 1980
1979.05.02.EB-selejtező 1980
lengyelország
2:0
hollandia
EB-selejtező 1980
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Lengyelország

Az első és legfontosabb hír a lengyelek háza tájáról: Robert Lewandowski nem tagja a keretnek. Jerzy Brzeczek szövetségi kapitány maga nyilatkozta, hogy a friss Bajnokok Ligája győztes támadónak kijár a pihenés, erről egyeztettek telefonon. Természetesen továbbra is számít a csatárra, de mivel egy hosszú szezon következik a számára, ami egy Európa Bajnoksában csúcsosodik ki, így a Nemzetek Ligája jelen pillanatban nem annyira fontos.

Így sem rossz azért a lengyelek csatársora, hiszen Piatek, Milik és Buksa került a csapatba.

Itt is vannak azért nagy sztárok, akik erős európai bajnokságból érkeznek: Zielinski (Napoli), Linetty (Torino), Szczesny (Juventus), Glik (Benevento), Klich (Leeds United) vagy épp Bednarek (Southampton).

Nagy hiányzója Lewán kívül nincs a lengyeleknek, az ő hiánya viszont erősen érezhető lesz.

Összefoglalás

Az, hogy a múltban milyen meccseik voltak inkább érdekesség, mintsem segítség, így ezt a táblát most hagyjátok figyelmen kívül, amikor a tippünket építjük fel.

Természetesen mindketten kvalifikálták magukat a 2020-as Európa Bajnokságra, a hollandok Ausztriával és Ukrajnával mindenképp játszani fognak, a csoport negyedik tagja még nem ismert. Ahogy a lengyelek csoportjában sem, ők Spanyolországgal és Svédországgal kerültek össze.

Egy edzőváltás sosem könnyű, főleg ha olyan edzőről beszélünk, mint Ronald Koeman, aki nagyon sikeresen vezette ezt a holland válogatottat. Azonban egy ideiglenes edzőnek már sikerült kitörni (gondolok itt Hansi Flickre, aki megbízott vezetőedzőből ünnepelt hőssé vált), szóval nem kell félni Dwight Lödewegestől sem.

A keret szinte ugyanaz, ráadásul az ellenfél legjobbja nélkül kénytelen kiállni. A hazai pálya is mellettük áll és Brzeczek szavaiból kiindulva a Nemzetek Ligája nem élvez prioritást a lengyelek számára. Ahogy 2018-ban sem jelentett, ott mindössze két pontot szereztek.

Nagyon erős ez a holland csapat, meg lennék lepve, ha a lengyelek pontot tudnának rabolni. Szerintem még az is kétséges, hogy gólt tudnak-e rúgni, de az elég kockázatos fogadás lenne.

Így inkább a „tutit” választom: Holland győzelemmel számolok, ez még egy olyan odds, amire szívesen fogadok, a tények pedig abszolút az Oranje mellett szólnak.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső