Hollandia – Montenegro: Fogadási Tippek és Világbajnoki Selejtező Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 02.
Hollandia
Teljesítmény:
D V N N N
  • Philips Stadium
  • Szeptember 04. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Montenegro
Teljesítmény:
D V D V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Louis van Gaal nem lehet maradéktalanul elégedett újbóli debütálásával az Oranje élén. Norvégia ellen az ő sikerükért szorítottunk – a tippünk miatt -, egy viszonylag erős holland válogatottat is rakott össze, ám csak egy döntetlent sikerült kiharcolni a skandinávok ellen.

Viszont mostani ellenfelüknek sokat köszönhetnek, Montenegro nagy meglepetésre kétgólos hátrányból tudott felállni a listavezető Törökország ellen. Ha a hollandok nyertek volna, akkor most ők állnának az élen, így viszont csak egy pontra tudtak csökkenteni a hátrányukat.

Történelmi mérkőzés lesz ez, hiszen a két válogatott még soha, semmilyen szinten nem csapott össze egymással.

A fogadóirodák rendkívül magabiztosak az Oranje sikerében, ám minket egy kicsit elbizonytalanítottak az Isztambulban történtek.

Lehet esélye Bozovicéknak? Vagy ezúttal hengerelnek majd a narancsmezesek? Ne feledjük, ez a Törökország a nyitófordulóban 4-2-re verte az akkor még Frank de Boer által irányított holland csapatot.

Érdekes meccsre van kilátás, és annyit megígérhetünk, hogy nem fogjuk egy 1.11-es oddsszal kiszúrni a szemetek. Kezdjük a Hollandia – Montenegro meccset!

Az előző kör

Mindkét együttes pályán volt tegnap este. Röviden összefoglaljuk a mérkőzéseiken történteket, így talán könnyebben tudjuk megtippelni az összecsapásuk végeredményét.

Norvégia – Hollandia: 1-1

G.: Haaland ill. Klaassen

Tippünkben két kimenetelt említettünk meg nektek, amit mi is megfogadtunk. Az egyik a holland győzelem volt, amely nem sikerült, hiszen döntetlennel ért véget a találkozó, a másik viszont szépen jött. Erling Haaland góljára Davy Klaassen válaszolt, ami nekünk tökéletes volt, hiszen a BTTS volt a másik tippünk.

A kezdők:

Norvégia:

Hansen – Pedersen, Strandberg, Hanche-Olsen, Meling – Thorsby, Normann – Ödegaard, Elyounoussi, Hauge – Haaland

Hollandia:

Bijlow – Timber, de Vrij, van Dijk, Blind – Wijnaldum, de Jong, Klaassen – Berghuis, Depay, Gakpo

Louis van Gaal kisebb meglepetésre nem Drommelnek szavazott bizalmat, a védelem jobb oldalán pedig nem az EB egyik legjobbja, Denzel Dumfries szerepelt, hanem az Ajax fiatalja, Jurrien Timber. Más váratlant nem húzott a nagy öreg, ez a csapat így is elég erős volt ahhoz, hogy legyőzze Norvégiát – gondoltuk mi.

És úgy is indult a meccs, hogy a fekete mezben játszó Oranje volt veszélyesebb Hansen kapujára. Bár Erling Haaland egyszer ki tudott lépni a védők között közvetlenül a kezdés után, ám annak egy magas – egyben rossz – beadás lett a vége.

Cody Gakpo fejese viszont nem volt rossz a túloldalon. Az ötödik percben egy jobbról érkező beadást bólintott kapura a PSV újdonsült sztárja, Hansen szögletre tolta a labdát. Újabb két perc elteltével ismét Gakpo próbálkozott, ezúttal tizenhatról csavart a bal felső felé. Hansen elhűlve nézte a szituációt, ám megúszta, mert a tekerés kevéssel ugyan, de mellé ment.

A tizenötödik percben villantak először a hazaiak, Haaland lógott meg ismét őrzőitől, kapura is lőtt, ám Bijlow-ban elakadt a labda. A 20. percben viszont már a Feyenoord kapusa sem tudta megállítani a gólzsákot. Szögletet végeztek el a hazaiak, úgy tűnt, hogy fel tudnak szabadítani a vendégek, azonban Strandberg belerúgott egy egészségest a labdába, ami pont így lett jó Erling Haaland számára. A támadó négy holland védő gyűrűjében is góllal fejezte be az akciót.

Tíz perccel később jöhetett volna a második, Mohamed Elyounoussi ugyanis szemben állt Bijlow kapussal, de a balról érkező passzt csúnyán eltörte az irányító, maradt az 1-0.

Nem sokáig, a 36. percben kiegyenlített Hollandia, mintaszerű akció végén Davy Klaassen érkezett tökéletesen Gini Wijnaldum centerezésére.

Sokkal aktívabban kezdték a második félidőt a vendégek, Virgil van Dijk, Memphis Depay, valamint a csereként beállt Donyell Malen is próbára tette Hansent, egyikük sem járt azonban szerencsével.

Közben a norvégok kaput sem találtak, nem csak az első negyedórában, de az egész második félidőben, az volt a kérdés, mikor lövik a második góljukat a hollandok. A válasz egyszerű: Soha. A játékvezető lefújta a mérkőzést, 1-1 lett a végeredmény.

A játék képe alapján gólokkal is nyerhetett volna az Oranje, ahhoz viszont a helyzetek nem maradhatnak ki. Győztes meccset szalasztottak el, eközben viszont jár a dicséret a norvégoknak is.

Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Törökország – Montenegro: 2-2

G.: Ünder, Yazici ill. Marusic, Radunovic

Országos egyesnek gondolták a tipsterek és a fogadóirodák egyaránt, végül tévedniük kellett. Mi végül ezt az összecsapást kihagytuk, de nem azért, mert a jövőbe láttunk, szimplán nem találtuk elég érdekesnek, hogy írjunk róla. Pedig aztán nem volt rossz meccs…

A kezdők:

Törökország:

Bayindir – Celik, Ayhan, Demiral, Müldür – Yokuslu, Ünder, Yazici, Calhanoglu, Karaman – Yilmaz

Montenegro:

Mijatovic – Vesovic, Savic, Vujacic, Tomasevic – Marusic, Kosovic, Scekic, Haksabanovic – Djurdjevic, Bozovic

A mérkőzésnek volt egy kis magyar vonatkozása is, hiszen a montenegrói kaput az a Milan Mijatovic védte, aki egyébként az MTK kapusa. A fővárosiak hálóőrét viszont elég gyorsan felavatták, már a kilencedik percben a hálóból kellett kihalásznia a labdát. Egy, a török térfélen eladott labdával indult meg Cengiz Ünder, aki az utóbbi években nem igazán villogott, most viszont kezdőként kapott lehetőséget Senol Günestől. Végigszáguldott a jobbon, befelé húzott, majd irgalmatlan nagy gólt ragasztott a jobb felsőbe. Szerencse is kellett a találathoz, a visszajátszásból látszott, hogy Ünder lövése megpattant Scekic lábán, ezért nem érte el Mijatovic.

Húsz perccel később 2-0-ra módosult az eredmény: Hátulról építkeztek a törökök, szépen játszották ki a montenegrói védelmet, Cengiz Ünder laposan középre passzolt, ahol érkezett a Lille játékosa, Yusuf Yazici és a hálóba pofozott.

Ebben a pillanatban nem volt ember, aki azt gondolta, hogy ezt a meccset nem a török válogatott nyeri. Pedig-pedig…

Azt nem lehet mondani, hogy a semmiből, de annyira nem volt bent a játékban a vendégek gólja, Adam Marusic révén mégis megszületett a 40. percben. A Lazio szélsője Nebojsa Kosovictól kapott forintos, parádés labdát, és 15-ről Bayindir mellett a kapuba gurított.

A második félidőben nagyon sokáig nem láthattunk gólt, csak kisebb-nagyobb lehetőségeket. A török játékosok már a lefújást várták, de Montenegro a ráadás hatodik percében még kapott egy szabadrúgást, és jött a dráma. A labda mögé Risto Radunovic, a Steaua védője állt. És lőtte meg a meccs legszebb találatát. Szegény Bayindir csak nézte, ahogy a bivalyerős löket a jobb felső sarokban köt ki.

Így Törökország pontokat veszített, egy már megnyert mérkőzést, ami a jövőben sokba kerülhet nekik. Még jobban ellóghattak volna Hollandiától, így viszont egy pontra olvadt az előnyük.

Összefoglalás

Mondjuk ki: Montenegro azért tudott pontot szerezni, mert a törökök elszúrták. Kihagytak, 2-0-nál azt gondolták, hogy megvan a meccs, és lehet lazítani. Hatalmas tévedés volt. Nyilván igazságtalan lenne, ha a montenegrói erényeket nem dicsérnénk, hiszen küzdésből jelesre vizsgáztak, az utolsó pillanatban sem adták fel, így pedig learathatták a babérokat.

Hollandia ellen azonban szintén nem lesz könnyű dolguk, és Louis van Gaal bizonyára tanult Senol Günes hibájából.

Arra számítunk, hogy már az elején nekiesnek majd a vendégeknek, minél hamarabb betalálnak, annál jobb. Gakpo jól mozgott, Depay talán egy kicsit gyengébb volt, viszont Steven Berghuijs szinte észrevétlenül játszott, így helyette Malent vagy Bergwijnt preferálnánk.

A védelem és a középpálya tulajdonképpen rendben volt, ahhoz szerintünk nem fog hozzányúlni a mester.

Miodrag Radulovic ezzel szemben bővebben hozzányúlhat a csapatához, leginkább egy Bozovic – Osmajic cserét prognosztizálunk.

Egy kissé nehéz ilyenkor az egyszeri sportfogadó dolga, hiszen a papírformában semmi érték nem található. De vajon történelmük első meccsén meglepetést tudnak-e okozni a vendégek? Szerintünk nem, viszont nem kapnak ki csúnyán, 1-2 gólos holland győzelemben bízunk. Ami pedig tökéletes arra, hogy 3,5 gól alatti eredményre fogadjunk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső