Hollandia – Norvégia: Fogadási Tippek és Világbajnoki Selejtező Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 15.
Hollandia
Teljesítmény:
D N N N N
  • Feyenoord Stadium
  • November 16. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Norvégia
Teljesítmény:
D N D N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A végére hagytam a legizgalmasabb csoportot. A G jelű hatos az, ahol még három csapatnak van esélye a csoportelsőségre. A favorit hollandok a szombati botlásuk miatt még akár ki is eshetnek, Törökország és Norvégia is megelőzheti őket. Ehhez nem kell sok. Ha az Erling Haaland nélkül felálló skandináv válogatott nyer Rotterdamban, valamint a törökök legyőzik hazai pályán Montenegrót, akkor vége az Oranje katari álmainak.

Húsz ponttal állnak az élen Louis van Gaalék, mögöttük pedig a 18-18 pontos Törökország, illetve Norvégia van. Azért vannak a törökök a második helyen, mert a gólkülönbségük jobb, mint Ödegaard-éknak.

Itt még tényleg bármi lehet, de ismerve a hollandokat, nagyon oda fogják tenni magukat holnap este. A legnehezebb helyzetben tehát Norvégia van, a papírforma szerint Hollandia és Törökország fog az első két helyen végezni.

De ez a selejtező sorozat már párszor megmutatta nekünk, hogy a papírformát ki lehet dobni a kukába…

Vajon most is így lesz? Próbáljuk meg kideríteni. Kezdjük először a Hollandia – Norvégia találkozóval, majd ezt követi a Montenegró – Törökország.

Az előző kör

A két csapat csütörtöki mérkőzését foglaljuk össze röviden, ezt követően megpróbáljuk kisakkozni, hogy vajon mire számíthatunk majd a gárdáktól az egymás elleni összecsapásukon.

Montenegró – Hollandia: 2-2

G.: Vukotic, Vujnovic ill. Depay (2)

Mérges lehet magára Louis van Gaal, illetve az egész holland válogatott. A sima kijutás helyett most még izgulniuk kell. Pedig a montenegróiak elleni meccs a kezükben volt, két góllal vezetve fordultak rá az utolsó tíz percre. Az eredményt látjátok, nem sikerült megnyerni a találkozót. Montenegró nem először tör borsot az aktuális ellenfél orra alá. Habár a VB-re nem jutnak ki, az ilyen, és ehhez hasonló eredményekre igenis büszkék lehetnek…

A kezdők:

Montenegró:

Sarkic – Vukcevic, Savic, Vujacic, Radunovic – Jovovic, Jankovic, Osmajic, Tomasevic – Djurdjevic, Haksabanovic

Hollandia:

Bijlow – Dumfries, de Vrij, van Dijk, Blind – Wijnaldum, F. de Jong, Klaassen – Malen, Depay, Danjuma

A legutóbbi alkalommal Hollandia nagyon simán, 4-0-ra verte mostani vendéglátójukat, ez a meccs viszont egy kicsit másképp alakult. Montenegró egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet – nem úgy, mint a szeptemberi találkozón -, az első nagy helyzetet például ők alakították ki. Majdnem gól is született a szituból, amikor Bijlow kapus rosszul mozdult ki egy baloldali beadásra. Vladimir Jovovic megelőzte őt, ám túlságosan kisodródott, így csak az oldalhálót találta el.

Meglepetésre nagyon bátran fociztak a hazaiak, az első húsz percben többször eljutottak Bijlow kapujáig. Hollandia először a 23. percben tett így, annak viszont rögtön gól lett a vége. Történt, hogy a hazai tizenhatoson belül Davy Klaassen lábára Marko Jankovic lépett rá. A játékvezető kivárt, majd a sípjába fújt. Hiába rohamozták meg a bírót a pirosmezesek, hajthatatlan volt, pláne, hogy a VAR is neki adott igazat. A büntetőt Memphis Depay értékesítette, Sarkic hiába érezte a sarkot, a labda túlságosan erős volt, illetve a Barca csatára remekül is helyezett.

A kapott gól nem fogta meg Montenegrót, ezután is ugyanolyan bátran futballoztak, ám Hollandia járt közel a második találatához, Arnaut Danjuma, a Villarreal játékosa 11 méterről alig lőtt mellé.

A 39. percben Montenegró is kaphatott volna egy tizenegyest, a kézszabály azonban még most sem egyértelmű. Az egyértelmű, hogy Denzel Dumfries kezét érte a labda, az is egyértelmű, hogy az Inter játékosának keze nem volt leszorítva. Az nem egyértelmű, hogy ebből miért nem született büntető…

Az első játékrészben még két jó lövést láthatott a közönség, a tizenegyest összehozó Marko Jankovic csavarását Bijlow védte, míg Danjuma második próbálkozása szintén kapu mellé ment.

A második félidőben Memphis Depay egy szépségdíjas góllal növelte a vendégek előnyét, egy jobboldali centerezés után a röviden álló támadó sarokkal juttatta kapuba a labdát.

Lehet, hogy a hollandok elhitték, hogy megvan a meccs, de Montenegrónak egészen más tervei voltak. A szépítésre a 82. percben került sor, ekkor egy szép kontra végén Ilija Vukotic, a csereember cselezte ki Bijlow-t, majd az üres kapuba passzolt. Érthetetlen volt egyébként, hogy a hollandok miért húzódtak fel ennyien és ennyire, mindenesetre Montenegró köszönte a lehetőséget.

Az egyenlítés pedig négy perccel később született, Nikola Vujnovic, egy másik csere is beköszönt, ő fejjel vette be a holland kaput.

Mondjuk ki, a hollandok elszórakozták, emiatt az utolsó meccsen is oda kell tenniük magukat. Emiatt lehet, hogy nem lesznek ott Katarban…

Előző 5 meccs eredménye
2021.09.01.VB-selejtező 2022
norvégia
1:1
hollandia
VB-selejtező 2022
2009.06.10.VB-selejtező 2010
hollandia
2:0
norvégia
VB-selejtező 2010
2008.10.15.VB-selejtező 2010
norvégia
0:1
hollandia
VB-selejtező 2010
1995.11.15.EB-selejtező 1996
hollandia
3:0
norvégia
EB-selejtező 1996
1994.10.12.EB-selejtező 1996
norvégia
1:1
hollandia
EB-selejtező 1996
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Norvégia – Lettország: 0-0

Mondjuk, ha egy ilyen hatékonyságú norvég csapatba futnak bele a hollandok holnap, akkor nagyon nincs mitől tartaniuk… A csoport egyik leggyengébb válogatottját nem sikerült hazai pályán legyűrni, és itt még az sem lehet kifogás, hogy Erling Haaland nem volt ott a pályán. Lettországot akkor is gólokkal kellett volna verni. Az eredmény Törökország számára tökéletes, mert így fel tudtak lépni győzelmükkel a második helyre. És nem fogják azt könnyen adni, ebben biztosak lehetünk.

A kezdők:

Norvégia:

Nyland – Pedersen, Strandberg, Lode, Meling – Thorsby, Normann – Ödegaard, Thorstvedt, Elyounoussi – Sörloth

Lettország:

Ozols – Savalnieks, Cernomordijs, Dubra, Jurkovskis – Emsis, Kigurs – Jaunzems, Uldrikis, Ciganiks – Gutkovskis

Hiába volt sokkal esélyesebb a norvég csapat, hiába nyomtak végig az egész mérkőzésen, hiába a rengeteg kapura lövés, a lényeg, vagyis a gól nem jött össze, ezzel pedig saját maguk dolgát nehezítették meg az északiak.

Lettország válogatottja az egyik leggyengébb, csak Gibraltárt előzik meg, mindenki úgy sejtette, hogy ebből hazai győzelem születik majd, a bukik által adott oddsok is ezt mutatták, a hazai sikerre 1,10-1,20 között adtak a fogadóirodák.

Sok lehetősége a letteknek nem volt, de az ötödik percben majdnem betaláltak. Ciganiks beadása után Gutkovskis lekészítését Alvis Jaunzems lőtte el, a labda egy védőn is irányt változtatott, majd a jobboldali kapufa érintésével hagyta el a játékteret.

A norvégok ezt követően átvették az irányítást, de Ozols kapust megizzasztani nem nagyon tudták. A 23. perxben Kristian Thorstvedt 16 méteres lövése kerülte el nem sokkal a kaput, ekkor jártak a hazaiak a legközelebb a gólhoz. Előtte is próbálkoztak, de azok egytől egyig gyenge lövések voltak.

A hazai csapatnak még két ígéretes próbálkozása volt: A 35. percben Normann távoliját tolta szögletre Ozols, majd a 41. percben Thorstvedt fejelt kapufát. Thorstvedt nagyon akart, azonban a nagy akarásnak – mint általában – nyögés lett a vége. Az 55. percben újra gólt szerezhetett volna a támadó, ezúttal is Ozols állta útját, talán ez volt a legnagyobb esély a Genk játékosa előtt…

Egyre komolyabb volt a hazai nyomás, de a gól nem akart megszületni. Egészen a 80. percig, ekkor Mohamed Elyounoussi bevette a lett kaput, Sörloth megcsúsztatott fejesét kotorta be közelről, de a videóbíró észrevette, hogy a Southampton középpályása lesen tartózkodott. Maradt a 0-0. Egészen a lefújásig. Norvégia talán reggelig sem tudott volna gólt szerezni. Nagyon hiányzik Haaland…

Összefoglalás

És nagyon hiányozni fog a hollandok ellen is. A legjobban ő fog hiányozni, és a nagy probléma, hogy nem igazán van, aki pótolja. Igen, Alexander Sörloth jó képességekkel megáldott támadó, ráadásul a Real Sociedadban jól megy neki a szekér, de azért a holland védelem nem összehasonlítható egy Getafe vagy egy Cadiz védelmével. Nem megbántva a csapatok szurkolóit…

Sérült, eltiltott egyik keretben sincs, viszont erősen kétlem, hogy komolyabb változtatásokat eszközölne bármelyik mester is. Egy cserére azért számítunk hazai oldalon, Donyell Malen helyett Noa Lang vagy Steven Bergwijn léphet pályára, Malennek valahogy nem ízlik ez a szerepkör…

A másik oldalon egyetlen játékos nagyon hiányzik, már beszéltünk róla eleget. Ugyanaz a kezdő futhat ki, mint a lettek ellen.

Az odavágón döntetlen eredmény született, az most a hollandoknak már tökéletes lenne, viszont a norvégoknak közel sem.

Nincsenek könnyű helyzetben a norvégok – mint említettük – kell egy szívesség Montenegró részéről is, ha pótselejtezőt akarnak.

Mi úgy gondoljuk, ez nem fog összejönni. Spoilerveszély: Szerintünk a törökök nyerni fognak Podgoricán, míg a hollandok is behúzzák a maguk meccsét. Legalább 2,5 gólra számítunk a találkozón, emellett pedig hazai sikerre.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső