Hollandia – Törökország: Fogadási Tippek és Világbajnoki Selejtező Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 06.
Hollandia
Teljesítmény:
N D V N N
  • Johan Cruijff Arena
  • Szeptember 07. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Törökország
Teljesítmény:
N D V V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mélyen él még a holland fejekben a márciusi nyitómeccs, amikor Törökország hazai pályán 4-2-re verte meg az Oranjét. Akkoriban még Frank de Boer irányította a válogatottat, az EB után viszont váltottak, az egykori klasszis védő lemondását a szövetség elfogadta, és harmadszor is Louis van Gaalt nevezte ki a csapat élére.

A bemutatkozás a 70 éves mesternek nem sikerült rosszul, 1-1-es döntetlent játszottak Norvégia otthonában, azt követően pedig 4-0-ra verték Montenegro legjobbjait. A mi legnagyobb sajnálatunkra. Vagyis, a győzelmet nem sajnáltuk tőlük, de a negyedik góljukat igen… Mindjárt kifejtem.

A törökök márciusban ígéretesen indultak, azóta viszont nagyon sok víz lefolyt az Eufráteszen. Senol Günes együttese túl van egy rettenetesen kiábrándító Európa-bajnokságon, ahol a csapat tökutolsó lett csoportjában, egy kis belső viszályon – sokan követelték Günes távozását -, és két selejtező meccsen. Montenegro ellen kétgólos előnyt adtak el, míg Gibraltárt 3-0-ra verték.

Így állunk most, Törökország továbbra is az élen, de ha holnap este vereséget szenvednek, akkor egészen a harmadik helyig fognak visszacsúszni. Nem elég, hogy Hollandia megelőzi őket, de a Gibraltárral játszó norvégok is jó eséllyel nyerni fognak…

Kezdjük a Hollandia – Törökország mérkőzés előzetesét!

Az előző kör

Mindkét együttes pályán volt tegnap este. Röviden összefoglaljuk a mérkőzéseiken történteket, így talán könnyebben tudjuk megtippelni az összecsapásuk végeredményét.

Hollandia – Montenegro: 4-0

G.: Depay (2), Wijnaldum, Gakpo

Azért sajnáltuk Cody Gakpo gólját ezen a találkozón, mert azt fogadtuk meg, hogy három és fél gól alatti eredmény születik. Bíztunk Montenegroban annyira, hogy a törökök elleni 2-2-t követően önbizalommal telve lépnek pályára, és legalább a komoly verést megússzák. De hát… Nem sikerült.

A kezdők:

Hollandia:

Bijlow – Dumfries, de Vrij, de Ligt, Malacia – Wijnaldum, de Jong, Klaassen – Berghuis, Depay, Gakpo

Montenegro:

Sarkic – Vesovic, Savic, Tomasevic, Radunovic – Marusic, Scekic, Lagator, Osmajic – Bozovic, Mugosa

A Barcelona újdonsült támadója, Memphis Depay volt a meccs hőse, aki két gólt is szerzett, emellett pedig a mezőnyben is remek játékkal rukkolt elő. Az övé volt az első kapura lövés a 18. percben, Dumfries beadását bombázta rá 16-ról, de Sarkic szögletre mentett. Egy perccel később a montenegrói ötösön komoly harc alakult ki a labdáért, sokszor azt sem lehetett látni, hol is van a laszti, végül a vendégek fel tudtak szabadítani.

A 32. percben Davy Klaassen találta el fejjel a jobboldali kapufát, egyre inkább érett a narancsmezesek első gólja. Ami nem sokkal Klaassen helyzete után meg is született: Memphis Depay fordult le védőjéről a tizenhatoson belül, Lagator pedig szimplán lerántotta ellenfelét. Nem úszta meg, az eset Gil Manzano szeme előtt történt, aki azonnal tizenegyest ítélt, és sárgát adott a vétkesnek. Az áldozat pedig belőtte a labdát a hálóba, 1-0.

A fordulást követően Stefan Mugosa kihagyta a meccs helyzetét az 55. percben. Malacia rosszul passzolt, ezzel gyakorlatilag gólhelyzetbe hozta a vendégek támadóját, aki viszont… Hát, le sem tudom írni, mit csinált. Kábé kilőtt a stadionból a labdát.

Ez pedig hamar megbosszulta magát, 1-1 helyett 2-0-ra módosult az állás, megint Memphis Depay csapott le, és jó 10 méterről lőtte ki a rövid alsó sarkot.

Ezután Montenegro összeomlott, és további két gólt kaptak a hajrában. Először a 70. percben Giorginio Wijnaldum köszönt be Berghuijs fantasztikus labdája után, majd Cody Gakpo pár perccel később varázslatos gólt csavart.

Akár fordulópontot is jelenthetett volna Magusa ziccere, így viszont nagyon csúnya verésbe sikerült beleszaladnia Montenegronak.

Előző meccs eredménye
2021.03.24.VB-selejtező 2022
törökország
4:2
hollandia
VB-selejtező 2022
2015.09.06.EB-selejtező 2016
törökország
3:0
hollandia
EB-selejtező 2016
2015.03.28.EB-selejtező 2016
hollandia
1:1
törökország
EB-selejtező 2016
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Gibraltár – Törökország: 0-3

G.: Dervisoglu, Calhanoglu, Karaman

Borítékolható győzelem volt ez, Gibraltár továbbra is nyeretlen és ez minden bizonnyal így is marad egészen a sorozat végéig. Szegény kiscsapat igazából az ellenfeleknek arra jó, hogy a gólarányukat javíthassák. Így volt ez most is.

A kezdők:

Gibraltár:

Coleing – Torilla, Chipolina, Mouelhi, Brito – Sergeant, Wiseman, Valarino – De Barr, Ronan, Hernández

Törökország:

Cakir – Celik, Söyüncü, Ayhan, Müldür – Antalyali, Yazici, Ünal, Karaca – Kökcü, Aktürkoglu

Ahogy arra számítani is lehetett, a török csapat már a legelején kezébe vette az irányítást, amire viszont nem számítottunk, hogy Gibraltár egy teljes félidőt meg fog úszni kapott gól nélkül. Hiába volt öt kaput eltaláló kísérlete a vendégeknek, Coleing öt bravúrt mutatott be. Ebben benne volt egy kihagyott tizenegyes is, amit Enes Ünal nem tudott értékesíteni a mérkőzés negyedik percében.

A jégnek viszont meg kellett törnie, ezt a nyomást 90 percen keresztül nem lehet kibírni. Így is lett. Az ötvenharmadik percben a büntetőt hibázó Ünalt váltó Halil Dervisoglu lőtte szét a gibraltári kapu jobb felső sarkát.

Tíz perccel később jött a második vendég találat: Ezúttal Hakan Calhanoglu talált be, jó 25-ről lőtt a jobb alsóba, a labda a védők között kacsázott be a hálóba.

A lényegi kérdések az Inter irányítójának gólja után eldőltek, mert arra még volt minimális esély, hogy egy gólt talál a gibraltári csapat, de kettőt… Na, arra aztán semmi.

A gólarány volt a lényegi kérdés, ami minden csapatnak fontos, pontegyenlőség esetén a gólkülönbség az első mutató, amit figyelnek. Egy harmadik találat még összejött a vendégeknek, szintén egy csereember, Kenan Karaman Müldür beadását vette át, mielőtt a léc alá bombázott volna.

Sima meccs volt, ahogy azt mindenki várta, köszönhetően a második félidőben csereként pályára lépőknek.

Összefoglalás

Emlékszem még a márciusi találkozóra, ahol Burak Yilmaz, a Lille támadója mesterhármast ért el, mellette pedig Hakan Calhanoglu is betalált. A veterán támadó Gibraltár ellen visszatér a csapatba, remélve, hogy a visszavágón is olyan hatékony lesz, mint tavasszal.

A törököknél Umut Meras, Abdülkadir Ömür és Halil Akbunar nem játszhat, de őszintén szólva egyikük sem játszott volna valószínűleg.

A hazaiaknak viszont van komoly hiányzója, méghozzá Cody Gakpo. A PSV Eindhoven támadója a Montenegro elleni siker után sérült meg, minden valószínűség szerint a Borussia Dortmund csatára, Donyell Malen fog a helyére lépni.

A középpályán változásra egyáltalán nem számítunk, a védelembe pedig minden bizonnyal visszakerül van Dijk, miután az utolsó meccsen pihentették. Van Gaal hozta magával a szokásos mentalitást, Törökországnak pedig a nyár óta látványosan nem megy, nem is csoda, hogy a fogadóirodák ilyen keveset fizetnek a hazai sikerre.

Nem is azt célozzuk meg, hanem a gólokat. Az odavágó 4-2 lett, a csoportban a hollandok és a törökök rúgták a legtöbb gólt, egyikük 15-öt, a másik 16-ot. Nem lenne csoda, ha most is gólzáporba fordulna a találkozó. A másik tippünk pedig az, hogy mindkét együttes hálóba talál, ahogy tették azt a tavaszi meccsükön is.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső