Horvátország – Oroszország: Fogadási Tippek és Világbajnoki Selejtező Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 12.
Horvátország
Teljesítmény:
N D N N N
  • Stadion Poljud
  • November 14. 15:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Oroszország
Teljesítmény:
N N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ismét ránk virradt egy péntek, és vár ránk sok feladat. Amelyet két részletben fogunk elvégezni, ma, valamint holnap is számíthattok tippekre. Továbbra is a válogatott mérkőzésekkel vagyunk elfoglalva, vasárnaptól már jön a nagy finálé, az utolsó kör, amikor kiderül, mely csapatok végeznek az élen, kik lesznek a másodikak, valamint ki lesz az a két csapat, amelyik pótselejtezőt ér el a Nemzetek Ligája miatt…

Ahogy számítottunk rá, a döntés az utolsó fordulóra marad. A Horvátország – Oroszország mérkőzés résztvevői valóságos erődemonstrációt tartottak, Oroszország Ciprust győzte le 6-0-ra, míg Horvátország Máltán nyert 7-1-re. Olyan volt ez, mint mikor a Rocky IV-ben a címszereplő és Drago edzését nézhettük. Mindketten nagyon erősnek tűntek, a ringben viszont csak az egyikük nyerhetett. Valami hasonló a helyzet itt is, csak egy csapat nyerheti a csoportot, miközben páran már páholyból figyelik a többi mérkőzést.

Sokba fájhat Horvátországnak az a Szlovákia ellen elhagyott két pont, ha az meglenne, akkor most az élen állnának.

Vessük is bele magunkat az első meccsünkbe!

Az előző kör

A két csapat csütörtöki mérkőzését foglaljuk össze röviden, ezt követően megpróbáljuk kisakkozni, hogy vajon mire számíthatunk majd a gárdáktól az egymás elleni összecsapásukon.

Málta – Horvátország: 1-7

G.: Brozovic (ög) ill. Majer (2), Perisic, Caleta-Car, Pasalic, Modric, Kramaric

Hát, ebbe most alaposan beleszaladt Málta. Emlékeztek, hogy a Ciprus elleni döntetlen alkalmával mennyire örültek a társak Debagriele góljának? No, hát ezért. Mert pontosan tudták, hogy az utolsó két fordulóban nem igazán lesz esélyük a pontszerzésre. Horvátország ezzel a hét rúgott góllal jelezte az oroszoknak, hogy állig felfegyverkezve várják az utolsó, zágrábi összecsapást. De Oroszország sem volt rest válaszolni.

A kezdők:

Málta:

Bonello – Shaw, Agius, Pepe – Attard, Kristensen, Teuma, Camenzuli – Mbong, Montebello, Degabriele

Horvátország:

Grbic – Juranovic, Caleta-Car, Gvardiol, Sosa – Modric, Brozovic, Pasalic – Majer, Kramaric, Perisic

Zlatko Dalic hallgatott a szurkolókra, és a csapatból kitette a gyengébb formában levő Dominik Livakovicot, aki egyébként hosszú ideje az elsőszámú választás a horvátoknál. Most a Lille portása, Ivo Grbic kapott lehetőséget, hogy bemutatkozzon a felnőttek között.

Három pontért mentek Modricék, és elég hamar el is kezdtek dolgozni a megvalósításon. A hatodik percben Málta a saját tizenhatosa előtt veszített labdát, amit aztán a horvátok sakk-mattig játszottak, a befejezést Ivan Perisic vállalta magára.

Az örömfocit kissé megzavarta, hogy a hazaiak a 13. percben Jürgen Degabriele révén egyenlítettek, viszont az asszisztens megmentette őket, lesről indult a támadó. A 22. percben a Marseille védője, Duje Caleta-Car húzódott fel egy Modric által elvégzett szabadrúgásra, viszonylag tisztán fejelhetett, Bonello csak beleütni tudott a labdába.

Ezt követően Málta szépített, és ezúttal a játékvezető sem szólt semmi rosszat. Nem is szólhatott, mert Marcelo Brozovic talált a saját kapujába, egy baloldali beadást akart meghiúsítani az Inter középpályása.

A kapott góltól a horvátok csak még éhesebbek lettek, és azonnal le is törték vendéglátójuk szarvát. Mario Pasalic a 39. percben talált be, miután Andrej Kramaric elszaladt egy kontrával, és tökéletesen tálalt a társ elé, a félidő vége előtt pedig Luka Modric is megzörgette a hálót. A problémát ismét az okozta, hogy a pirosmezesek saját kapujuk előtt passzolták ellenfélhez a játékszert…

A második félidőben a játék képe szemernyit sem változott, a horvátok pedig folytatták a gólfesztivált. Lovro Majer már a kezdés után két perccel megnövelte csapata góljainak számát, a középpályás egy kipattanóra startolt rá a leghamarabb, szegény Bonello előtte hiába védett nagyot – Kramaric fejesénél -, mégis gólt kapott.

Hat perccel később az egész meccsen remekül játszó Andrej Kramaric egy újabb hazai hibát használt ki – ez volt talán a mérkőzés legszürreálisabb jelenete -, végül Lovro Majer tudott duplázni, a 64. percben állították be az 1-7-es végeredményt. Szokták mondani, hogy egy egyhetes nyaralás remek élmény Máltán. Most már tudják ezt a horvátok is.

Előző 5 meccs eredménye
2021.09.01.VB-selejtező 2022
oroszország
0:0
horvátország
VB-selejtező 2022
2018.07.07.Világbajnokság 2018
oroszország
3:4
horvátország
Világbajnokság 2018
2015.11.17.Barátságos Mérkőzés
oroszország
1:3
horvátország
Barátságos Mérkőzés
2007.06.06.EB-selejtező 2008
horvátország
0:0
oroszország
EB-selejtező 2008
2006.09.06.EB-selejtező 2008
oroszország
0:0
horvátország
EB-selejtező 2008
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Oroszország – Ciprus: 6-0

G.: Erokhin (2), Smolov, Mostovoy, Sutormin, Zabolotnyi

Tippünkben azt fejtegettük, hogy igazán nagy meglepetés lenne, ha ezt a meccset az oroszok nem gólokkal nyernék. Be is bizonyosodott ez, minden tippünk jött, amit erre a meccsre raktunk. Szegény Ciprus volt az elszenvedője a hazai válogatott erőfitogtatásának, ugyanazt csinálták, mint vasárnapi ellenfelük…

A kezdők:

Oroszország:

Safonov – Sutormin, Diveyev, Osipenko, Terekhov – Erokhin, Fomin, Golovin – Miranchuk, Smolov, Mostovoy

Ciprus:

Demetris – Karo, Soteriou, Laifis – Psaltis, Artymatas, Kastanos, Ioannou – Tzionis, Sotiriou, Papoulis

Öt olyan játékosa is volt az orosz csapatnak, akik egy esetleges sárga lap után eltiltás elé néztek volna. Valerij Karpin legényei megúszták, lehozták a mérkőzést egyetlen sárga lapos figyelmeztetés nélkül.

A horvátoknak hat, az oroszoknak csak négy perc kellett az első gól megszerzéséhez, amit a Zenit 32 esztendős játékosa, Aleksandr Erokhin jegyzett. A középpályás Fedor Smolov passzából volt eredményes, miután a csatár első kísérletéből nem lett gól, inkább passzolt. Jól tette.

Az első félidőben több gól nem született, az oroszok a második játékrészre „őrültek meg”. Hogy volt-e még komolyabb lehetőségük az első negyvenöt percben? Nem, nem igazán.

A másodikban annál inkább. Az 54. percben egy villámgyors támadás végén Aleksey Miranchuk hozta kihagyhatatlan helyzetbe Fedor Smolovot, a támadó egy kicsit még meg is bolondította a szituációt egy csellel, amivel Demetris kapust szotyiért küldte, csak ezután passzolt a hálóba.

Rögtön jött a harmadik, még ki sem heverték a második gól okozta sokkot a vendégek, amikor Andrey Mostovoy finom, higgadt cselek után passzolt a gólvonal mögé.

Még három gól volt a szbornaja tarsolyában, abból egyet Alex Sutormin szerzett, a jobbhátvéd. A 62. percben a bekk egy felsőlécről lehulló labdát fejelt az üres kapuba, a vendégek védelme itt ismét nem volt a helyzet magaslatán.

Az ötödiket a sorban Anton Zabolotnyi szerezte, a középpályás 2018-ban volt utoljára eredményes nemzeti színekben.

Végül Erokhin foglalta keretbe a meccset, ő lőtte az elsőt, és ő lőtte az utolsót. A 87. percben alakult ki a 6-0-s végeredmény…

Sima volt, jött a tippünk, láttunk hat gólt. Mi köszönjük, elégedettek voltunk. A ciprusiak már sokkal kevésbé.

Összefoglalás

A tegnap esti meccsen Valerij Karpin Diveyev mellett nem Georgiy Dzhikiyát kezdette, hanem Maksim Osipenkot. Ez azonban vasárnapra megváltozhat, érdekes lenne, ha az orosz védelem bástyája csak a kispadról figyelné a mérkőzést. Karpin mester számára fejtörést okozhat, hogy a Ciprus ellen fantasztikusan játszó Andrey Mostovoy játsszon, vagy esetleg Aleksey Ionov.

A horvátoknál Josip Brekalo és Mateo Kovacic nem játszhat, de visszatér eltiltása után Borna Barisic. Szerintünk egyből a kezdőbe.

Lovro Majer és Luka Ivanusec harcol egy pozícióért, a többi hely elkelt már Zlatko Dalic kezdőjében.

A fogadóirodák nagyon lebecsülik az oroszokat, és ez abszolút hiba. Az 1,50-1,60 körüli odds bántóan alacsony, főleg, hogy az utolsó fordulóról beszélünk, és a szbornaja még mindig az élen.

Az előző meccsük 0-0-s döntetlennel ért véget, ez volt az egyetlen alkalom, amikor Oroszország vagy Horvátország nem rúgott gólt. Most viszont nagyobb a tét. És ez szerintünk a pályán is látszani fog. Nem vagyunk meggyőződve arról, hogy az esélyesebbnek gondolt hazaiak nyernek, természetesen van rá sansz, nem is kevés, mégis kihagynánk inkább a meccs kimenetelét. Maradjunk annál, hogy mindkét együttes hálóba talál. Aki itt nyer, az megy a VB-re. Nem fognak finomkodni egymással a felek, még akkor sem, ha a vendégeknek elegendő egy döntetlen is…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső