Horvátország – Portugália: Fogadási Tippek és Nemzetek Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 november 16.
Horvátország
Teljesítmény:
V D V N N
  • Stadion Poljud
  • November 17. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Portugália
Teljesítmény:
V N N D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Hasonló a szituáció a csoport másik meccsén, mint a Franciaország – Svédország meccsen. A svédek, vagy a horvátok búcsúznak a legfelsőbb divíziótól, minden a kedd esti meccsektől függ. A Horvátország – Portugália találkozón tehát a hazaiknak van miért küzdeni, a vendégeknek nincs nagyon. Mindenképp második helyen végeznek, akkor is, ha a franciák vereséget szenvednének. Ez pedig sokat elárulhat erről a meccsről, motivációról és még rengeteg mindenről.

Fernando Santos bizonyára rotál, bizonyára azoknak is lehetőséget ad, akik eddig nem vagy csak kevesebbet játszottak. Horvátország talán előnyben van a svédekhez képest. De semmit nem ér az előny, ha nem tudnak nyerni. Izgalmas meccs lesz…

Mi történt korábban?

Vegyük sorra, milyen meccseket játszottak mostanság, milyen kerettel vágnak neki a meccsnek a csapatok és hogy szerepeltek a csoportjukban?

Portugália – Franciaország

Elevenítsük fel, hogy mi történt Lisszabonban. A korábbi tippemben már megtettem, de aki azt nem olvassa el, az lemaradna. Szóval, mint mindig: Ismétlés a tudás anyja.

Emlékeztek, anno erre a meccsre mit tippeltem? Mindkét csapat szerez gólt. Köszi, Hugo Lloris, köszi, kapufa! Igen, a tipp ment a levesbe, mégsem hibáztatom magam, mert reálisan láttam a meccset, sejtettem, hogy apróságok dönthetnek, abban viszont tévedtem, amikor azt gondoltam, a portugálok legyőzhetik a franciákat. Ez sem volt egy ördögtől való gondolat…

Ronaldo már az ötödik percben megtornáztatta Llorist, távoli lövését csak ütni tudta a válogatott kapusa. Hat perccel később a Bayern München remek formában levő támadója, Kingsley Coman kapott labdát, miután nem tudott kinek passzolni, úgy gondolta, majd ő megoldja. Majdnem sikerült, egy csel után a rövid felsőt célozta meg, de Rui Patricio kiboxolta a bogyót.

Anthony Martial ezen a meccsen (vagyis az első félidőben) három gólt is szerezhetett volna: Kétszer Patricio védett, egyszer pedig három méterről sikerült a kapufára fejelni Rabiot… beadását vagy lövését, a fene tudja, mi akart az lenni. A félidőt jelző hármas sípszóig nem esett gól, nyílt maradt az első hely sorsa.

Nyomtak, nyomtak a franciák és sejthető volt, hogy előbb vagy utóbb ebből születni fog egy gól. A gól jött is, a szerzője pedig az az N’Golo Kante, akinek nem ez a fő feladata, de jókor volt jó helyen. Rabiot oldalról ellőtt labdáját pont elé ütött ki a Wolves kapusa, Kante pedig két lépésről belőtte azt a gólt, amivel Franciaország készülhet a négyesdöntőre.

Igen, ebből kitalálhattátok, nem sikerült egyenlíteni, habár Moutinhonak volt egy irtózatosan nagy lövése, de a lövésnél csak Lloris védése volt szebb. Fonte előtte kapufát fejelt, azt megelőzően Guerreiro löketét kellett védeni, szóval azért volt dolga a Spurs kapusának.

Ennyi volt a meccsben, Portugália nem jut tovább, mindenképp második helyen zárja a csoportját.

Előző 5 meccs eredménye
2020.09.05.Nemzetek Ligája
portugália
4:1
horvátország
Nemzetek Ligája
2018.09.06.Barátságos Mérkőzés
portugália
1:1
horvátország
Barátságos Mérkőzés
2016.06.25.Európa Bajnokság 2016
horvátország
0:1
portugália
Európa Bajnokság 2016
2013.06.10.Barátságos Mérkőzés
horvátország
0:1
portugália
Barátságos Mérkőzés
2005.11.12.Barátságos Mérkőzés
portugália
2:0
horvátország
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Svédország – Horvátország

Újból egy olyan meccs, amiről már írtam, a fentieket nem ismétlem el, lássuk inkább, itt mi is volt:

Szóval, Svédország számára ez a meccs egyszerű volt: Nyerni kell, vagy kábé kiestek. Oké, döntetlen esetén a matematikai esély még megvan, de vereség esetén tényleg vége lett volna a bulinak. Ezért belekezdtek a fiúk, leginkább ők irányítottak az első félidőben, a horvátoknak is volt két jó lövésük (főleg Perisicsé volt veszélyes), de gólt nem tudtak szerezni.

Bezzeg a svédek. Az egész mérkőzésen remeklő Dejan Kulusevski a 36. percben szép szólót követően csavarta el a labdát Livakovics mellett, majd a 45. percben ő adta be azt a szögletet, melynek végén Marcus Danielson megszerezte fejjel a második svéd gólt.

Ez már tisztességes előny volt, egyáltalán nem volt túlzó a kétgólos vezetés, a horvátok nem sokat tettek hozzá a meccshez. Fordulást követően azért feljavultak, kiegyenlített meccset hoztak innentől, azonos labdabirtoklás, azonos kapura lövési kísérlet.

Svédország tartotta magát, egészen a 82. percig, ekkor a második gólt szerző Danielson saját kapujába talált. Volt bő tíz perce a horvátoknak, hogy egyenlítsenek, de az idő nem volt elég, maradt a 2-1-es svéd siker, keddre halasztották a döntést, hogy melyikük is folytatja itt és melyikük egy osztállyal lejjebb.

Összefoglalás

Domagoj Vidára természetesen nem számíthat a szövetségi kapitány, neki szerdán, a törökök elleni mérkőzés SZÜNETÉBEN (igen, jól olvasod) szóltak, hogy hopp, bocs Domagoj, de pozitív lett a teszted csak… Nem tudom, elfelejtettünk szólni vagy elcsesztük, nem tudom. Nagyfokú felelőtlenség, Vida akaratán kívül sodort veszélybe csapattársat és ellenfelet egyaránt. Azonnal elkülönítették és ha minden igaz, akkor senki sem fertőződött meg. Szerencsére.

Innentől kezdve egy baki boríthat mindent. Például a román – norvég meccset el kell halasztani, az sem biztos, hogy a keddi, Ausztria elleni meccsüket lejátszhatják. Szóval, megint borul a menetrend…

Térjünk vissza erre a meccsre. Horvátország még sosem győzte le Portugáliát, sőt, hat meccsen összesen két gólt tudtak szerezni ellenük. Öt portugál siker, egy döntetlen. Ez a mérleg.

Nagy a tét, és ahogy a franciáknál, úgy a portugáloknál is mindegy a meccs kimenetele, így azt gondolom, hogy Fernando Santos is elenged jó pár játékost, helyüket pedig olyan játékosok fogják betölteni, akik kevesebbet voltak a pályán eddig.

Ez jó esély lehet a horvátoknak, ha élnek vele, bentmaradhatnak.

Nem merek a győztesre fogadni, mert magam sem vagyok biztos benne. Azt valószínűnek tartom, hogy a horvátok nekimennek majd ellenfelüknek, hiszen nekik kell az a győzelem. A portugál játékosok viszont bizonyára bizonyítani szeretnének. Kisülhet ebből bármi… Én arra szavazok, hogy mindkét együttes neve mellett lesz legalább egy találat.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső