Horvátország – Svédország: Fogadási Tippek és Nemzetek Ligája Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 október 09.
Horvátország
Teljesítmény:
N V V N N
  • Maksimir Stadium
  • Október 11. 18:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Svédország
Teljesítmény:
V V N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Felborult a tabella a Nemzetek Ligája A divíziójának harmadik csoportjában. Talán ez a legerősebb kvartett a sorozatban, de úgy tűnik, még ebből a négyesből is kiemelkedik két gárda. Portugália és Franciaország két győzelemmel állnak az élen, míg Horvátország és Svédország 0 pontos. Itt az esély, hogy valamelyikük megszerezze első győzelmét, erre pedig a horvátoknak van nagyobb sansza, de a sorozat okozott már meglepetéseket, így biztosra nem lehet menni.

Lássuk, milyen eredmény várható a Horvátország – Portugália mérkőzésen!

Mi történt az előző körben?

Nem volt olyan rég szeptember, de frissítsük fel az emlékezetünket azzal kapcsolatban, hogy mit is játszott a két csapat az előző fordulóban!

Franciaország – Horvátország

Közönségszórakoztató találkozót játszott egymással a két együttes, mondjuk közönség pont nem volt a Stade de France-ban. Az első forduló kudarca után (a horvátok az első fordulóban 4-1-es vereséget szenvedtek a portugáloktól) mindenképp szerettek volna javítani déli szomszédaink, még úgy is, hogy Modric és Rakitic nem volt a keretben. Azóta egyébként Rakitic – aki az idén tért vissza a Sevillába – bejelentette, hogy nem húzza magára többé a címeres mezt. Modric is 35 éves, így hamarosan ő sem fog a válogatottban szerepelni, ez pedig óriási érvágás a horvát csapatnak.

A találkozón ismét négy gólt kaptak Perisicék, pedig az első találat az övék volt: Nem is akármilyen gól, ráadásul nem egy labdazsonglőr szerzett ilyen szép találatot, hanem Dejan Lovren, aki inkább kemény játékáról volt híres.

A 17. percben egy horvát szöglet után pattant fel a labda, épp jól jött kapáslövésre Lovrennek. Azonban a védő húzott egy merészet, nem lőtt, hanem egy lövőcsellel áttette a lasztit a bal lábára, csak ekkor tüzelt. Nagyon szép gól volt, és tényleg, Lovrennek talán élete gólja…

Már-már úgy tűnt, a félidő is ilyen eredménnyel fog zárulni, de a franciák fordítani tudtak. Nem mondhatni, hogy a semmiből Griezmannak már volt egy nagy lehetősége a félidő derekán, majd a 43. percben a gól is összejött. Egy gyönyörű összjátékot követően lőtte a labdát Livakovic hálójába. A hosszabbításban pedig már az előny is náluk volt. Martial kapott jó labdát Ben Yeddertől, becsúszva lőtt kapura, a kapufáról kipattanó labda eltalálta Livakovicot, onnan pedig a gólvonal mögé gurult. Öngól.

A második félidőben a csereként beálló Brekalo még egy szép szólót követően egyenlíteni tudott, Upamecano és Giroud góljára viszont már nem válasza a horvát csapatnak.

A horvátok tegnap este Svájc ellen vívtak barátságos meccset, Brekalo és Pasalic góljával 2-1-re múlták felül Seferovicékat Bázelben.

Előző meccs eredménye
2012.02.29.Barátságos Mérkőzés
horvátország
1:3
svédország
Barátságos Mérkőzés
2005.10.08.VB-Selejtező 2006
horvátország
1:0
svédország
VB-Selejtező 2006
2004.09.08.VB-Selejtező 2006
svédország
0:1
horvátország
VB-Selejtező 2006
2003.04.30.Barátságos Mérkőzés
svédország
1:2
horvátország
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Svédország – Portugália

Bár a svédek állnak a csoport harmadik helyén, mondhatni, rosszabb a helyzetük, mint a horvátoknak. Míg előbbi csapat kétszer kapott ki, de hazai pályán, addig a horvátok legalább idegenben szenvedtek vereséget. Talán egy fokkal jobb az ő helyzetük.

A svéd-portugál meccs első félideje igazán jóra sikeredett, helyzetek akadtak mindkét oldalon. Komolyabb helyzetei inkább a portugáloknak voltak, Pepe egyszer, Cristiano Ronaldo kétszer is gólt szerezhetett volna, de ez végül nem sikerült.

A mérkőzés fordulópontja a 44. percben történt, ekkor Svensson egy elkésett belépő után megkapta a második sárga lapját. És nem elég az emberhátrány, a helyzetből kialakult szabadrúgás után Cristiano Ronaldo megszerezte a vezetést a portugáloknak.

A második félidő már egy sokkal egyértelműbb meccset hozott, ez várható is volt. 14 alkalommal lőttek kapura a portugálok, ebből négyszer el is találták azt. A svédek persze nem nagy hatékonysággal tudtak támadni, ennek pedig az lett az eredménye, hogy felőrölték őket a vendégek.

A 72. percben Joao Felix passzolt Ronaldohoz, aki felnézett és látta, hogy Olsson kissé kint áll a kapujából. Gyönyörűen csavarta el a labdát mellette, kialakítva a 2-0-s végeredményt.

Ha nincs a kiállítás, bármi lehetett volna, de elnézve azt, hogyan támadtak a portugálok, valószínűleg mindenképp övék lett volna a három pont.

Jó főpróba lesz a ma este rendezendő oroszok elleni meccs, hiszen ők nagy valószínűséggel felkerülnek az A divízióba.

Összefoglalás

Az odds egy álom a horvátok győzelmére és a két csapat teljesítményét figyelve ugyan lehetnek kétségeink, de nem árt megnézni, melyik csapat hol szedte össze ezeket a vereségeket. Először vívhatnak meccset hazai pályán a horvátok, ráadásul már Luka Modriccsal a fedélzeten.

Ez pedig óriási előny, még akkor is, ha a horvát karmester már elmúlt 35 éves.

A hazai pálya szintúgy. Valamint ott a tudat a fiúkban, hogy egy hazai vereség megpecsételheti a sorsukat.

A svéd csapatnál volt már erősebb a történelem során, véleményem szerint sokkal inkább illenek a B divízióba, mint a legjobbak közé. De ez persze csak egy magánvélemény.

Ne szaporítsuk tovább a szót: Erősebb ez a horvát válogatott, ennek pedig eredménye is lesz vasárnap este.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső