Horvátország-Szlovákia – Fogadási Tippek és EB selejtező Előzetes

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2019 november 13.
Horvátország
Teljesítmény:
D N D N V
  • HNK Rijeka
  • április 24.
Nézd élőben itt:
Joker8
Szlovákia
Teljesítmény:
D D N V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A magyar labdarúgó válogatott számára is sorsdöntő mérkőzésre kerül sor szombaton a horvátországi Rijekában, ahol a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőinek E-jelű csoportjában Horvátország fogadja Szlovákia csapatát (ebben a csoportban található Magyarország is). Sorsdöntő abból a szempontból, hogy ennek a találkozónak a végeredménye egyértelműen el fogja dönteni azt is, hogy a magyar válogatottnak egy nem győztes walesi meccs esetén is lehet-e esélye a továbbjutásra.

Jelenleg a csoportban a horvátok vezetnek 14 ponttal, a magyar csapatnak 12, a szlovák válogatottnak 10, a walesinek pedig 8 pontja van, Azerbajdzsán 1 pontjával már rég kiszállt a küzdelemből. Azért azt tegyük hozzá, hogy ha Magyarország nem nyer Walesben, akkor igencsak szerencsés csillagzatra lenne szükség, hiszen ekkor feltétel lenne, hogy az eddig nyeretlen Azerbajdzsán ne kapjon ki se Walestől, se Szlovákiától – erre azért csekély az esély, tehát a magyar csapatnak kötelező a győzelem majd jövő kedden.

A fentiekből egyébként az is leszűrhető, hogy a horvátoknak mindenképpen nyerniük kell a szlovákok ellen, ellenkező esetben még akár az is felmerülhet, hogy nem jutnak tovább a csoportból. Legutóbb szeptemberben találkoztak fordított felállásban, akkor nagyon könnyen nyert idegenben 4-0-ra latko Dalić VB-második csapata (ráadásul elég domináns volt a vendégalakulat, a négy gólt négy különböző játékos szerezte), ráadásul, ha megnézzük a korábbi három egymás elleni (mind barátságos) meccsüket, akkor látható, hogy Szlovákiának egy 2010-es döntetlent leszámítva nem igazán termett babér a múltban sem.

Az elmúlt 12 hónapban a horvát válogatott 10 mérkőzést játszott, ebből 5 győzelemmel, 2 döntetlennel, 3 pedig vereséggel zárult, ami elég hullámzónak tűnhet, de azért a hazai pályán mutatott 80%-os győzelmi mutatójuk magáért beszél (5 meccsből 4 győzelem). Ráadásul otthon átlagosan több mint 2 gólt rúgtak meccsenként, sőt az elmúlt 10 meccsükből nyolcon 2.5 gólnál több gól született. Az az egy vereségük egy barátságos meccs volt gyenge kerettel Tunézia ellen, ha komolyabb tétmeccseket nézünk, akkor évek óta nem volt vereségük odahaza.

Előző meccs eredménye
2019.09.06.EB-selejtező 2020
Szlovákia
0:4
Horvátország
EB-selejtező 2020
2010.08.11.Barátságos
Szlovákia
1:1
Horvátország
Barátságos
2007.10.16.Barátságos
Horvátország
3:0
Szlovákia
Barátságos
2004.05.29.Barátságos
Horvátország
1:0
Szlovákia
Barátságos

Szlovákiának egyébként meglepő módon pontosan ugyanolyan eredményei vannak az elmúlt 10 meccsen, 5 győzelem, két döntetlen és három vereség, idegenben négyből kettőt meg tudtak nyerni két vereség mellett, az átlagos idegenbeli gólszámuk 1.75 gól meccsenként.

Összességében ha a statisztikákat nézzük, akkor mindenképpen a horvát siker mellett szólnak a számok, ráadásul meg lehet kockáztatni a 2.5 gólnál nagyobb gólszámot is, ráadásul ezt a tippet erőteljesen alátámasztja a csoport állása is, hiszen a horvát csapatnak ez az utolsó meccse a selejtezősorozatban és ha nyernek, akkor nyugodtan vonulhatnak pihenőre és nézhetik a többiek meccseit, hiszen akkor már biztos csoportelsők.

Viszont ha kikapnak, akkor még annak is lehet esélye, hogy kiesnek – persze ehhez Magyarországnak nyernie kell Walesben, hiszen Szlovákia utolsó meccsén biztosan legyőzi Azerbajdzsánt otthon, főleg ha a továbbjutása a tét. Horvát szempontból tehát nem fér bele még a döntetlen sem igazán, a vendégek szemszögéből viszont legalább egy pontot mindenképpen meg kellene szerezniük, ha tovább akarnak menni.

Van rá esély, hogy a VB-ezüstérmes nem tud legjobb összeállításában pályára lépni, hiszen Rakitic biztosan nem játszhat sérülés miatt, sőt, Mitrovic esetén is megvan ennek az esélye. Ettől függetlenül a mérkőzés toronymagas esélyese Horvátország és a 2.5 gólnál nagyobb gólszámot is hozzátehetjük a fogadásunkhoz, amivel együtt már egészen szép szorzót ki tudunk kerekíteni magunknak.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső