Huesca – Elche: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 07.
Huesca
Teljesítmény:
N D V V D
  • Estadio El Alcoraz
  • április 09. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Elche
Teljesítmény:
D D V V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Talán rosszul ítéltem meg az Huesca csapatát? Nagyon harcos játékkal verték meg a Levante együttesét, akik lehet, hogy jobb csapat, de a szív most az újoncot vitte előre. Ennek köszönhetően a bennmaradásért folytatott csata még élesebbé vált, és most itt egy újabb nagy meccs, az Huesca – Elche. Két újonc, két olyan csapat, akiknek nem sok esélyt adtak, és most lám, mégis itt vannak. És most lám, mégis bent maradhatnak.

Nem emlékszem, mikor volt utoljára a vonal fölött az Huesca, de most egy győzelemmel odaérhet, az ellenfelet pedig maguk alá lökhetik. Ezért is lesz ez egy igazán harcos kis meccs.

Hogy élvezetes találkozó lesz? Kétlem. Hogy tele lesz feszültséggel? Naná!

A vendégek négy mérkőzés óta nem tudtak nyerni, idegenben nem is nagyon megy nekik a játék, de nyugtathatja őket a tudat, hogy az Huescának sem megy hazai pályán.

Elképzelni sem tudom, hogy mi sül ki majd ebből… Épp ezért vessük bele magunkat a meccsbe!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Levante – Huesca

Előzetesen a bukik is a valenciai csapatot tartották esélyesebbnek, de míg Enis Bardhiéknak nem annyira kell a pont, addig az Huesca élethalálharcot vív. És ez már a meccs elejétől kezdve látszott. A vendégek voltak azok, akik mindent megtettek azért, hogy kapuba találjanak. Azért így is sikerült helyzetbe kerülnie a hazai csapatnak, de José Morales 16 méterről elejtett bombáját könnyedén ütötte ki az Huesca kapusa, Fernández.

Negyedóra telt el a meccsből, amikor a másik térfélen Ferreiro ívelte a labdát Rafa Mir elé, a támadó meg kapásból a bal alsóba gurított.

Az első játékrész több gólhelyzetet nem hordozott magával, 1-0-s eredménnyel mehettek pihenni a csapatok.

Fordulás után az első helyzet ismét a Levante előtt adódott, csak úgy, mint az első félidőben. Roger lőhetett, de nagyon gyenge volt a próbálkozás, könnyedén szedte fel a labdát a kapus.

Rafa Mir viszont nem tudott leállni, Seoane-tól kapott egy indítást, lefutotta ellenfelét, majd nagyon elegáns mozdulattal fejezte be az akciót, egyszerűen átpörgette a kifutó Fernández Abarisketa felett a labdát.

A kétgólos előny tudatában a vendégek visszaálltak, és hagyták támadni a Levantét, bízván abban, hogy majd egy kontrából még el tudnak futni. Több gólt már nem rúgtak a vendégek, de a hazaiak sem. Kisebb próbálkozások mellett ki kell emelni Jorge de Frutos lövését, amit ismételten a kapus védett, de ez volt a legnagyobb gólszerzési lehetőségük.

Megérdemelten nyert az Huesca, elmozdultak az utolsó helyről, és pénteken végre biztonságos(abb) helyre kerülhetnek…

Előző 5 meccs eredménye
2020.10.03.La Liga
elche
0:0
huesca
La Liga
2020.01.04.La Liga 2
elche
1:1
huesca
La Liga 2
2019.10.27.La Liga 2
huesca
2:0
elche
La Liga 2
2017.02.25.La Liga 2
elche
1:1
huesca
La Liga 2
2016.09.21.La Liga 2
huesca
0:3
elche
La Liga 2
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Elche – Real Betis

Mindkét együttesnek más a motivációja: A Betisnek az, hogy ott tudjanak maradni az ötödik pozícióban és újra kikerüljenek a nemzetközi porondra, az Elchének pedig sokkal szerényebb céljai vannak, nem kiesni.

A húsvét vasárnap délutánján lejátszott találkozón igazából egy kicsit mindketten közelítettek a céljukhoz, döntetlent játszottak, azaz egy-egy ponttal gazdagodtak.

Hatalmas Betis lehetőséggel indult a meccs: Moreno a 10. percben robogott el a balszélen, középre passzolt, ahol Ruibal Garcia érkezett, azonban öt méterről, estében nem tudott a hálóba találni, mert Badia, az Elche kapusa megakadályozta ebben.

Viszont négy perccel később már gólt ünnepelhettek a vendégek, ugyanis Borja Iglesiast rúgta fel hátulról Gonzalo Verdu. Nagyon durva látvány volt, mert a sevillaiak támadója szerencsétlenül érkezett a földre, nekiesett a kapufának.

Annyira nem fájt Borja Iglesiasnak, mert a tizenegyest már ő végezte el, kegyetlenül bevarrta a labdát a jobb felső sarokba.

A 34. percben Sergio Canales került nagy helyzetbe, az ő bombája azonban elkerülte a kaput, egy perccel később az Elche is feltűnt Robles előtt, Tete Morente beadása Pere Millát találta meg teljesen üresen, 1-1.

A semmiből jött a gól, és a semmiből jöhetett volna még egy, Milla a 42. percben is próbálkozott, ezúttal Robles védeni tudott.

A második félidőben a csereként beállt Juanmi egy flipperes szituáció végén – össze-vissza pattogott a labda – kis híján ismét a vendégeket juttatta előnyhöz, de először a kapus védett, majd az oldalhálóban kötött ki a labda.

Nem bírtak egymással a felek, ennek a vége pedig egy igazságosnak mondható döntetlen lett.

Összefoglalás

Ősszel ez a két csapat egy gólnélküli döntetlent játszott egymással, előtte pedig rendre a másodosztályban mérkőztek meg. Gólokban gazdag meccset a közelmúltban ritkán játszottak, általában egy-két gól döntött.

Az Huescára is igaz, hogy hazai pályán nagyon kevés gólt szereznek, ők 12-nél tartanak jelen pillanatban, és csak kétszer tudták otthon tartani a három pontot. Nem is olyan rég a Granada hagyta ott a fogát, az eredmény 3-2 lett, előtte pedig a sereghajtó Alavest verték 1-0-ra.

Az Elche sem teheti vitrinbe ezt a mérleget, utolsó 10 idegenbeli bajnoki meccsükből kilencet elveszítettek, egy pedig döntetlennel ért véget. Nem túl biztató a péntekre nézve.

Van egy kis káosz az oldalak között, hogy tulajdonképpen ki is sérült a csapatokból. Egyesek szerint Javi Ontiveros még mindig sérült, mások szerint már felépült. Az Huesca oldalán pedig nincs információ… No, ez volt az egyetlen eltérés, abban már mindenki egyetért, hogy Luisinho és Gastón Silva nem bevethető, míg a vendégeknél egyetlen sérült sincs.

A mai nap slágere a kevés gól volt, de itt is csak erre tudok gondolni. Egy kiélezett, feszült meccs, ahol a három pont aranyat is érhet akár. Mert aki itt nyer, az nagy lépést tesz a bennmaradásért!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső