Huesca – Real Betis: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 10.
Huesca
Teljesítmény:
V V V D V
  • Estadio El Alcoraz
  • Január 11. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Real Betis
Teljesítmény:
N D V N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Kicsit elhúzott az Osasuna az Huescától, immáron az övék a legkevesebb szerzett pont a spanyol első osztályú bajnokságban. Az újonc tehát bajban, és a következő forduló is nehéznek mondható, hiszen a Sevillát megfogó, majdnem megverő Real Betis lesz az ellenfelük. Abban bízhatnak, hogy Fekirék utolsó két idegenbeli bajnokijukat elbukták, a Granada és a Levante is megkaparintotta a három pontot ezeken a meccseken.

Viszont az Huesca egy hónapja nyeretlen, az Alavest verték hazai pályán még december közepén, azóta meg még a spanyol kupából is kiestek, az Alcoyano elleni mérkőzésen 2-1-re kaptak ki. Ja, az Alcoyano egy harmadosztályú kiscsapat…

Szóval, vannak problémák, de ezzel így van a Betis mestere is, akinek egy sor hiányzóval kell számolnia.

Nem lesz egyszerű menet, de megpróbáljuk kitalálni a legjobb tippet az Huesca – Real Betis meccsre!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Huesca – Barcelona

A tavalyi bajnokság második helyezettje, a Barcelona látogatott az El Alcorazba, és ahogy számítani lehetett rá, végig uralta a mérkőzést, az Huesca az első félidőben szinte a félpályát sem tudta átlépni. A másodikban azért – az eredmény miatt is – kicsit kinyíltak, és voltak lehetőségeik is, végül nulla ponttal zártak. Szűken nyert a Barca, de ez inkább az ő „hibájuk” volt, hiszen rengeteg esélyt puskáztak el.

Az ifjú Pedri kétszer is nagy helyzetbe került, de először Fernández vetődött bele a lövésébe, majd a fejese nem volt pontos a középpályásnak. Ugyanígy jártak társai is, Jordi Alba és Ousmane Dembele is, nem tudták feltörni az Huesca védekezését. Sikerült viszont Frenkie De Jongnak, aki a sérülésből visszatérő Lionel Messi beadását szép mozdulattal belsőzte a kapuba.

A félidő végére még maradt egy Messi szabadrúgás, ami a jobb felsőben kötött volna ki, de Fernández még odaért.

A második félidőben is volt 3-4 komolyabb lehetősége a Barcának, de ezek közül egyet sem tudtak gólra váltani, ez pedig megbosszulhatta volna magát, de Rafa Mir szép sarkazását ter Stegen kivédte.

Jobban focizott a Barca, ehhez kétség sem férhet, azonban könnyen ráfázhattak volna arra, hogy a kapu előtt nem voltak jók.

Előző 5 meccs eredménye
2019.05.12.La Liga
real betis
2:1
huesca
La Liga
2019.01.05.La Liga
huesca
2:1
real betis
La Liga
2011.05.21.La Liga 2
real betis
3:1
huesca
La Liga 2
2011.01.09.La Liga 2
huesca
1:1
real betis
La Liga 2
2010.05.29.La Liga 2
huesca
0:1
real betis
La Liga 2
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Betis – Sevilla

Szeretem a városi rangadókat, ezt már mondtam. Ezt a rangadót is szeretem, de nyilván jobb lett volna úgy megtekinteni, hogy a stadion lelátóján emberek is helyet foglalnak és eszméletlen szurkolással buzdítják a csapatukat. Ez – mint tudjuk – lehetetlen most, szóval meg kellett elégednem egy zárt kapus rangadóval, ami viszont legalább szórakoztató volt, és akadtak fordulatok is benne.

Furcsa módon, Julen Lopetegui együttese az első játékrészben elég gyengén teljesített, a Betis irányított, ők alakítottak ki helyzeteket, mígy a piros-fehérek nem okoztak problémát a Betis kapuját őrző Bravonak.

Nabil Fekir lövése hordozott veszélyt magában, bár Bono valószínűleg elérte volna a labdát, ha kapura megy a francia lövése. De nem ment. Ahogy nem ment kapura Sergio Canales próbálkozása sem, abba meg egy védő tette bele a lábát. Bár, pont így lett veszélyes a lövés.

A fordulást követően a Sevilla a semmiből szerzett vezetést: Ocampost találta telibe Emerson, a labda En Nesyrihez került, ő passzolt Suso felé, a spanyol támadó meg okosan a bal alsóba helyezett.

Öt perccel később egyenlítettek a hazaiak, méghozzá tizenegyesből: Sergio Canales magabiztos ítélet-végrehajtónak bizonyult. És a vezetést is átvehették volna a 75. percben, mert újfent büntetőt kaptak. Egyébként mindkét tizenegyes abszolút fújható volt. No, térjünk vissza a második tizihez, amit már nem Canales, hanem Nabil Fekir végzett el, Bono viszont hárította ezt a lövést.

Így maradt az 1-1, amivel a Sevilla lehetett boldogabb, a Betis ezen a délutánon sokkal jobban teljesített.

Összefoglalás

Említettem, hogy egy sor probléma van a Betisnél, kezdem is ezzel: Három játékos elkapta a koronavírust, így nem játszhatnak a találkozón: Andres Guardado, Joaquin és Martin Montoya. Sérült továbbá William Carvalho, Victor Camarasa és Dani Martin.

Cristian Tello és Marc Bartra is épülgetnek fel a sérülésükből, de nem valószínű a játékuk, Guido Rodriguez pedig eltiltott. Akárhogy is számolom, ez kilenc hiányzó, közülük többen pedig a Betis kulcsjátékosai.

A másik oldalon a „szokásos” hármas nem játszhat: Pablo Maffeo, Borja Garcia és Sandro Ramirez.

Az Huesca ebben a bajnokságban már kilenc alkalommal osztozkodott a pontokon, ebből öt hazai pályán esett. És ami még nagyon feltűnő, hogy nem rúgnak, de nem is kapnak sok gólt az El Alcorazban.

A Betis idegenben rengeteg gólt kap, kilenc meccsen húsz alkalommal mattolták őket, a legutóbbi öt meccsükön 15-ször! Mégsem gondolom, hogy most nagyon megszórnák őket, már csak az ellenfélből kiindulva.

És itt most ne essék félreértés, nem azt mondom, hogy az Huesca annyira rossz csapat lenne, de hogy borzasztó formában vannak, az biztos.

A kupában mindketten játszottak, ahogy mondtam, az Huesca már búcsúzott is, a Betis viszont 3-1-re verte ellenfelét, a harmadosztályú Multiverát.

Ha teljes lenne a Betis kerete, nem kérdés, kire tippelnék. Így viszont inkább hagyom a meccs kimenetelét. Elnézve az Huesca hazai szereplését, szimpatikusabbá váltak a gólok, mégpedig az over/under.

És ha már over/under, akkor rájöhettetek, hogy nem számítok sok gólra. Egyrészt az Huesca formája miatt, másrészt a kilenc hiányzó miatt, akiknek többsége kreatív játékos, aki a támadásokat segíti.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső