IFK Göteborg – Sundsvall: Fogadási Tippek és Allsvenskan Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2022 május 24.
IFK Göteborg
Teljesítmény:
V D V V V
  • Gamla Ullevi
  • Május 28. 15:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Sundsvall
Teljesítmény:
N V V V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Alapjáraton nem svéd bajnoki meccsről akartunk írni nektek. Vagyis akartunk, de nem ma. Azonban a terveink nem jöttek össze. Visszatértünk volna korábbi bajnokságunkhoz, a Vysshaya Ligához, ám a fogadóirodák két nappal az Isloch Minsk – Dnepr Mogiljev, valamint a Slutsk – FC Gomel meccs előtt nem ad oddsot. Úgy meg mégsem akarunk kirakni egy tippet, hogy közben az sem biztos, hogy valamelyik fogadóiroda felveszi a kínálatába.

Eredeti tervünk tehát dugába dőlt, de a B-tervünk sem rossz. Két svéd elsőosztályú mérkőzéssel zárunk, egyikük az IFK Göteborg – Sundsvall csata lesz, a másik a Mjallby – Kalmar.

A svéd bajnokság nem feltétlenül a legismertebb Magyarországon, pedig többször összefutottak már magyar csapatok svéd ellenféllel a különböző európai ligák selejtezőjében. Persze, érthető, hogy vannak izgalmasabbnak, érdekesebbnek tűnő pontvadászatok, de ennek is megvan a szépsége, és úgy – ahogy egy kifejezetten kiszámítható bajnokságról van szó.

Ami persze bármikor megváltozhat.

Két mostani csapatunk gödörben van, már most kijelenthető, pedig még csak kilenc forduló ment le a bajnokságból. A Sundsvall kifejezetten rossz formában, de a Göteborg sem túl szorgalmasan gyűjtöget…

Az ilyenekből nagyon jó kis meccsek szoktak kisülni.

IFK Göteborg

Svédországot egyelőre nem a hétvégi bajnoki meccsek, hanem a holnapután rendezendő kupadöntő foglalkoztatja. Az viszont a mi meccseink szempontjából nem fontos, hiszen a Hammarby és a Malmö fogja megvívni.

Szóval, mi nyugodtan készülődhetünk a szombati Göteborg meccsre. Amelyen a hazai csapat borzasztó formában van ellenfelével egyetemben. Jól kezdték a ligát Al Ammariék, azonban az utolsó hat meccsük egyikén sem sikerült győzniük, négyszer kikaptak és kétszer ikszeltek.

Utoljára az Elfsborg ellen léptek pályára, a veterán, Oroszországból hazaigazolt, a válogatottságtól az EB után visszavonuló Marcus Berg rúgta a Göteborg egyetlen gólját, a problémás helyzet viszont az volt, hogy az Elfsborg háromszor is betalált.

A gárda hazai pályán a harmadik legrosszabb mérleggel rendelkezik, első meccsüket megnyerték, azóta kétszer játszottak ikszet és egyszer kikaptak. Gustav Lillienberg és Sebastian Eriksson sérültek, biztosan nem léphetnek pályára szombaton.

A várható kezdőcsapat:

Hahn – Johansson, Bangsbo, Wendt, Jallow – Sevnsson, Al Ammari, Norlin, Aiesh – Berg, Vilhelmsson

Egymás elleni meccsek:

A két együttesnek mostanában nem megy, így egymás ellen kéne javítaniuk, hogy ne nézzen ki ennyire csúnyán a tabella. A múltban változó volt, hogy ki nyeri az összecsapásukat, nem tudjuk egyértelmű módon kijelenteni, hogy egyik vagy másik jobb volt. Ugyanis kétszer nyert a Göteborg, kétszer a Sundsvall, egyszer pedig döntetlent játszottak.

A tavalyi bajnokságban – meg az azelőttiben – sem játszottak egymás ellen, mivel a Sundsvall 2019-ben kiesett az élvonalból, és csak idén tudtak visszakapaszkodni.

Tehát a februári kupameccsüket megelőzően 2019-ben játszottak bajnoki mérkőzést. Akkor mindkét összecsapást a Göteborg nyerte, most februárban viszont nem született döntés, 1-1-re végeztek a felek.

A Göteborg otthonában ugyanaz a helyzet, mint összességében nézve: 1 döntetlen, 2 hazai-, és 2 vendégsiker.

Előző 5 meccs eredménye
2021.02.28.Svéd Kupa
göteborg
1:1
sundsvall
Svéd Kupa
2019.09.01.Allsvenskan
sundsvall
0:2
göteborg
Allsvenskan
2019.07.06.Allsvenskan
göteborg
2:1
sundsvall
Allsvenskan
2018.10.26.Allsvenskan
göteborg
1:2
sundsvall
Allsvenskan
2018.05.27.Allsvenskan
sundsvall
2:0
göteborg
Allsvenskan
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Sundsvall

Sehol sem könnyű újoncként, a svédeknél is ugyanolyan nehéz megmaradni az élvonalban. Ezt most első kézből tapasztalja a Sundsvall, amely tavaly a második helyen jutott fel a Superattanból, vagyis a másodosztályból. A Varnamo végzett az élen, mögöttük jócskán lemaradva érkezett Tony Ahnstrand együttese.

Akik eddig mindössze hat pontot gyűjtöttek az élvonalban, ez kettő győzelmet jelent. Meg hét vereséget. Mivel a Degerfors is így áll, csak kevesebb lőtt góllal, így egyelőre a csapat osztályozós helyen van. Az utolsó egyébként a szebb napokat is látott Helsingborg.

A gárda eddig a Kalmart tudta 1-0-ra megverni, valamint most hétvégén a Mjallbyt meglepetésre 2-0-ra verték hazai környezetben, Daniel Stensson és Erik Andersson találtak a hálóba. Az már most látszik, hogy a Sundsvall minden figyelmét az köti majd le, hogy bentmaradjanak az első osztályban. Hét vereségük többsége nagyon sima volt, nemrég a Norrköping egy ötössel küldte őket haza, de nem ez volt az egyetlen, amikor öt gólt kaptak, az élen álló Hammarby ugyanennyi góllal terhelte meg a kapujukat.

Az együttes idegenben pocsék, négy meccsből négynél hagyták el vereséggel a gyepet, négyszer annyi gólt kaptak, mint amennyit rúgtak. Ötödik meccsük sem ígérkezik könnyűnek, még úgy sem, hogy a Göteborg nincs csúcsformában, és egyébként sem egy kifejezetten erős együttes.

Utoljára Linus Hallenius nem szerepelhetett sérülés miatt, a 33 éves csatár bizonyára tudna segíteni a gárdán, tavaly 15 gólig jutott a másodosztályban.

A várható kezdőcsapat:

Jonsson – Lundström, Eriksson, Lasso, Lindkvist – Sifwer, Stensson, Corona – Ylatupa, Damus, Andersson

Tippelde

A Sundsvall idegenbeli mérlege elég pocsék, az elmúlt négy tétmeccsükön 12 gólt kaptak, ez hármas átlag. Közben azért ők is betaláltak, csak nem annyiszor, mint az ellenfeleik.

A Göteborg egyáltalán nincs jó formában, ami egy kis segítség lehet a vendégeknek abban, hogy ezt a rossz formát végre elfeledhessék. Azt nem tudjuk, hogy végül megteszik-e, de azt gondolom, hogy nagyon nehéz dolga lesz a hazaiaknak. Mi azt mondjuk, hogy mindkét csapat be fog találni a hálóba.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Joker8
Oddsok: 1.93 Bónusz: 35,000Ft
Rabona
Oddsok: 1.95 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Ivibet
Oddsok: 1.95 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső