Inter – AS Roma: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 május 11.
Inter
Teljesítmény:
N N N D D
  • Giuseppe Meazza
  • Május 12. 20:45
Nézd élőben itt:
QuickWin
AS Roma
Teljesítmény:
N N V V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ezt a tippet könnyen le lehetne zárni: Döntetlen lesz. Na jó, nem, de nézzük a két együttes múltját és máris megértitek, hogy miért asszociálok rögtön döntetlenre. Az Inter – AS Roma meccsek már hosszú ideje végződnek pontosztozkodással, legutóbbi hat meccsükön nem bírtak egymással a felek.

A két együttes közül igazából most a farkasoknak kell csak a pont, hiszen az Inter letaszította a trónról a Juventust és bajnoki címet szerzett, míg a Roma a hetedik helyen áll, közvetlenül mögötte ott a Sassuolo, mindössze két pont köztük a különbség, és Roberto De Zerbiék nem tágítanak.

Abban bízhatnak Fonsecáék, hogy mégiscsak a Juventus érkezik majd a Mapeiba, de a két csapat formáját tekintve nem annyira egyértelmű, hogy Cristiano Ronaldoék három ponttal távoznak. Ma még erről is írni fogunk.

De most még maradjunk a friss bajnok következő meccsénél, kezdjük!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Inter – Sampdoria

Számomra a kiütés nem volt opció, sőt egy kissé kockázatos tippet vállaltam be, amikor azt mondtam, hogy mindkét együttes gólt szerez. Ez végül összejött, a Samp egy gólig jutott. Az Inter viszont ötig.

A friss bajnokcsapat kissé felforgatott kezdővel is nagyon simán intézte el Claudio Ranieri együttesét, újfent megmutatva, hogy náluk jobb csapat nincs idén a Serie A-ban.

A vendégek a hagyományoknak megfelelően sorfallal köszöntötték az Inter játékosait, és a két edző, Antonio Conte és Claudio Ranieri is széles mosollyal ölelték át egymást. Nos, a meccs végén azért az ölelés bizonyára elmaradt az eredményt ismerve…

Nagy elánnal indítottak a hazaiak, Roberto Gagliardini már a negyedik percben előnyhöz juttatta a csapatát, Ashley Young beadásába piszkált bele a középpályás becsúszva, Audero repült ugyan, de nem tudott semmit tenni.

A Samp nem volt önmaga, rendkívül buta hibákat vétettek, a második hazai gól előtt pedig cél nélkül futkároztak a pályán. Három támadó vitte a labdát öt védőre, mégis könnyedén kijátszották a genovaiakat, az akció végén Alexis Sánchez higgadtan lőtt a hálóba, 2-0.

Tíz perccel később váratlanul szépítettek a vendégek, mi pedig hátra dőlhettünk. Valószínűleg már Antonio Candreva lövése is áthaladt a gólvonalon – Handanovic még kipiszkálta az egykori csapattárs lövését -, de Keita Baldé biztosra ment, közelről hálószaggató lövést eresztett meg.

Nem szegte kedvét a kapott gól az Internek, Alexis Sánchez még a félidő vége előtt újabb gólt szerzett, hamar helyre állt a világ rendje.

Conte a második félidőben esélyt adott azoknak is, akik a szezonban csak mellékszerepet töltöttek be, így Radu és Andrea Pinamonti is pályára lépett. Mi több, a 21 esztendős csatár egy szépen végigvitt akciót fejezett be góllal, ez volt az ifjú támadó első gólja az Inter színeiben.

A végeredményt egy kezezés után Lautaro Martinez tizenegyesből állította be, a vártnál sokkal simábban nyert a bajnok, de a meccsnek tétje már nem igazán volt.

Előző 5 meccs eredménye
2021.01.10.Serie A
roma
2:2
inter
Serie A
2020.07.19.Serie A
roma
2:2
inter
Serie A
2019.12.06.Serie A
inter
0:0
roma
Serie A
2019.04.20.Serie A
inter
1:1
roma
Serie A
2018.12.02.Serie A
roma
2:2
inter
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

AS Roma – Crotone

Nem igazán megy a farkasoknak mostanában. Két vereség a bajnokságban, súlyos 6-2 a Manchester United elleni első elődöntőn, közben kiderült, hogy Paulo Fonsecával elválnak a klub útjai és José Mourinho veszi át az irányítást nyártól, szóval vannak gondok és változások a csapatnál.

De a Crotone elleni meccs végeredményéből nem az látszik, hogy problémáik lennének. Igaz, az első félidő itt is nyögvenyelős volt, a gólparádé a második félidőben kezdődött.

Az első játékrészben sem a támadásokkal volt gond, hanem a befejezéseknél nem volt szerencséje a Romának. Henrikh Mkhitaryan és Borja Mayoral is a kapufát találta el, majd az örmény későbbi próbálkozását Cordaz lábbal hárította. Érett az a gól, de nem nyílt ki a gólcsap.

Ekkor még nem, de a folytatásban igen.

Borja Mayoral nyitotta meg azt a bizonyos csapot, közvetlenül a második félidő kezdetén, ezt pedig újabb négy találat követte.

Lorenzo Pellegrini duplázott, első gólját a hetvenedik, a másodikat három perccel később lőtte. A negyedik gól Henrikh Mkhitaryan nevéhez fűződik, majd keretes szerkezetet használva Borja Mayoral gólja zárta a meccset.

A Crotonénak még 1-0-nál lett volna esélye, akkor Simy és Cigarini bombáját is védenie kellett Fuzatonak…

Kellett ez az önbizalomnövelő győzelem a Roma számára, a maradék három meccsük kemény lesz…

Összefoglalás

Egymás után hat döntetlent követően nehéz másra gondolni, mint hogy most is így ér véget a meccs, de ezt már mondtam. Az Internél Conte már látványosan nyomja azokat a játékosokat, akik nem játszottak sokat, és ez a Roma ellen is így lehet. Nem teljes sorcserére kell gondolni, lehet, hogy most Lautaro helyett majd Pinamonti, Alexis helyett Lukaku lesz pályán, tehát a legjobbak közül is pályára fognak lépni.

A Romának viszont nincs választása, csak a győzelem lehet a cél, egy pontokkal itt most semmire nem mennek. Mondom, a Sassuolo kemény csata előtt áll, de most le lehet győzni a Juventust, ahogy azt a példa is mutatja.

Igaz, a San Siroban idén csak egy csapat tudott nyerni, az pedig a városi rivális AC Milan volt. Ez csak a bajnokságra vonatkozik, a kupában a Juventus, a Bajnokok Ligájában a Real Madrid győzte le Lukakuékat.

2017-ben viszont a Roma itt nyerni tudott, azóta meg jött ugye a döntetlenparádé.

Hosszú a Roma sérültjeinek névsora: Zaniolo, Pau López, Calafiori, Veretout, Spinazzola, El Shaarawy, Diawara, Villar, Pérez és Smalling, az Internél meg csak Kolarov és Vidal fog hiányozni.

Csak úgy poénból most is mehet a döntetlen, nem annyira életszerűtlen gondolat ez, de nekem sokkal jobban tetszik az az opció, hogy mindkét fél szerez gólt. Bár tartalékos lesz az Inter, a rengeteg sérült miatt a Romára is ugyanez mondható el. Teljesen reális gondolat, hogy mindketten betalálnak.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső