Inter – Atalanta: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 24.
Inter
Teljesítmény:
N N V D N
  • Giuseppe Meazza
  • Szeptember 25. 18:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Atalanta
Teljesítmény:
N N V D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Könnyen előfordulhat, hogy a mai napon Olaszországban tesszük le a lantot, de ha lesz időnk, akkor még egy szombati francia meccs is terítékre kerül. Semmiképp nem szerettük volna kihagyni az Inter – Atalanta rangadót, mégiscsak a tavalyi Serie A szezon arany, valamint bronzérmese csap össze.

Gian Piero Gasperini csapata azért még nincs csúcsformában, de talán már kezdik elkapni a fonalat. Voltak idén már csalódást keltő eredményeik (iksz a Bologna ellen, vereség hazai pályán a Fiorentinától), utóbbi három meccsükön viszont veretlenek. A játékkal kapcsolatban azért még be tudok számolni negatívumokról, de határozottan javulnak Ilicicék.

Az Intertől sokan visszaesést vártak, miután edzőjük és legértékesebb csatáruk is elhagyta Milánót, ám Simone Inzaghi – a Laziotól érkező új mester – érti a dolgát, a nerazzurri pedig egyelőre dobogón áll. Csak azért nem az élen, mert a Napoli nem hibázott még.

Igazi rangadó ez a javából, ami általában nem egy gólzáport hozó mérkőzés, de hogy izgalmas és feszült lesz, arra mérget vehetünk.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Fiorentina – Inter: 1-3

G.: Sottil ill. Darmian, Dzeko, Perisic

A Fiorentina elleni mérkőzésről mi is írtunk előzetesen, cikkünkben azt tippeltük, hogy mindkét együttes hálóba talál. Köszönjük szépen Sottilnak és Darmiannak, akik az első gólokat szereték egyik, illetve másik csapatból, onnantól kezdve csak hátra kellett dőlnünk, és élvezni a mérkőzést.

A kezdők:

Fiorentina:

Dragowski – Benassi, Milenkovic, Nastasic, Biraghi – Bonaventura, Torreira, Duncan – González, Vlahovic, Sottil

Inter:

Handanovic – Skriniar, de Vrij, Bastoni – Darmian, Barella, Brozovic, Calhanoglu, Perisic – Dzeko, Martinez

Jól kezdte a mérkőzést a hazai csapat, Dusan Vlahovic passzából Nico González szerzett majdnem gólt, ám a Stuttgart egykori játékosának lövésébe belefeküdt Samir Handanovic. A kipattanó labdát Cristiano Biraghi lőtte el kapásból körülbelül 18 méterről, nem sokat tévedett a balbekk.

Maradtak támadásban a violák, Dusan Vlahovic ezúttal maga akarta befejezni az akciót, 15 méteres lövését Handanovic tolta a léc fölé.

Az Inter elég ötlettelenül játszott, és érezhető volt, hogy a Fiorentina valamelyik támadása előbb vagy utóbb góllal végződik. Erre végül a 23. percben került sor, Nicolás Iván González tört be a baloldalról a tizenhatoson belülre, Dusan Vlahovic két Inter védő figyelmét is elterelte, így Riccardo Sottil teljesen üresen érkezett, nem is hibázott. Ezt már Handanovic sem tudta megakadályozni…

A vendégek legveszélyesebb lövését Hakan Calhanoglu eresztette el szabadrúgásból, ez azonban komoly gondot nem jelentett Bortlomiej Dragowskinak.

A fordulás után viszont beindultak a fogaskerekek, a Fiorentina játéka visszaesett, Matteo Darmian pedig az 52. percben kiegyenlített. A gól megfogta a hazaiakat, három perccel később Edin Dzeko is hálóba talált, így már a címvédő vezetett.

A Fiorentina talán egyenlíthetett volna, de Nicolás Iván González elkövetett egy elképesztően nagy butaságot. Őt rántották vissza a mezőnyben, elszakadt nála a cérna és elkezdte mondani a magáét a játékvezetőnek, aki ezt egy sárgával jutalmazta. Gonzáleznek is „tetszett” a dolog, mert megtapsolta a sárgaruhást, aki emiatt felmutatta a piros lapot is. Ezen a szinten ekkora ostobaságot művelni… Művészet.

A maradék negyedórára így emberhátrányba került Vincenzo Italiano csapata, Ivan Perisic pedig a 87. percben bebiztosította a győzelmet, egy kontra végén Gagliardini labdáját passzolta a kapuba.

Lehetett volna ebből egy sokkal izgalmasabb meccs is, de a hazaiak tettek róla, hogy ez ne így történjen.

Előző 5 meccs eredménye
2021.03.08.Serie A
inter
1:0
atalanta
Serie A
2020.11.08.Serie A
atalanta
1:1
inter
Serie A
2020.08.01.Serie A
atalanta
0:2
inter
Serie A
2020.01.11.Serie A
inter
1:1
atalanta
Serie A
2019.04.07.Serie A
inter
0:0
atalanta
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Atalanta – Sassuolo: 2-1

G.: Gosens, Zappacosta ill. Berardi

Nem tagadom, én kedvelem a Sassuolo játékát, már két éve felfigyeltem rájuk, az idei csapat viszont össze sem hasonlítható az elmúlt években láthatóval. Alessio Dionisi mester egyelőre nem találja a hangot a fiaival, a játékosok pedig sorra hozzák a rossz eredményeket. Nem is csoda, hogy tippünkben inkább az Atalanta győzelmét jósoltuk.

A kezdők:

Atalanta:

Musso – Djimsiti, Demiral, Toloi – Zappacosta, Koopmeiners, de Roon, Gosens – Malinovsky, Pessina – Zapata

Sassuolo:

Consigli – Müldür, Ayhan, Ferrari, Kyriakopoulos – Magnanelli, Frattesi – Berardi, Traoré, Boga – Defrel

Csavart egy kicsit Dionisi a kezdőn, kispadra ültette Maxime Lopezt és Giacomo Raspadorit is, valamint Filip Djuricic sem kezdett a mérkőzésen. Tavaly súlyos, 5-1-es vereségbe futott bele a neroverdi, most viszont megúszták kettővel.

A harmadik percben már a kék-feketék örülhettek gólnak, Ruslan Malinovsky beadását Robin Gosens pofozta a hálóba, a teljes vendég védelem tátott szájjal nézte, mi folyik körülöttük…

Nem sokkal később Gregoire Defrel léphetett ki ziccerben, egyedül állt Mussoval szemben, de képes volt kábé a stadionból kilőni a labdát. Pedig a kis gól is gól…

Ezt követően megint az Atalanta került fölénybe, és egy szép akciót vezettek a 37. percben. Koopmeiners labdaszerzése után lábról lábra járt a bogyó, amíg végül Davide Zappacosta elé nem került. A Chelsea csapatát elhagyó védő/középpályás laposan célozta meg a jobb alsót, Consigli bár spárgázott, nem érte el, így 2-0-ra ment már az Atalanta.

Domenico Berardi viszont nem hagyta ezt, még a lefújás előtt szépített, távoli bombáját nem tudta kivédeni Juan Musso.

A második félidő gólt már nem hozott, de helyzeteket igen. Defrel el volt átkozva, ismét közel járt az egyenlítéshez, ám ezúttal fejjel nem találta el a kaput öt méterre attól.

A másik oldalon Josip Ilicic és Roberto Piccoli próbálkozott, a szlovén fölé, az olasz meg Consigli kezébe lőtt.

Talán egy pontot megérdemelt volna a Sassuolo.

Összefoglalás

A két kék-fekete együttes, a két – szinte – milánói együttes, akik általában nem viszik túlzásba a gólokat egymás ellen. Lehet, hogy ez most fog megváltozni? Igen, könnyen lehet…

Beszéljünk először a sérültekről: Hans Hateboer és Luis Muriel hiányoznak majd Gasperini csapatából, míg Joaquin Correa, Stefano Sensi és Arturo Vidal a hazaiaktól.

A szoros menetrend ellenére számottevő változtatást egyik csapattól sem várnánk, az Internél Dimarcot, esetleg Vecinot várjuk majd a kezdőbe, de könnyen lehet, hogy ugyanaz a tizenegy ember fut ki a fűre, akik kedden Firenzében.

A másik oldalon Gasperini pihentette Remo Freulert, Teun Koopmeiners viszont remekül helyt állt, így nagy dilemma, hogy az Inter ellen melyikük kezdjen. Mi a svájcira szavaznánk, egy ekkora rangadón elkél a tapasztalat.

Elől Pessina és Malinovsky várható, de előfordulhat, hogy a mostanság csak csereként bevetett Josip Ilicic kapja meg a lehetőséget. Az biztosnak tűnik, hogy Duván Zapata lesz az egyetlen ék.

Az elmúlt öt meccsükből öt végződött 2,5 gól alatt, könnyen lehetne rásütni a mérkőzésre, hogy ezúttal is valami ilyesmi végeredmény várható. De a múltból nem lehet kiindulni. Összehasonlításnak remek, de erre alapozni egy döntést? Nem-nem…

Jó formában várja a találkozót az Inter, az Atalantából is kinézünk egy gólt, így első tippünk a BTTS, a második pedig az, hogy legalább 2,5 gól esik majd a találkozón.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső